Canberra

i Australien,
Australiens huvudstad. En ganska liten men väldigt välplanerad stad, från ovan (som man kan se från två platser, Telestra Tower och Mount Ainslie, dit vi åkte) ser man ganska tydligt raka linjer som leder ögat mot något. Men på en stadskarta ser man extra tydligt att mycket tid har lagts ner på planering. 

Under vår korta vistelse så besökte vi Australian War Memorial som är ett museum där man ställer ut och berättar om de krig Australien deltagit i på något vis. Man har även byggt en väldigt fin minnesbyggnad och har skrivit upp alla namn på de som stupat på fältet under åren (bilden ovan). Inuti byggnaden (se bild nedan), The Memorial Hall, hade man utsmyckat väggar och tak med fina bilder och mönster. Detta hade man gjort med mosaik, 6 miljoner små mosaikplattor. Oerhört imponerande, min höjdpunkt under vårt 5 timmar långa besök.

Vi gjorde även ett besök på National Museum of Australia. En väldigt spännande byggnad, och stilmässigt tvärt emot War Memorial. Vi gick ett varv och fick lite svar på saker man funderat över kring Australiens historia och varför vissa saker är som de är idag. Kul, men nu börjar hjärnan strejka efter all information som tryckts in där de senaste dagarna på grund av alla museum.


Kommentarer

Postat av: Pappa Putslustig

Publicerad 2014-01-18 08:54:07

Canberra kan väl du?

Svar: Där fick du till det! Ännu en att lägga till samlingen
Adreamer

Postat av: maj-britt garneij

Publicerad 2014-01-18 17:15:22

Tack hjärtevännen för dina fina beskrivningar av vad du ser. Pappa skall alltid vara lustig. Han kan inte, så det så. Farmor

Svar: Jag gör mitt bästa, vad kul att det låter bra!
Adreamer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela