Barossa Valley

i Australien,

I Australien finns några olika vindistrikt och vi har nu besökt ett av dem; Barossa Valley, som ligger precis ovanför Adelaide. Det är ett område bestående av några små samhällen med en rik mat och vinkultur, det finns gott om restauranger att besöka och så även vingårdar (mer än 70 stycken!).


Man kan antingen ta en guidad tur där man får besöka några olika gårdar eller så tar man sig själv dit man känner, både bil och cykel går bra (vill man promenera så fungerar nog det med). Har man inte en egen cykel så kan man hyra en, den enda rekommendationen jag har är att inte cykla när det är över 40grader varmt, om ens 30grader, man får upp nog med värme när man trampar runt ändå.

Som jag har förstått det så var det tyskarna som tog vinet till Barossa när de kom till Australien under 1800talet. De plockade upp plantor i Afrika som de planterade och det fungerade ganska bra. Sedan på 1900talet någon gång tappade man lite intresset för vinproduktionen för att sedan under slutet ta upp intresset igen. Många köpte gårdar under 90talet som hade förfallit något som de fick arbeta hårt med för att få fart på igen. En vingård som lyckades ta vara på vinstockar som planterades när de första tyskarna kom på 1800talet, de vinstockarna är idag 170 år gamla och producerar fortfarande druvor. 

Vi var runt till ett gäng olika gårdar, både kända och mindre kända. Vi provsmakade viner och åt "platters", alltså en talrik med diverse delikatesser -ostar, skinkor, pajer, bröd, sallad, frukt med mera. Några flaskor vin köpte vi också. Mycket trevligt!

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2014-02-05 09:21:35

Vilken härlig utflykt! Jag förstår om man inte ska cykla i den värmen, men är det utflyktsdag så är det ;-)

Postat av: Mormor o morfar

Publicerad 2014-02-07 20:09:55

Ni ser ut att ha det bra, fortsätt njuta av resan!

Postat av: Mormor o morfar

Publicerad 2014-02-07 20:11:55

Ser fram emot att fortsätta att del av er resa! Det är toppen att vi kan följa er resa via datorn!
Stora kramar mormor o morfar

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-02-08 17:31:27

Hej Cissi! Du beskriver resandet så bra så man tycker sej se allt det underbara. Värmen betackar jag mej för
Farmor

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela