Fleurieu Peninsula

i Australien,

Nästan en vecka tillbringade vi längs kusten nedanför Adelaide, som kallas för Fleurieu Peninsula. Det blev några nätter i de två nationalparkerna Deep Creek och Newland Head, och några nätter på olika campingar.

När man som vi åker runt med en campervan och använder oss av gaskök när vi ska laga mat och inte är beroende av elektricitet så behöver man bara en toalett för att klara sig, och det är vad man erbjuder på campingplatserna i nationalparkerna. Rinnande vatten och toaletter, på vissa ställen duschar. Detta gör också att det är billigt att stanna där.

I Deep Creek finns ett flertal olika campingplatser med olika egenskaper, var de ligger men också hur de är tillgängliga; en del kan man köra till med vilken bil som helst, andra måste man ha fyrhjulsdrift för att nå och vissa kan man bara gå till. Runt om i parken kan man ägna sig åt promenader längs snitslade stigar av olika svårighetsgrader. Här fick min högerfot sig en rejäl törn, jag stukade den när vi gick till ett vattenfall (precis när vi bara hade 100m kvar).

Newland Head är liknande Deep Creek och har några olika hiking-slingor men har också en lång stor strand med stora vågor som rullar in. Vattnet kallt och turkost fullt med fiskar och surfare. 

Det fantastiska med nationalparkerna är alla djuren som man får se i sina rätta element, visserligen kan man hamna öga mot öga med en stor hårig spindel (slog mitt personliga rekord på den största spindel jag sett, om man bortser från de jag sett på TV och ZOO, dessa var med kropp plus ben lika stor som min öppna hand, en diameter på ca15 centimeter..!) på toaletten men man kan även komma nära kangurus. Stora, grå, nyfikna kängurus. Varje dag i nationalparkerna fick vi se dessa fantastiska djur på nära håll, allt från ensamma till par till stora grupper. 

Vi besökte Victor Harbour och Port Elliot, två samhällen som ligger vid havet. Många fina nybyggen i olika stilar med underbar utsikt över vattnet, som har den perfekta turkosa-kulören man vill att havet ska ha. Här kan man om man har tur få se en val, dock så är det inte så vanligt under sommaren så vi fick inte se någon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela