Valborg

i Allmänt,

Efter en dag på altanen ska jag nu byta om och gå ner till mormor och morfar för att få i mig lite mat. Är riktigt hungrig känner jag nu! Sedan blir det antagligen en liten sväng ner till hamnplan och kika på brasan. I natt kommer Hudiksvallsborna hit så morgondagen kommer nog att tillbringas med dom. Hörde ryktas att det blir grillat till middag, mums! Finns nog inget som kan slå grillat, de är verkligen hur gott som hellst!

Jaja, om jag skulle sluta skriva, dra en tröja över huvudet och bege mig till nyss nämnda. Ha en trevlig eftermiddag/kväll, och förresten; grattis kungen!

Näst sista april

i Allmänt,

Kan meddela att jag har varit hemma idag också, förkylningen har dock vänt och blivit bättre, men det har inte illamåendet och den ständiga huvudvärken. Behöver jag säga att jag är otroligt less? Jag tror inte de. Dagen har iaf spenderats på soffan, har sovit mer idag vilket har varit väldigt skönt. Nu känner jag mig lite bättre och ska därför ta tag i lite skolarbete. Fick mina bilder till bilduppgiften idag, så jag tror jag börjar i den änden. Monterar fast dom på min bakgrund och sedan blir det so. Missade provet idag så jag ska fortsätta nöta in samhällsekonomin i skallen samt börja skriva på i- och u-lands-uppgiten. Såg till min fasa att den skulle vara inlämnad och klar på måndag v.20, och de är ju inte alls långt dit!

Imorgon är det också en ledig dag. Opration dagsverk som står på schemat, har dock gjort bort mitt arbete redan så jag är hel-ledig, härligt! Imorgon är det ju också sista april. Har inga speciella planer, middag hos mormor och morfar men annars är det lugnt. Är dock inte sugen på att göra något, en kväll med kortspel skulle vara precis lagom. Vad ska ni göra?

28/4

i Allmänt,

Klockan är några minuter över åtta och jag borde snart göra mig iordning för att gå till bussen, blir dock inte så eftersom att jag inte alls är pigg för en dag i skolan. Förkylningen, pannknack och lätt illamående gör att jag ska krypa ihop i soffan tillsammans med samhällskunskapen, en bok och Digitalfoto-tidningen jag fick igår.
Åh, jag har verkligen inte tid att vara hemma, missar kanske inte så mycket viktigt i skolan med klockan fyra är det ju temakonsertsrep, som jag hade behövt vara med på men vad gör man?

På tal om inget, hörde precis på radion att idag firar Egypten "lukta på våren dagen", då dom helt enkelt luktar på våren och sedan har en picknick med sina familjer. Borde vi inte införa en sån dag här i Sverige också?

Några rader

i Allmänt,

Kom nyss hem efter mitt ca 3h långa arbetspass på Dannero. Sitter i travshoppen och säljer program, pennor, tröjor och grejer. Inte det roligaste men jag får ju betalt för det. Men idag var det tråkigare än vanligt, blev nästan ingenting sålt och då segar sig verkligen tiden fram. Men nu är jag hemma iaf, håller på att fixa mig lite mat och sedan blir det solsängen och samhällsboken som tidsfördriv. Vädret håller i sig, helt underbart! :)

Hoppas ni har en trevlig söndag!

Hockey VM

i Allmänt,

Stort grattis till det svenska vm-hockey-laget som nyss tog hem matchen mot Österrike. Härligt, härligt, fortsätt så!

Dagens sänkning

i Allmänt,

Ni som vet hur jag ser ut, ni vet att jag inte är speciellt lång, dom flesta skulle säga att jag är kort, jag mäter 161,5 cm över marken. Att skämta om hur kort jag är brukar många tycka är rätt kul, och idag kom ett nytt du-är-en-kortis-skämt. Jag berättade för er i förra inlägget att jag köpte skor idag när jag var i Härnösand. Skorna är vita och med klack och tanken är att jag ska använda dom på balen, eller avslutningsdansen som det heter. Det är inte speciellt hög klack, men jag blir iaf märkbart längre när jag har dom på mig. När jag visade pappa mina skor så kläckte han ur sig något i stil med: och nu måste du lära dig att andas med syrgastub. Även denna gång var jag tvunget att få det förklarat för mig (sist var det ju översättningen på h-sand), och då var det såhär: ju högre upp man kommer, ju tunnare med syre blir det. Dom som bestiger berg kan ju ha med sig syrgas. Och eftersom att jag är kort och är nära marken finns det gott om syre att andas, men när jag använder mina fina skor så blir jag ju längre och för att inte svimma av syrebrist så måste jag också använda mig av det, syrgas alltså.
Var får du allt ifrån pappa?

En otroligt härlig april-dag

i Allmänt,

Snacka om en toppenbra dag! Dock fick jag en taskig start och vaknade redan vid fem tiden och var då riktigt täpt i näsan och halsen värkte, men nu såhär i efterhand så gör det mig inte så mycket. Jag lyckades somna om, eller hamnade i någon sorts dvala till ungefär halv åtta då jag förflyttade mig till soffan och läste. Två timmar senare satte jag mig i bilen och så åkte jag och mamma till Härnösand. Vi var där till tolv ungefär, alltså inte speciellt länge, men tillräckligt lång tid för att få med sig en väska, en tröja, en bh och ett par skor. Innan vi åkte hemöver så stannade vi också till vid McDonald's och köpte oss en glass. Mmm, McFlurry! Men innan vi kom hem till Nyland så stannade vi till i Kramfors där vi gick in på Eurosko (och kom därifrån med två par skocker) och sedan hämtade vi pappa som jobbat några timmar.

Men när vi kom hem sedan så bytte jag -trots min förkylning- om till bikini och la mig och solade en stund. Sedan var jag snäll och hjälpte mamma att kratta vilket då gav mig skavsår på tummarna, ajaj! Fick mig även en kratt-vals och en kratt-foxtrot. Mycket trevligt som ni säkert förstår.

Sedan har det inte hänt så mycket mer idag, nu ska jag ta och spela lite wow tror jag. Solen har gått ner bakom Nylandsberget vilket betyder att det är rätt kallt ute. Känner dock mig lite sugen på att spela badminton. Jämt när vi var mindre så brukade kvällarna ägnas åt badmintonturnerande. Okej, jämt är att ta i, men ofta. Gud vad jag älskade dom stunderna. Ibland vill man bara ha en tidsmaskin, spola tillbaka tiden och återuppleva ett ögonblick en gång till. Eller vad säger ni?

Btw, för ett tag sedan skrev jag om orter som blivit översatta till engelska (who valley, bear kingdom, ni kommer ihåg?). Idag fick jag höra en översättning på Härnösand: a duck sneezed here. Var dock lite trög med engelskan och fick det förklarat för mig: här-nös-and. Fast ni kanske förstog det på engång? Iaf, helt klart klockrent och ska nu läggas till i min lista.

Jag..

i Allmänt,

.. har kommit hem från skolan och nu fått helg
.. sitter på altanen och njuter av solen
.. har vikit upp byxorna
.. äter en Satsuma #3029 (vet inte om det är en mandarin eller klementin)
.. pluggar samhällsekonomi
.. lyssnar på Dead by April

Det är inte bara ett heller..

i Allmänt,

Nu ska jag stänga ner för dagen. Är riktigt trött, det dunkar fortfarande i skallen och jag känner att en förkylning är på ingående. Suck, har jag inte haft min beskärda del för resten av livet? Jag har ju varit förkyld mer eller mindre hela vintern! Känner inte riktigt att jag har tid för en heller. Behöver all energi jag kan få till att lägga in den sista växeln till att hålla kvar (och förhoppningsvis) höja betygen. Sedan att fixa med klasströjorna, repa inför temakonserten och allt annat som komma skall. Blir alldeles matt av att bara tänka på de.

Dagen har inte bjudit på något speciellt, men imorgon väntar np i matte som för alla andra nior i landet, kickboxning med klassens tjejer samt rep mellan 16-18.. Behöver nog all sömn jag kan få, så go'natt på er!

Onsdag 22 april

i , Allmänt,

VARDAG:

Tillvaron kan verkligen servera dig de bästa godbitarna idag.


KÄRLEK/RELATIONER:

En person har känslor för dig, men vet inte hur han/hon ska presentera det. Hjälp till genom att vara lite mer tillmötesgående mot de du möter idag, så kommer du att få en glad överraskning.


PENGAR/ARBETE:

Använd din diplomatiska ådra idag. Då något behöver pusslas ihop.


DAGENS CITAT:

Anonym tänkare - Ömhet är passion i vila.


LYCKONUMMER:

19

Nine fiftysix

i Allmänt,

- Nytränad
- Nyduschad
- Ny-fikad
- Nu väntar reflerktioner om Ett öga rött och elektrokemi
- Nattinatti!

Rockweekend 2009?

i Allmänt,

När det gäller musik har jag alltid varit öppen för det mesta, men nu på senare tid så har det blivit mer rock och metal  (är inte riktigt haj på genrer men mina poplåtar har blivit utbytta mot trummor och mer skrik). Ett band som speciellt fastnat är Dead by April, ni vet bandet bakom Losing you som dom använder på Robinson-reklamen? Jag läste tidningen imorse (kors i taket!) och såg en annons om att dom turnerar med ett ett antal band till och kallar turnén för Rockweekend, och nu den 24:e alltså på fredag så anländer dom till Skyttishallen, Övik. Måste erkänna att jag är bra sugen på att åka dit, för visst vore de himla coolt? Haha, ja de vore det allt. Men så var de ju de, hur kommer man till Övik och är jag villig att betala 425kr för det? Näe, inte riktigt. Jaja, de var kul så länge de varade. Alltså inte speciellt länge, från åtta imorse till nu. Ja, de är ju som de är ;)

Ajajaj

i Allmänt,

Den här huvudvärken tar livet av mig! Jag vet inte vad jag ska göra, ipren hjälper inte, har du några husmorstips så är dom varmt välkomna. Sitter i soffan och ska nog göra mig en kopp varm oboy och vira in mig en filt och bara glo på tv:n. Skulle behöva läsa genom no:n men har inte koncentration för fem öre. Åh, vad less jag blir. Tråkigt inlägg för er del, men ska försöka kompensera med bilder lite senare.

Over and out!

Slut på lov

i Allmänt,

Så var dagens sysslor bortgjorda. Redan vid tiotiden imorse drog jag igång med min vårstädning, och redan 2 timmar 13 minuter och 43 sekunder senare var jag klar (tiden vet jag eftersom att när jag började körde jag igång min favorit-playlist och när jag var klar var den slut). Helt klart rekord!
Jag har också skrivit klart mina kopplingar till Ett öga rött, eller inte riktigt jag ska bara skriva ner mina inre bilder, sen så. Elektrokemin har jag börjat läsa genom och musikprovet som jag inte visste när det ägde rum behöver jag inte plugga på än eftersom att det var preliminärt om tre lektioner (då första är på onsdag). Fördjupningsuppgiften i bild är snart klar, har 6 bilder klara och ska ha 9. Gud vad skönt de är när allt flyter på! ^^

Så tro vad jag ska hitta på nu? Dinga 62 kanske? Kan ju försöka iaf :)

After eight

i Allmänt,

SItter nu i soffan och är lur på om jag ska titta på Robinson eller om jag ska se på film ist. Har sett ett avsnitt av nämda tvprogram, fast inte helt aktivt eftersom att jag sov större delen av det, och de lilla jag såg gjorde inget större intryck på mig, så det lutar åt att det blir en film.

Ha en trevlig kväll!

Sol, vind och bilbromsar

i Allmänt,

Lite drygt 16 timmar sen sist, har ni saknat mig? Nej, de tror jag inte men jag skriver iaf. Somnade inte förrän runt två inatt och vaknade redan halv nio av att solen sken mig i ansiktet. Trots att jag hade längtat efter en lång, skön sovmorgon så gjorde det inget att jag vaknade så pass tidigt ändå. Solen påverkar verkligen mitt humör. Dock så blåser det en hel del vilket gör att det inte är så jätteskönt att vistas utomhus.

Så, vad har jag gjort idag? Inte speciellt mycket, varit en sväng till Kramfors, fikat hos mormor och morfar samt suttit bakom ratten -för tredje gången! Förra lördagen körde jag sist, och då gick startmomenten toppen och jag fick inte alls många motorstopp. Idag gick det lite sämre, men att fixa mjuka inbromsningar gick däremot riktigt bra. Det är så kul när saker fungerar för en gångs skull :)

Nu väntar ingenting. Ska försöka skriva kopplingar till Ett öga rött, annars är det lugnt. Imorgon hade jag i tanken att vårstäda rummet. Vädra garderoben, hänga ut täcket (kanske byta till "sommar-täcket" dvs bort med det tjocka duntäcket och fram med det tunna) och kuddar, byta gardiner, ja rubbet! Skulle verkligen kännas skönt, får hoppas mitt städhumör håller i sig till imorgon.

Why?

i Allmänt,

Sedan jag fick mitt eget acc på wow så har en kompis haft tillgång till mitt nick och pass, och därför kunnat hjälpa mig med en massa saker, bla. lvla. Det tog för mig mindre än en månad att bli 60 med hans hjälp, utan den hjälpande handen hade jag aldrig blivit det, utan antagligen varit otroligt nöjd över min prestation om jag kommit till 20. Iaf, vi har alltså varit två om mina inloggningsuppgifter, men sedan blev vi tre då en annan snäll själ kollade vad som var "fel" med mig (vet inte om ni kommer ihåg det, men jag hade stora problem med att döda mobs som var 2-3 lvlar under mig) och då fick även han ta del av mitt nick och pass för att själv kunna logga in, se vad problemet var och "laga" mig.

Sen jag blev 60 har jag dock skött allt själv, men så härom dagen så sa brorsan att jag hade varit inloggad fast jag inte var hemma. Kollade med min kära vän nr. 1, och han hade loggat in och kollat hur de gått för mig. Men så kollar jag runt bland mina saker och upptäcker att det fattas 200G (alltså pengar) och att jag fått en nyckel som jag inte haft tidigare. Så jag pratar med vän nr. 1 men han har ingen aning om vad som hänt. Han berättar också att hans acc blivit scammat (om jag fattat det rätt så innebär det att någon har tagit över accountet och bytt lösenord så accets rättmätige ägare inte kan logga in på det), och sedan pratar jag med min kära vän nr. 2 och blir då tillsagd att byta mitt lösenord, eftersom att någon antagligen har scammat mitt med, men inte bytt ut lösenordet.

Suck, fattar inte varför folk vill förstöra för, så himla idiotiskt..

17 april

i Allmänt,

Godmorgon!

Så har lovets sista dag dragit igång. För mig gjorde den det redan 02:22. Suck! Visst jag brukar vakna tidigt, men det här slår nog alla rekord. Jag var klarvaken och hade kunnat klä på mig och träna eller något, men jag menar, halv tre?! Letade fram iPoden och lyssnade på musik ett bra tag innan jag lyckades somna om. Klockan åtta slog jag upp ögonen nästa gång och då tog jag på mig morgonrocken och satte mig vid frukostbordet och åt frukost samt läste tidiningen -kors i taket! Vid tjugo-kvart i nio kom jag på att jag skulle till Optikern (var dags för en synkoll) halv tio och att vi skulle åka strax efter nio, så då blev det till att stressa sig genom dom återstående morgonrutinerna.

Synkollen var klar på mindre än 10 minuter, och det konstaterades att jag min syn varken blivit bättre eller sämre, utan jag är lika blind som förut. Och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli tolv, för då ska vi åka till Sollefteå. Det blir en runda på stan och ett besök hos farmor och lilla kissemissen :)
Men det är ju ett tag tills dess, tro om jag ska fortsätta med kemin? Är nog lika bra de. Måste också ta itu med musik historia som vi ska ha prov på. När har jag dock ingen koll på, men bättre att ta de säkra före de osäkra och börja plugga nu. Skulle också behöva läsa lite i Ett öga rött.

Jaja, lika bra att köra igång. Ha en bra fredag!

Huvudvärk, kemi och en räddare i nöden

i Allmänt,

Pannknacken från i tisdags håller i sig och jag håller på att gå upp i molekyler! Och jag skulle nog behöva lämna ifrån mig några valenselektroner så jag blir positiv, fast då blir jag ju iof en jon, jon-Cissi.
Haha, har läst lite elektrokemi idag, därav molekyler och valenselektroner. Nej ush, är på riktigt tråkhumör, ska kura ihop mig i soffan och titta på film och förhoppningsvis somna, om inte någon vänlig själ vill rädda det som återstår av denna torsdag?

Tankeställare

i Allmänt,



Igår damp brevet från Halmstad -som jag så länge väntat på- ner i brevlådan. Lite läskigt måste jag säga, dels att öpnna det, men också för att jag och pappa hade suttit och pratat om det på morgonen, och han hade kollat upp om dom hade tagit ut dom som var preliminärt intagna. Det hade dom, 16 st + mig! Det första som välde upp inom mig var såklart glädje, jag ville skrika, hoppa ochspringa för att få ut den energi som plötsligt fanns i kroppen. Men sedan när jag smält att jag faktiskt lyckats ta mig halvvägs in (är ju inte 100% säkert, jag kan ju faktiskt sänka betygen), så kommer ju den sociala delen. Kommer jag verkligen våga bo själv? Månaderna som ligger framför oss kommer nu ägnas åt att väga fördelarna mot nackdelarna.


En grej jag tänkte på var ordet intagen. Det låter som om dom ska ta in mig på ett dårhus eller nått. Haha

14 april

i Allmänt,

Vädret höll i sig även idag -jippie! Har inte gjort annat än suttit i en solstol och lapat sol tillsammans med min bok -har bara några kapitel kvar. Nu på kvällningen kom det dock upp några mörka moln på min annars klarblå himmel:

- ingen kickboxning. Såg fram emot ett jobbigt pass men det blev inställt pga. för få deltagare samt att det var strul med låset in till lokalen så vi inte kom in. Därför blev det träning hemma bestående av gym, pilates övningar och några slag på mits.
- pannknack. Tror inte det blev precis bättre av att träna men de får jag ta. Har en tendens att glömma bort att andas när jag tränar, och då blir det ju mindre syre till hjärnkontoret vilket i sin tur framkallar yrsel, samt spär på huvudvärken.
- internet. Jag blir fullkomligt galen, det funkar i några minuter, sedan lägger det ner och sen kommer igång. Det går några minuter igen och ja, så fortsätter det tills jag inte orkar mer och stänger ner dumburken.

Nu väntar duschen och lite fika. Det är ju tisdag också, vilket betyder House kl. 21:00. Fast jag tycker inte de är lika bra som de var förut. Det ska vara de gamla teamet, eller vad säger ni?

Läsning: Funny Valentine

i Allmänt,

Åh, ännu en underbar dag. Gudis vad skönt. Idag -till skillnad från igår när jag satt inne pga. jobb- har jag njutit av solens strålar till fullo (blev dock en seg morgon och jag var inte klädd och klar förrän närmare tolvslaget) och gick idag till Sandslån. Satt/låg på bryggan och läste i några timmar och gick sedan hem igen. Var riktigt sugen på glass när jag satt/låg där, men såklart så prickade jag in enda dagen på veckan då cafét inte var öppet. Är de inte typiskt så säg.  På hemvägen möttes jag av en armé av tussilago i en dikeskant. De måste väl ändå betyda att våren är här?

När jag kom hem strax efter tre-snåret satt jag mig ner i en solstol och fortsatte läsa. Tog också hand om min högerfot som fått sig en skavsår. Ajaj! Det förvånade mig lite, skorna jag promenixade i har jag haft hur länge som hellst, och jag fick inte ens skavsår när dom var språjlans nya, men nu? Ja, de är märkligt.

Håller tummarna för att vädret håller i sig imorgon -hela veckan för den delen- också. Har inget planerat utan tar det som de kommer, skulle dock behöva flöjta och titta på dom läxor som följde med hem i torsdags.
Nu är det tv:n som gäller, Chuck, 2½ men, My name is Earl och Scrubs. Måndagar är en av dom bästa tv-dagarna, eller vad säger ni?

12.04.09

i Allmänt,

Hej på er!

Imorse när jag vaknade så ville jag bara tillbringa dagen i sängen, inte  så att jag kände att dagen skulle bli kass, utan det var så otroligt skönt och jag blev bara sugen på en heldag under täcket. Så blev det förstås inte eftersom att det var v65 på Dannero och jag skulle jobba i travshoppen. Vädret har också varit toppen -tror jag, har ju mest suttit i min lilla vrå- och att då slösa bort den på att vara inne är ju urbota dumt.

Har nyss fått i mig lite mat -vi grillade för första gången i år, mums!- och håller nu på att ladda över lite musik till iPoden och ska ge mig ut på en promenix. Funderar på att gå tur och retur till Ytterlännäskyrka tillsammans med min trogne följeslagare -alltså min kamera. Skriver kanske några rader senare, kanske tillomed laddar upp nån bild. Vi får se, jag ska inte lova något.

Långfredag

i Allmänt,

Kan man få en bättre start på ett lov? Jag tror inte de. Himlen är klarblå och solen skiner som aldrig förr (de ser ut som att våren letat sig hit till sist), och jag har tillbringat som senaste 2 timmarna i en solstol, inlindad i filtar tillsammans med en bok och musik i örnonen. Kan omöjligt bli bättre än såhär.
Fick ingen lång sovmorgon imorse, men de gör mig inte så mycket. Jag åt frukost, återvände till sängen ytterliggare en stund och sedan blev det träning. Efter att ha duschat och fikat så begav jag mig ut på en promenad och sedan hamnade jag i solstolen.
Om en stund kommer våra gäster, så jag ska väl ta och byta om och sedan ha en trevlig eftermiddag/kväll tillsammans med dom. Hoppas ni har en härlig långfredag! :)

Påsklov

i Allmänt,

Så, efter att ha vårstädat i bloggem tänkte jag stänga ner för dagen. Ska förflytta mig till min renbäddade säng och köra igång en film. Imorgon ser vi fram emot en sovmorgon, lite träning och en trevlig eftermiddag/kväll med några vänner.

Hej på er!

Jueves - Torsdag - Thursday - Jeudi

i Allmänt,

Nu ska jag åka iväg några timmar, men snart är jag hemma igen, och då ska jag ta tag i:
- rummet. Det är i stort behov av en städning -igen!
- träning.
- flöjtning. Träna på låtarna vi repade igår, även spela ett stycke ur Drottningholmsmusiken som jag har i läxa samt träna på andningen.
- bilduppgiften. Har tagit en del bilder som nu måste granskas i PS.

Men de är först om några timmar. Måste först pallra mig i väg till bussen, ha en hål, två lektioner och sedan åka hem idag. Ha en trevlig torsdag! :)

8:e april

i Allmänt,

Nu hörrni, nu är det inte mycket kvar innan vi går på påsklov. För min del är det sovmorgon, två lektioner (engelska och spanska) och sedan 11:25 som gäller. En slappare dag får man leta efter. Men dagen som nu håller på att lida mot sitt slut har varit annat än lugn. Engetligen har det inte varit så mycket, men de känns ändå som om de har varit saker hela tiden. Det har iaf orsakat pannknack (igen, suck!) och en härlig trötthet, så därför tror jag att jag ska dra igång en film och bara slöa mig genom kvällen.

Har inte så mycket mer att säga. Tema-repet gick bra. Lika roligt som vanligt, längtas som en tok till nästa gång! :)
Over and out!

Sparkar, slag och skolarbete

i Allmänt,

Puh! Är nu hemkommen från ett otroligt jobbigt, men också otroligt skönt träningspass. Har fikat lite och ska slänga in mig i duschen. Sedan tänkte jag faktiskt skriva på teknik-redovisningen. Jag började lite smått strax efter jag skrev inlägget, och gud vad de rullade på. Blev nästan klar, och de känns löjligt att spara så pass lite som är kvar till en annan dag.

Imorgon väntar spanskaprov (shit, måste plugga ikväll också!), intervju av skolverket och orkesterrep. Det ska nog gå bra alltihop, eller jag hoppas det iaf. Men som sagt, duschen. Hejsvejs!

Sedan kanske?

i Allmänt,

Hejsan!

Lyssnar nu på Love story och söker efter inspiration för att skriva en redovisning av hur mitt arbete gått till när jag gjort min låda på tekniken. Går dock otroligt trögt, kanske de går bättre när jag lite mat i magen? Kanske ännu lite bättre efter att ha fått tränat, duschat och fikat? Men vad är klockan då mån tro? Jo, cirkus halv tio, och vem i hela friden vill skriva om en låda då? Inte jag iaf. Tror jag gör det imorgon istället.

Ush, ibland är det alldeles för lätt att hitta undanflykter..
Mat dax, hej på er!

Monday

i Allmänt,

Nu är det sista rycket innan påsklovet, har dock inte en miljon saker som måste pluggas in innan vi går på lov, bara ett spanskaprov på onsdag. Men det är de enda, fast sedan när vi kommer tillbaka har vi två prov som väntar på oss: nationella i matte och ett kemiprov, så för att inte ägna hela lovet åt plugg så kanske jag gör rätt i att börja kika på det nu.

Dagen har varit nästan som vilken annan måndag som helst. Det som skilde denna från dom andra var att so:n var inställd, på svenskan spelade vi Jeopardy (mitt lag vann, yeah!) och på tekniken tog jag och Bea fram våra hundögon och fick då ta 3-bussen hem, istället för 4, vilket var skönt.

När jag kom hem blev det inte mycket gjort, spelade lite wow, läste och åkte till Kramfors med 17:10 bussen, för att halv sex infinna mig på Babels berg för att värma upp lite innan det var dags för konsert. Den vanliga nervosisteten kom inte smygande, men istället en sprängande huvudvärk! Vet inte vad som är bäst/värst, att inte skaka som ett asplöv och kunna använda mitt egna vibrato när jag spelade var en klar fördel. Men ja, huvudvärken gjorde att det inte var ett dugg kul och jag gav inte 100%. Hm, ja de är som de är. Nästa spelning är på onsdag då de är dags för första orkesterrepet inför Rhapsody in may. Kul!

Nej, jag tror jag ska ta och knyta mig, pannknacken håller fortfarande i sig, och det är ju en dag imorgon som man ska orka med också. Over and out!

Skön

i Musik,

Det är inte ofta jag använder ordet skön för att beskriva vad jag tycker om en låt, men i det här fallet så gör jag de:

Sötnos

i Bilder,

Vet inte om jag har berättat att farmor har tagit en ny katt? Om inte, så har jag gjort det nu. En liten tjej på 6 år, en svart- och långhårig korsning. Hon heter, eller jag ska säga såhär. I annonsen i tidningen så var det en Alicia, men farmor tyckte det var för långt, så då började hon kalla henne för Alice, men sedan blev det Lisa, och nu idag sa hon Tussan. Så vad ska jag säga att hon heter? När jag gosade med henne idag så blev det gumman. Hon är iaf otroligt söt, men hennes öron är lite för korta, då man kapade dom eftersom att hon förfrysit. Och varför har hon förfrusit, jo för att hennes förra ägare slängde ut henne i smällkalla vintern i några dagar- flera gånger!  Kan verkligen inte förstå hur en del människor är funtade, stackars lilla kissemiss. Denna behandling har iaf satt sina spår, hon springer och gömmer sig när man närmar sig ytterdörren (antagligen rädd för att bli utslängd igen), hon är väldigt blyg och går och spänner sig hela tiden. Men innan vi åkte hem från farmor så vågade hon sig faktiskt upp i både mitt och Calles knä :)

Slut spelat?

i Allmänt,

Ja, de är det faktiskt. Det har gått drygt 60 dagar sedan jag började spela wow på mitt eget acc, och om jag vill fortsätta spela så måste jag ju köpa mig ett nytt gamecard på ytterligare 60 dagar. Men vart hamnar vi då? April, maj, början av juni nån gång, om jag inte tänker helt galet. Vet inte riktigt hur jag ska göra, jag menar, nu börjar ju våren komma smygande och då vill man ju börja vara ute och inte sitta framför datorn vilket känns som ett måste om man lägger ut 245pix för att spela. Och dessutom har jag ju nyss köpt TBC (the burning crusade), och då känns det ju lite som att kasta pengarna i sjön om jag inte spelar. Jag tror jag köper för 60 dagar till ändå, gör ett uppehåll över sommaren och sedan kanske börjar till hösten igen om jag fortfarnade vill spela. De låter bra. Får ta mig ett snack med grabbarna och höra mig för hur jag ska göra, vart jag ska köpa det och hur jag uppgraderar, eller snarare uppdaterar accet.



EDIT: Nu är det beställt, och snart borde det dimpa ner ett mail i mailboxen som innehåller en kod.

Och ner faller regnet

i Bilder,

Igår och idag har det regnat. Skönt, dels för att jag gillar regn, tycker det är mysigt. Men mest för att regnet får snön att försvinna vilket i sin tur betyder att våren kommer snabbare, och de gillar vi. Eller hur? Tog mig iallafall en promenix i regnet och det var väldigt skönt måste jag säga. Ca en timma knatade jag runt i byn och andades in frisk lugt, vilket nu har fått konsekvenser: trötthet. Skulle med lätthet kunna somna om jag la huvudet på kudden, men halv fem är lite väl tidigt.

Justja, vi får inte glömma en annan sak jag gjort idag, nämligen kört bil! Yes, nu är isen bruten och jag har rattat, kopplat, växlat osv. själv för första gången. Var ju lite nervös, men efter en stund släppte det och då tyckte jag bara att det var kul :)


Efter tre

i Allmänt,

Så var det helg igen. Är som vanligt efterlängtat och behövligt. Har dock inga läxor hemma (med undantag från spanskan) så det blir ännu en helg utan plugg, härligt! Vet dock inte vad jag ska hitta på, tror att det blir en sävng till farmor imorgon. Kuligt! Och varför? Jo dels för att få träffa henne, men också för att träffa hennes nya kissemiss, en liten Lisa :)

Just för stunden håller jag på med ett förslag till designen på våra klasströjor. Egentligen så har vi redan valt tryck och ska väl egentligen bara beställa och betala, men jag och några/många till är inte nöjd med dom tryck som röstades fram och därför ska vi fixa en ny röstning. Om våra förslag blir nedröstade så ska jag lämna över arbetet till någon annan (våra mentorer utsåg mig till att organiser hela cikusen), eftersom att jag då inte kommer vilja ha någon tröja och det är ändå en hel del saker att hålla koll på och ägna tid åt, som jag sedan inte kommer få ut något från. Kanske är lite egoistiskt, men ja, de tar jag.

Tror jag måste ta mig en macka. Skriver kanske några rader lite senare, annars så hörs vi imorgon.
Ha en trevlig fredag eftermiddag/kväll!

Från skolans datasal

i Allmänt,

Sitter som rubriken avslöjar i skolans datasal. Har spanska och pluggar glosor och slutar om några minuter. Senare idag skulle vi egentligen ha fotografering, men det blev inställt pga. sjukdom. Och vilken sjukdom? Jo, magsjuka. Har hört allt för många som åkt på en släng av de, hoppas verkligen att jag inte blir en av dom. Finns det något som "motar bort" magsjuka, ni vet som vitlök mot vampyrer?

Ska fortsätta jobba dom sista minutrarna. Tro när jag kommer få användning av demokratiskt valda, akademiker och fackligt aktiva på spanska?

Månad nummer 4

i Allmänt,

Så var det en ny månad, med nya saker att se fram mot:

- Det preliminära beskedet om hur det blir med LBS. Kommer jag in eller inte? Ja, det ska jag få reda på denna månad. Jag vet ärligt inte vad jag hoppas, jag vill verkligen gå där, linjen känns helt Cissi, men att lämna alla nära och kära? Ja, ni förstår problematiken, och jag tror jag har snackat om det tidigare.

- Flöjtspelande. Den 6:e april väntar Babels och sedan ska jag fylla veckorna med rep inför temakonserten. Älskar den här tiden, att få spela tills läpparna inte orkar längre och bara känna att fingrarna tar dom rätta greppen utan att man behöver tänka speciellt mycket över det. Är jättesvårt att förklara känslan, men jag älskar den. Två låtar som ska spelas på årets upplaga av temakonsert är Canon rock och Moondance.

- Övningskörning. Redan nu på lördag ska jag sätta mig bakom ratten för första gången, och så smått börja köra. Är väldigt nervös över det, men jag ska ta små steg, och tillslut ska jag nog våga mig ut på vägarna.

- Smältande snö, sol och tussilago. Humöret går i höjden och allt känns toppen.

Ja, de är en härlig månad som ligger framför oss :)

Varning!

i Allmänt,

Ni kommer väl ihåg att det idag är 1:a april, vilket betyder att det är fritt fram för lurerier.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela