28 april

i Allmänt,

Vilken vändning denna dag gjorde!
Jag vaknade klockan fyra imorse och det var mörkt ute, och jag var klarvaken. Timmarna gick sakta framåt och tillslut blev klockan åtta. Då väntade tre timmar fysik och mitt i där nånstans tror jag tröttheten smög sig fram, för i kombination med att vi precis börjat med en ny del så blev det bara kortslutning i hjärnan. Ush..

Men jag deppade inte ihop, bara en liten stund, för inte ska väl fysik få förstöra en hel dag? Och absolut inte en dag när det är pannkakor till lunch och solen strålar för fullt! Vid halv tolv cyklade jag och en tjej ur klassen till Flygstaden där vi besökte Skopunkten, ungefär två timmar och ca 30 provade par skor senare kom vi därifrån, min kompis med en påse och jag utan. Vi cyklade sedan tillbaka till stan där vi kikade i butiker och laddade batterierna med dricka och glass, och när jag cyklade hem hade jag faktiskt med mig några påsar med lite smått och gott i, hihi.

Nu håller jag på och pysslar lite, gör upp lite planer i min trötta hjärna men ska snart krypa ned under täcket. Det känns som om det har varit lite tomt på bilder ett tag, så därför kommer en färsking från i måndags. Älskar verkligen träden med dessa rosa blommor! Nattinatt!

Sommar, sommar, sommar ?

i Allmänt,

Jisses vilken dag! Igår åkte jag tillbaka till Halmstad och jag möttes av sol och människor i sommarkläder. Idag drog jag själv på mig en sommarklänning och en kofta, letade fram mina slitna mockasiner och bara njöt. Vi hade en lektion på stranden idag då jag passade på att gå barfota i den mjuka, varma sanden och jag kände även på vattnet i Kattegatt utan att få en chock. Det var faktiskt riktigt skönt, och tänka sig, det är inte ens maj månad än!

Ville bara säga det, skryta lite för det gjorde min tisdag.
Nu måste jag fortsätta med min historia-rapport, bara diskussionen kvar nu!

23 april pt.2

i Allmänt,

Gårdagen var en helt otrolig dag, det kändes som en riktig sommardag med sol från morgon till kväll. Hade det inte varit för att min bikini ligger i garderoben i Halmstad så hade jag lagt mig och solat! Men istället ägnade jag mig åt påskdukningen (som ni fick ett smakprov av i inlägget innan) och agerade taxi. Vi hade mormor, morfar och farmor på middag och det blev riktigt lyckat, vi åt grillat kött med goda tillbehör till middag och sedan förflyttade vi oss ut på altanen för att avnjuta en vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar till efterrätt. MUMS!

Som sagt, det blev en riktigt lyckad dag. Solen strålar redan nu och jag tror att det kommer bli en riktigt härlig dag idag med.

A feeling

i Allmänt,

Idag upplevde jag en otroligt känsla, en känsla av makt. Jag kände mig väldigt kraftfull.

Eftersom att jag har påsklov nu och alla jobbar eller är i skola blir det lite själv-aktiviteter för min del. Idag bestämde jag mig för att åka och hälsa på hos min kära farmor. Så jag lånade mammas och pappas bil, tog på mig solglajjorna, skruvade upp volymen på stereon och körde och solen sken. Det var härligt. Det var jag och bilen. Under den tiden jag körde kände jag faktiskt lite glädje över att köra, i normala fall (om man nu kan kalla det för det, så mycket bil kör jag ju trots allt inte) så kör jag för att jag ska, men idag hade jag nästan kunnat fortsätta hur länge som helst. Det kändes som om jag stod on the top of the world.

Dock plockades jag snart ner på jorden, jag blev omkörd på en ganska smal och kurvig väg av en tomlastad timmerbil (trots att jag höll den tillåtna hastigheten 80km/h).. Samtidigt slutade den härliga dunkande musiken och solen försvann bakom molnen.

Underhållning och tidsfördriv

i Allmänt,

Nu sitter jag på tåget (som för stunden gör ett uppehåll i Göteborg) och är påväg uppåt,hemmåt, det är nämligen dags för ett efterlängtat och välbehövligt påsklov för min del. Som vanligt har jag lite läxor jag måste göra trots att det är lov, men nu ska jag ta och göra något jag inte gjort på länge -läsa en bok! Och då menar jag en skönlitterär bok och läsa den för min egen skull. Det ska bli skönt.

Ha en bra lördag, det ska jag försöka ha på min resa.

1:a april

i Allmänt,

April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!
Har ni blivit lurade idag? Hört om några roliga lurerier?

Jag blev väl typ lurad idag. Eller jag vet inte vad man ska kalla det riktigt så ni fär väl avgöra själva;
Imorse när jag sprang runt i lägenheten och gjorde mina morgonrutiner så såg jag på nyhetsmorgon, precis som vanligt. Nyheterna kom och de lokala nyheterna kom. De berättade att i sommar på en båttävling i Halmstad så kommer det fint besök. Inte kungen, drottningen, inte Roxette eller några andra utan nämligen självaste Vasa-skeppet! Skeppet skulle på en Sverige-turné som de sa, och ett av fem stopp skulle vara här i hamnen. "Coolt" var första tanken. Andra tanken var: shit vad den gubben var glad då. Nej, gubben (som på något sätt är inblandad i båttävlingen eller om han var politiker, det spelar ingen större roll) lät inte alls egagerad och drog inte ens lite på smilbanden, vilket gjorde mig lite misstänksam. Alltså så misstänksam man kan bli en fredag morgon klockan halv sju.. Men samtidigt så var inslaget välgjort, man hade ringt till en press-ansvarig på Vasa-muséet och en reporter gick runt i hamnen där skeppet skulle ligga under sitt besök.

Ja, vad säger ni? Det var faktiskt tidigt på morgonen, jag sprang inte till någon under dagen och utbrast "har ni hört? Vasa-skeppet ska komma till Halmstad i sommar?!" (jag måste dock erkänna att när jag hörde om "nyheten" så smög sig tanken om att jag måste fotografera skeppet smygande..), men under dagens gång kom jag fram till att det måste ha varit ett skämt.

Jaja, nu ska jag samla vuxenpoäng, jag håller nämligen på att baka bagels! Går det bra kommer ni få se och läsa om det senare.
Over and out!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela