Hösten har intagit Halmstad

i Bilder,

Igår blev det en liten dagsutflykt till Kärleken, som inte alls levde upp till mina förväntningar. Jag hade hoppats på en fin plats vid vattnet kanske, men tji fick jag. Det var ett villaområde med en restaurang, spelbutik och ett närlivs.. Dock så möttes jag av höstfärger vilket gjorde mig lite mindre besviken.



Hösten är inom tempererat klimat en av de fyra årstiderna, på norra halvklotet under månaderna september, oktober och november. Påsödra halvklotet omfattas hösten ungefär av mars, april och maj.

Ordet "höst" betyder "skörd" och är besläktat med "hösta" och "inhösta", det vill säga samla eller hämta in. Hösten är alltså ursprungligen skördetiden. Förr i poesi beskrevs hösten ofta som "trist". Sommaren var slut och det skulle snart bli vinter. Många poeter jämförde hösten med när folk blev gamla. I de moderna industriländerna ser man dock saken mer meteorologiskt och brukar, till exempel anser SMHI i Sverige att det är höst när dygnsmedeltemperaturen är fallande och ligger mellan 0 och 10 grader.

Andra ser hösten symboliskt som en pånyttfödelse, särskilt om sommaren varit alltför varm. På båda halvkloten förknippas hösten starkt med skolstart i många länder, samt nystart för TV-serier och diverse aktiviteter som förknippas med årets mörkare perioder och haft sommaruppehåll, till exempel första innebandyträningen inför den nya säsongen. Om hösten sjunker temperaturen, och lövfällande träds löv blir gula och faller av. Dagarna blir kortare, vilket i trafiken kan orsaka mer olyckor. Reflexer blir då alltmer viktiga.

De östra delarna av Kanada samt området New England i USA får besök av många turister om hösten, eftersom dessa områden är berömda för sin natur om hösten.

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2009-09-29 20:31:56

Vilka vackra bilder, den där orange/röda färgen är den vackraste höstfärgen som finns!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela