Fönster

i Allmänt,

Något jag alltid drömt om, något jag alltid velat ha, är ett fönster. Ett fönster med en djup fönsterbräda som man utan bekymmer kan sitta på. Tillsammans med kameran och en trave med böcker skulle jag kunna tillbringa hur många timmar som hellst där, till exempel.. 

.. ute på landsbygden i en stor gul herrgård med utsikt över en tomt inringad av ett vitt staket. Som i sin tur omringas av skog och äng. Kanske ett vattendrag om man har tur? Att sitta där i fönstret i en stor, varm filt en sen sommarkväll och titta ut på en rosafärgad himmel som säger att nästkommande dag kommer bli en otroligt fin dag. Himlens färg luras lite, det ser ut  vara varmt men är det inte alls. Och att alla jordens mygg tycks ha samlats just där ute gör att det känns betydligt bättre att vara på insidan.

Eller så är detta fönster beläget i ett våningshus i en stad. Det regnar ute och man sitter där med en varm kopp te och tittar ner på gatan där människor springer omkring med färgglada parraplyer för att skydda sig mot det värsta skyfallet. Någon cyklar och försöker med ena handen hålla kvar huvan på jackan över huvudet, men misslyckas och regnet blöter snabbt ner dennes hår. Små barn som blivit hämtade på dagis är överlyckliga och plaskar glatt i alla pölar som bildas, medans föräldrarna drar i deras regnjackor för att undvika dom största pölarna.

Eller kanske i en spansk liten by där blommorna klättrar sig upp på väggen mot fönstren. Och efter kullerstensgatan som ringlar sig mellan dom färgglada husen hittar man en liten uteservering som inte har speciellt många gäster utan endast ägaren och dennes familj och släkt. Någon letar fram en gitarr och snart kommer en till fram. En börjar sjunga och några andra börjar dansa och barnen försöker härma dom äldre. Vilket i sin tur lockar fram skratt hos dom äldsta när barnen storögt tittar och memorerar rörelserna men sedan misslyckas när det är dax att själv göra samma sak. Det blir bara löjlerier av alltihopa och snart leker dom kull istället.

Jag skulle kunna göra hur många alternativ som hellst, och jag skulle med all säkerhet njuta av vart enda ett, på något vis. Vart skulle ni vilja ha erat fönster?

Kommentarer

Postat av: Emelie.

Publicerad 2009-08-02 16:50:29

den ute på landsbygden! de skulle absolut inte vara helt fel :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela