Update från Norrland

i Allmänt,

Nu sitter jag hemma i Norrland. Jag kom imorse vid 05:30, då gick jag raka vägen till sängen. Hade bara kunnat sova en timme på tåget och jag var trött redan när jag hoppade på tåget i Halmstad klockan 17:00. Men rädslan över att sova när tåget stannar vid min hållplats höll mig vaken. Det blev iallafall tre timmars sömn när jag kom i säng till slut, sedan en såndär lång mysig frukost jag längtat efter! Ikväll ska jag på konsert i Kramfors och sedan ska jag och lillebrorsan ha en filmkväll. Dock lär jag nog somna rätt snabbt, har ju bara sovit fyra timmar!

Stop motion

i Allmänt,


Igår sysslade jag med denna film på lektionen i Rörlig bild. Det ni ser i filmen är inte det slutgiltiga resultatet, utan jag ska jobba vidare med materialet efter lovet hade jag tänkt.

LBS Varberg

i Allmänt,


Tadaa! Detta är vad jag sysslade med hela förra veckan, Ljud&Bild skolan i Varberg. Det var dock inte dessa bilder jag hade tänkt visa, utan jag hade tänkt lägga upp en video när man får en rundtur utanför och inuti skolan (i 3D då), men det ville sig inte riktigt.

Transformation

i Allmänt,


Länge, ungefär sedan jag flyttade hit, har jag varit utan sängbord så under några veckor har det varit mitt projekt; att fixa mig ett redigt sängbord till ett lågt pris. Först såg jag en enkel fin sak för en tjuga på en secondhand-affär, när jag skulle köpa den var den borta. Detta hände sedan med en annan, lite tjusigare sak men till slut så hittade jag detta för sextio kronor. Jag plockade sedan på mig ett gäng Metros och tog några andra tidningar som låg och skräpade och klädde in bordet och voilá! Jag känner mig nöjd och ekonomi-smart, hela kalaset gick på 60 kronor vilket var kostnaden för bordet, tidningarna var gratistidningar och tapetklistret jag använde för att fästa tidningsbitar med fick jag för länge sedan.


Men det fattas en detalj som jag ska försöka fixa inom en snart framtid. Tänker inte säga vad det är, men jag tror att det kommer bli riktigt snyggt. Ni får se senare

Regnig söndag

i Allmänt,

Godmorgon!
Idag är vädret supertrist, liksom igår, förrgår.. ja, om jag ska vara ärlig så har det varit regn sedan förra söndagen! Det är sådana gånger man är glad över att ha massvis med härliga sommarbilder, just nu är jag inne i ett album med bilder som togs när jag åkte runt i Skåne och också besökte Köpenhamn över en dag. Åh, du härliga dag!


Jag sitter nu och ångrar att jag inte tog de härliga höstbilderna jag haft i huvudet under en lång tid medan det var sol, det känns inte som om jag kommer få tillbaka möjligheten detta år. Vi går närmare och närmare vintern, det blir kallare och det regnar mest varje dag. Att kasta löv känns inte lockande när de är dyblöta, slibbiga och äckliga.

Nu ska jag byta om och gå till gymmet för att träna mage och ben. Puh, jag känner redan nu hur jobbigt det kommer bli!


Justja, jag skulle ju visa er vad jag jobbat med i skolan den gångna veckan. Det får bli imorgon!

First time!

i Allmänt,

Imorgon är det öppet hus på skolan och jag ska vara där och visa vilsna själar runt som den elevambassadör jag nu faktiska har blivit, för första gången! Det är väldigt pirrigt, vad ska jag säga, vad ska jag säga, vad ska jag säga? Därför ligger jag nu och läser genom anteckningarna från förra veckans utbildning.

I söndags berättade jag att jag skulle ägna min vecka åt att rita hus och det har jag gjort, dock hann jag bara med att rita skolan i Varberg men det gör mig inte så mycket, bara det att få rita hus har varit väldigt roligt då det inte är mycket av den varan för mig detta skolår. Iallafall så funderar jag på att visa er resultatet av fem dagars ritande, det kan komma upp något imorgon så håll utkik!

Nu ska jag ta mig en dusch, måla nytt nagellack, fortsätta läsa anteckningar och sedan blir det faktiskt god natt, jag vill ju vara pigg imorgon klockan tio när vi slår upp dörrarna för våra vilsna själar.

Nästa vecka

i Allmänt,

Imorgon börjar en vecka jag längtat efter länge, nämligen en vecka utan lektioner och bara en massa husritande! Vi, alla tvåor och treor, är nu mitt uppe i projektveckor, två veckor som vi får planera i princip hur vi vill. Förra veckan valde jag att ha en riktig pluggvecka då matte, fysik och Rit & Mätteknik stod på planeringen och nu, nästa vecka ska jag jobba med ett (förhoppningsvis två) arkitektprojekt. Jag ska, tillsammans med andra arkitektelever och vår lärare göra en 3D modell av LBS skolan i Varberg, den är nämligen under ombyggnation och när de har öppet hus på lördag så vill de visa upp hur det kommer se ut, så därför ska vi hjälpa de med det. Det är projektet med prio ett, men sedan hoppas jag också hinna med ett annat grupparbete där jag får rita en villa för en familj, jag hoppas verkligen att tiden räcker till!

Jag nämnde att de har öppet hus på LBS i Varberg på lördag och det har även vi i Halmstad. I fredags var jag ju på utbildning så att jag ska veta hur jag ska bete mig och säga på ett öppet hus, jag har också gått drygt ett år på mitt program och skolan, men ändå är jag nervös redan nu! Eftersom att Jan Björklund har bestämt att det behövs en gymnasiereform så kommer inte mycket vara sig likt för de som bestämmer sig för att läsa arkitekt (eller som det nu egentligen heter Teknik, Samhällsbyggande och Miljö, typ) kommer de inte alls läsa samma saker som jag läst vilket gör.. Ja, jag vet ju inte alls vad deras kurser kommer innehålla, jag vet ju bara hur mina har varit men det hjälper ju inte eftersom att de inte gäller längre. Men, nu ska vi vara positiva, som vår förra rektor sa; de är mycket mer nervös än vad vi är, och vi är på hemmaplan. Det kommer gå bra.

Nu ska jag ta tag i all min tvätt, sedan väntar duschen och sängen. Måste plugga lite naturkunskap också, Big Bang, atomer, birth of the earth, ja ni vet.
Over and out.

Skånskan

i Allmänt,

Idag har det varit klarblå himmel, strålande sol och isande kallt. Därför valde jag att ta med mig en arkitekt och inredningstidning och satte mig på ett café, drack en kopp te och åt en bulle och värmde mig. Jag valde ett café jag aldrig besökt tidigare, Skånskan, och det var en riktigt fullträff, det var en otroligt mysig lokal och många godsaker att välja mellan, mums!



Elevambassadör

i Allmänt,

Idag har jag varit på besök i Kungsbacka, en stad jag aldrig varit i förut. Jag var där tillsammans med några elever från skolan, vår SYV och skolvärdinna och andra elever, SYVar och rektorer från andra LBS skolor. Vi elever är alla elevambassadörer och ska representera skolan, informera och hjälpa de som ska söka till gymnasiet till vinter och idag var vi på en träff och fick information om vad det är som gäller. 9:30 - 15:00. Marknadsföring, GY11, ny betygsskala, mässor, öppet hus, bota nervositet tips och en hel del skratt. Det har varit en mycket rolig och givande dag, jag har fått lära mig mer om LBS och jag har fått lära känna nya människor. Men nu är jag helt slut i huvudet och jag har längtat sedan klockan fem idag att få inta sängläge tillsammans med en chipspåse framför tv:n. Så det är precis vad jag ska göra nu, idol börjar om en kvart va?



Nytt!

i Allmänt,

 


Så var det en ny vecka igen. Och på tal om nytt  så jag jag några nyheter att presentera. Först något jag kom på häromdagen som visade sig vara en riktigt snilleblixt, nämligen torgvantar! Jag är en av alla de som fryser om händer och/eller fötter för jämnan, värst är det när man sitter framför datorn. Och att ha vantar på sig (fast samtidigt inte) och kunna smattra på tangenterna utan att frysa är helt underbart. En femtiolapp på H&M är det helt klart värt för att slippa frysa.

En annan nyhet är min hårfärg, förra veckan tonade jag det mörkare, mycket mörkare! Jag måste säga att jag inte riktigt trivs i denna färg, men en nyans ljusare skulle vara perfekt. Dock är det skönt med lite förändring!

The light

i Bilder,

Igår morse (ca 08:30) tog jag mig en tur ner till stranden. Älskar färgen på himlen!

3D-teknik

i Allmänt,

 

Nu har jag i snart 2,5h ägnat mig åt detta päron i kursen 3D-teknik. Snart är det helg och jag kan inte vänta till jag kommer hem och får slänga i mig lite mat, för gudis vad hungrig jag är!

Pluggtugg

i Allmänt,

Efter en snabb och enkel, men inte allt för inspirerande, middag ska jag nu ta och plugga lite, inte heller det är speciellt inspirerande. Det är mycket fakta och teori i skolan just nu vilket inte heller är inspirerande, jag vill ha mer kreativt (vi har ioförsig 7h och 15 minuter lektionstid i veckan där vi får skapa både för hand och i datorn, men det känns som om det är för lite)!

Mitt favoritämne just nu är Rörlig bild. Vi får göra precis vad vi med en filmkamera eller systemkamera i tre timmar, varje vecka! Hittills har jag testat lite olika saker, jag försöker hitta något som jag skulle vilja fördjupa mig i och göra en riktigt "superproduktion". Varför jag gillar det så mycket är för att jag inte sysslat med film på något sätt (om man inte räknar med att titta på en film förstås) så det är som en helt ny värld har öppnat sig, och sedan ska vår lärare ha lite cred. Han kan sin sak och han uppmuntrar!

Jag tror att uppmuntran är nyckeln till att en elev presterar bättre. Skriver man ett matteprov och gör en riktigt kick-ass uträkning på en uppgift tycker jag att eleven ska få höra det, antingen som en kommentar på pappret eller ansikte mot ansikte. Det stärker självförtroendet, man får bekräftat att man kan, vad man har gjort bra, vilket gör att man "vågar mer" vilket leder till att man börjar göra ännu fler kick-ass uträkningar, en god cirkel alltså. Eller det är vad jag tror iallafall.

Nåja, nu måste jag plugga. Prov imorgon.
Over and out!

Action

i Bilder,

Jag är just ni inne i en fotoperiod, jag vill fota överallt och hela tiden, men skolan tillåter inte det just nu tyvärr (mycket plugg..). Varför jag vill fota en massa är för att jag upptäckt något nytt i photoshop, det heter actions och det är något (för att förklara det enkelt) som ändrar färgerna och därmed sinnesstämningen i en bild. Man kan göra egna actions men också hämta hem färdiggjorda som andra har gjort, jag har hittat en sådan (färdiggjord, det känns dock väldigt fuskigt så jag ska lära mig att göra mina egna) som jag fullkomligt älskar, och den har jag använt på bilden nedan och andra bilder som nyligen visats i bloggen.

Söndag morgon

i Allmänt,

Det är verkligen något speciellt med att kliva upp tidigt på morgonen och få något gjort. Idag valde jag att baka lite, och det blev äpple-kanel-scones som jag hittade recept till igårkväll. Det var riktigt mysigt, taklampan var släkt och lamporna över spisen och diskbänken skapade ett härligt ljus i köket tillsammans med några solstrålar. Radion var igång och det luktade härligt av kanel.

När jag plockade ut mina scones slog det mig, jag har hoppat över "vuxen-poängen" och gått direkt på "farmor/mormor-poängen". Upp tidigt, lyssna på radion och baka. Skillnaden är väl att farmor eller mormor skulle ha lyssnat på P1, P2 eller P4, jag lyssnade på Mix Megapol, och farmor eller mormor skulle aldrig ha cyklat till Hemköp för att köpa äpplen, utan de skulle gå ut i trädgården och plocka några från ett träd.

Jag stödjer Rosa Bandet

i Allmänt,

Nu är hösten här på riktigt, det är oktober, det blåser kallare, löven faller och byter färg. Oktober betyder också att den rosa månaden är här. Jag har införskaffat årets Rosa Band, gör det du med!

Första oktober

i Bilder,

 

Med bilden ovan är jag med och tävlar om en iPhone 4Pierre Roberts hemsida. Man ska ha strumpbyxorna i fokus, jag äger dock inga spejsade eller märkvärdiga sådana, men man ska aldrig underskatta det hederliga svarta! På köpet får ni en kanske lite bättre bild av mina älskade kilklackar som jag köpte på Skopunkten.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela