Sommaren har kommit

i Allmänt,

Gah, bättre väder än såhär kan man inte få! Redan imorse var himlen tom på moln och i skuggan var det ca 25 grader varmt. Självklart så har jag varit utomhus idag, hade gärna letat mig till en sjö eller helt enkelt ner till älven för att svalka mig, kanske inte bada, men iallafall doppa fötterna. Dock var det ju fotbollsplanen som gällde för mig idag, dags för att börja springa på linjen igen. För att vara första gången för i år så tycker jag att det gick bra, viftade bara fel 2-3 gånger. Matchen var inte ett dugg rolig, Bollsta förlorade med två-siffrigt och en tjej ur motståndarlaget fick en bruten arm. Usha.

När jag kom hem drog jag av mig shorts och linne och tog på mig bikinin istället. Upptäckte dock till min besvikelse att jag bränt mig efter linnet, jag skulle förstås ha tänkt och tagit en t-shirt för nu måste jag ju tampas med brännande heta axlar och vita områden som måste få samma rödfärg och sedan får jag bara hoppas på att det lägger sig till på onsdag och jag har blivit härligt brun, då det äntligen är dax för avslutningsdansen! Min klänning är ju vit, och är jag fortfarande röd så kommer jag ju se ut som en polkagris, och de vill väl ingen göra? Jaja, jag hoppas turen är på min sida.

Just nu skriver jag på min kända-byggnader-text, och imorgon ska jag fixa stödord till den. Har inte mycket kvar men när jag väl är det så ska jag nog sova. Blev sent igår och jag vaknade tidigt (fick endast 5 timmars sömn) så de ska jag ta igen, och imorgon är vi ju lediga så då kan jag ta en välbehövd sovmorgon. Men först måste jag ju blir färdig så jag tror jag fortsätter med det nu.

Over and out!

Solen skiner och inga sura miner

i Allmänt,

Godmorgon! Kom nyss tillbaka till sängen efter en frukost ute på altanen. Ja, ni hörde rätt. Idag invigdes äta-frukost-ute-på-altanen-säsongen. Brukar i vanliga fall inte vara i maj utan mer i mitten på juni, men det gör ju inget för de är så otroligt mysigt.

Snart ska jag kasta om sängekläder i sängen och sedan ska jag väl försöka få på mig några egna, kläder alltså. Sedan åker vi till Sollefteå, där det för övrigt är crusing ikväll, tror dock inte att vi är kvar där så länge så att vi deltar och tittar på alla bilar. Jag la iof fram ett förslag om att vi skulle delta vi också med Gula faran (en 75:as golf), men pappa trodde inte han (bilen) skulle palla att slira på kopplingen, eller vad han nu sa.

Jaja, spela roland, nu ska jag byta sängkläder. Ha en toppenbra dag!

Fredag

i Allmänt,

Hejsan! Nu har ja nyss käkat en mycket god middag (grillat kött med klyftpotatis och en salsa) och ska nu byta kläder för att sedan springa omkring med gräsklipparen för första gången detta år. Inget jag längtar efter precis, men får man 200 spänn för de så tackar man ju inte nej. Sedan tänkte jag inte göra mycket mer idag, har äntligen fått till min bildspråksuppgift och de känns otroligt skönt. Bara so:n kvar nu sedan är det slut på inlämningsuppgifter och prov som rör nian. Och de känns ännu skönare!

Men som sagt, so:n kvar. Tror dock att jag ska få till det, vi fick välja själv vad vi ville jobba med och då tog jag kända byggnader eftersom att jag gillar arkitektur, och när man gillar något brukar det gå lättare så jag är positiv till detta avslutande arbete. De enda molnet på himlen skulle väl då vara att vi ska redovisa muntligt, inte det roligaste som finns men de måste gå ändå.

Nu väntar tre dagars ledighet (vi har studiedag på måndag) och jag har några små planer:
Lördag: åka till Sollefteå, kika på stan och hälsa på farmor
Söndag: fotbollssäsongen har dragit igång, matcher, träningar och gud vet vad. Jag ska iaf vara linjedommare.
Måndag: att fiska är inte en fritidssyssla jag ägnar många timmar åt, mitt tålamod är alldeles för dåligt och jag vill inte ta loss fiskar från kroken om jag mot förmodan skulle råka få en. Men nu har jag dock lovat att sätta mig i en båt och fiska. Hoppas vädret slår om tills dess.. ;)

Nej, nu ropar gräsklipparen på mig,
over and out!

27:e maj

i Allmänt,

Tjenixen! Har nu förflyttat mig från pilatesbollen till "fast mark", eller i det här fallet: fast stol. Har gjort några övningar, en hel del mag-grejer och gudis vad de känns! Innan jag höll på med bollen blev det power walk/springning med mamsen. Vet inte exakt hur långt vi gick, men det tog oss ca 1h. Nu ska jag varva ner för att sedan ta mig en dusch. Sedan ska jag skriva ut engelska-uppgiften som ska lämnas in och redovisas muntligt imorgon. Imorgon väntar också coopers på idrotten, kommer då få en uppfattning om hur det kommer gå på tisdag då jag ska springa Vår ruset.

Nej hörrni, jag har inte mycket intressant att säga, återkommer när jag har det. Hej så länge!

Hälsa, hembygd och bildspråk

i Allmänt,

Idag har det inte varit en valig dag, utan vi har haft en aktivitetsdag med hälsa och hemgbygd som tema. Dagen började med ett pass boxersice som jag höll i. Igår fick jag reda på att det var 24 st (!!) som hade anmält sig till att vara med och då fick jag mer eller mindre panik, men så när vi skulle dra igång med uppvärmningen så var det bara elva grabbar, betydligt mycket bättre. Efter 1h av sparkar och slag så fick vi rast och sedan hamnade vi i sal 11 där vi pratade om stress samt tittade på en film med samma tema. 11:15 lämnade vi salen och då hade vi en lång lunch fram till 12:30 då vi hoppade på en buss och blev skjutsade till Ytterlännäs gamla kyrka. Tråkigt tror jag räcker för att beskriva dom två timmar som tillbringades där.

Kvällningen har varit rätt enformig, jag har suttit vid skrivbordet och skrivit, suddad, skrivit om, suddat igen och än en gång skrivit på bildspråks-uppgiften. Men nu äntligen har jag fått någon slags ordning på det hela. Pust! Ska nu bara skriva ner lite stödord sedan får det räcka för dagen. Det blev sent igår och ingen sovmorgon imorse, så de ska jag försöka ta igen.
Over and out hörrni!

Min tur

i Bilder,

Yes, äntligen var det min tur att få fota en av bloggvärldens mest fotade blommor såhär på våren, nämligen vitsippan! Lite efter alla andra, men jag vill minsann också ha iaf en bild med en vit blomma i min blogg. Fann den gjorde jag i Glada Hudik, inte speciellt svårt när det var vitt i stort sett överallt. Jaja, har kommer iaf min beskärda del av vitsippe-plåtningen

4 dagar, 15 mail, 110 blogginlägg

i Allmänt,

60 bdb-bilder, några hundralappar fattigare och med ytterligare ett hål i örat

Jodå, jag lever! Men i torsdags åkte jag till Glada Hudik och kom hem för 40 minuter sen? Jag hade med mig datorn men hade inget internet att koppla upp mig mot, så vad gör man? Jo, njuter av ledigheten och nu känner jag mig riktigt avslappnad och avstressad så jag ska nog orka med dom sista skälvande tre veckorna i skolbänken. Är inte ett dugg sugen på att blogga, utan ska ta mig en skönt dusch, packa upp väskorna och sedan krypa till sängs och läsa ut Mina hemligheter av Sophie Kinsella. Författaren bakom Shopaholic-serien, ni vet? Dock bara 2-3 kapitel kvar.

Jaja, nu vet ni att jag lever.
Over and out!

Bildspråk

i Musik,

Hmf! Sitter och kämpar med svenskan men jag blir bara sur, har varit hemma i kanske en timma och har endast fått till en någorlunda inledning. Men jag vet helt enkelt inte hur jag ska skriva för att få fram vad jag menar, jag har hundratals, tusentals ord om vad jag känner när jag ser en bild, men att få ner dom på papper är näst intill omöjligt. Suck! Har kollat runt lite på nätet men hittar inget vettigt och som skulle på en vetenskaplig väg beskriva vad som händer i hjärnan när man ser olika bilder. Fick en lapp på lektionen idag då skulle de mest vara egna reflektioner som jag fattade det, och inte så mycket fakta. Passar ju egentligen perfekt med tanke på det jag har, om ordvågen bara ville komma.. Jag ska kämpa vidare, men om det inte blir någon större framgång fram till 21:00 så ger jag upp för dagen. Har ju ett spanskaprov imorgon som jag skulle behöva repetera inför en sista gång också. Sa ju att jag skulle skriva på engelskan också, men nä, de får bli imorgon ist.

Lyssna och njut




Over and out!

Ingen rast och ingen ro

i Allmänt,

Tillbaka till stressen och pressen, alltså fram med piano-playlisten, måste dock leta efter lite nya melodier eftersom att jag nött ut dom jag hade. Dagen har rusat iväg och det känns inte som som jag fått något gjort. Sitter därför nu och skriver på no:n, försurning av vattendrag. Kul va? Sedan hade jag också tänkt hinna med att skriva något på svenskauppgiften innan jag packar ner kameran för att sedan fota Revival. Hoppas att vädret håller i sig bara! När jag kommer hem lär jag nog åter sätta mig ner med skolarbete, engelskan kanske? Full huggning..

Jaja, kanske blir det några rader lite senare. Hej på er!

Det är över nu

i Allmänt,

Men jag kommer ihåg alla dagar med dig, dom är över nu, hör ett bom bom bom som kallar på dig ..

Ja hörrni, måste säga att förändringar suger! För lite drygt en timma sedan satt jag och spelade av hjärtats lust för sista gången. Ush, de är så himla tråkigt. Temakonserterna fungerar som ett lyckopiller upphöjt i tio, och att bli av med det är verkligen.. ja, ni fattar. Men de är verkligen något jag kommer att komma ihåg.  Som vanligt dom här dagarna så funkar det bäst på kvällsföreställningen, och inget undantag idag. Fingrarna vandrade av sig själv och ibland kom jag på mig själv med att tänka på helt andra saker än vad som skedde. Flöjten var perfekt stämd, vilket var pricket över i:et.

Är riktigt trött och ska nog göra en tidig kväll. Imorgon väntar en vanlig dag i skolbänken. Rätt skönt faktiskt, måste komma igång med alla dessa skrivuppgifter.

Over and out!

18:e maj

i Allmänt,

Hej på er, trodde inte att det skulle bli något inlägg idag, men se de vart det. Hittills idag har det spelats två konserter, en för Ytterlännäs och Herrskog-skolan och en för Gudmundrå och Kramfors-skolan, och jag måste erkänna att det gått riktigt bra! Var inte speciellt nervös och jag fick till dom krångliga grejerna rätt bra, så jag känner mig nöjd med min prestation, och med resten av orkesterns också för den delen. Dock blev det några missöden på konsert nr. 2 då vi först fick veta att en trummis (läraren!) blivig magsjuk och hade fått åka hem, en halvtimma innan vi skulle börja spela! Snacka om att nerverna blev på helspänn, men det gick bra som tur var. Vi har ju tre stycken som är i trumsektionen och med en borta så fick den äldsta rycka in och lära sig dom fyra låtarna rekordsnabbt. Men som sagt löste det sig och man kunde nog inte märka detta. En annan sak som hände var att vår kom-fram-och-säg föll, men han kom snabbt på fötter igen.

Nu har jag duschat och ska ta och käka lite, sedan blir det tillbaka till Parken för en sista spelning. De känns lite sorgligt måste jag säga, eftersom att detta antagligen är sista gången jag sitter med och spelar i orkestern. Hm, ja de är som de är.. Men nu är det dax att äta. Hej då!

Rhapsody in may

i Allmänt,



Imorgon är det äntligen dax! Det som vi alla har väntat på, vårens höjdpunkt: temakonserten! Okej, jag överdrev kanske lite, men det är iaf en av mina höjdpunkter, och det ska bli kul att fyllas med adrenalinet som infinner sig vid konserter. Håller bara tummarna för att det ska gå vägen och att det inte blir några större missöden :)


Btw, det är jag som utformat årets affisch.

OpenOffice.org Writer

i Allmänt,

Jag skrev spädbarnsdödlighet, och fick ordförslaget oändlighetsmärket.
Ser ni någon likhet i dessa ord? om ni gör de skriv ner den i en kommentar, för jag ser då ingen ;o

Nine to five

i Allmänt,

Eller elva till halv sex egentligen, men sak samma. Denna underbara dag har tillbringats inomhus (!), skam upp på torra land. Men det är ju så att imorgon är det dax för Rahpsody in May (kulturskolans temakonsert) och idag var det genrep, installation av stolar notställ, fixande av mickar, ja listan kan göras lång. Älskar sånna dagar, men när vädret var så underbart kändes de lite surt att sitta inne. Sedan de faktum att moppen inte ville starta imorse gjorde mig otroligt sur, och de höll i sig mer eller mindre hela dagen.

Men nu är jag iaf hemma, har fått i mig lite mat och ska ta tag i diverse läxor. Har "bara" spanskaprov till veckan eftersom att vi är ledig på torsdag och fredag, men då ska jag ner till Glada Hudik och jag vet inte om jag känner för att plugga så mycket där, så därför får det bli idag, eller nu ikväll. Men är faktiskt (kors i taket!) mer sugen på att leta fram metspöt, gräva fram några maskar och sätta mig på en brygga och försöka få upp en firre eller två. Hm, jaja, jag får ta de en annan dag. Time for work!


Btw, grattis Norge! Både till vinsten igår -som tydligen var överlägsen- samt nationaldagen idag.

Horoskop

i , Allmänt,

VARDAG:

Din intuition är mycket skarp då och du är extra känslig. Du är dock lite för trött för att gå ut och roa dig.


KÄRLEK/RELATIONER:

Någon som du ogillar svärmar just nu runt dig, var rak och rygga inte för att lägga korten på bordet.


PENGAR/ARBETE:

En pigg och vaken dag, men kom ihåg att inte alla har lika mycket energi som du. Du löper stor risk att krocka med någon annans åsikter.


DAGENS CITAT:

Karl Blessing - Mitt förhållande till det vackra franska språket är ungefär som förhållandet till min hustru. Jag känner dem, jag älskar dem, men jag behärskar dem inte.


LYCKONUMMER:

33

Lördag morgon

i Allmänt,

God morgon! Är nu stationerad i sängen med datorn i knät och gör lite efterforskningar till mitt fördjupningsarbete i so, men ska strax göra mig iordning för dagen som inte har något speciellt att erbjuda förutom jobb kl. 12:15. De är ju v.75 på Dannero idag så därför blir det travshoppen några timmar och ytterligare lite klirr i kassan. Ikväll är det ju ESC, ska ni titta? Jag har inga planer på att göra det, men vem vet jag kanske gör det sedan ändå, dock inte speciellt troligt. Onödigt vetande, men ni vet bakgrunden som är bakom dom som sjunger? De är som en stor datorskärm där dom visar diverse effekter. Den är iaf 100 kvadratmeter stor, och varje kvadratmeter kostar 80 000.

Ush, sånna här inlägg gillar jag inte. En mening om allt möjligt utan något större sammanhang, jag måste rycka upp mig! Men de får bli någon annan gång. Ska nu pallra mig upp ur sängen och göra mig redo för att möta världen utanför husets fyra väggar. Kanske gör ett nytt försök ikväll.
Hej på er!

Dragningskraft

i Allmänt,

Läst nyss att man dras till det gyllene snittet (φ = fi, på grekiska). Det fungerar som följande: man tar längden delat i bredden. Om man ser ett ciggpaket (ska man tydligen bli) blir man sugen på att röka eftersom att det är uppbyggt av detta snitt, och räknar man ut det så får man följande siffror: 1.618234552434. Och bäst dragningskraft har man om siffrorna är 1.618.

Sedan kan man göra detta på sig själv för att se hur stor dragningskraft man har, då tar man hela sin längd delat med längden upp till naveln. T ex. min totala längd är 161 cm, och upp till naveln är det 96 cm. 161/96 = 1.67708333. Alltså är jag inte någon magnet precis, men de gör mig inte så mycket, gud va jobbigt de skulle vara om allt kretsade runt mig!

Onödigt vetande, men roligt vetande. Fler saker som är byggt på det gyllene snittet är dataskärmar och tavlan av Mona Lisa. Hur stor dragningskraft har du? :)

14:e maj

i Allmänt,

Ush, fy och blä! Är riktigt aptrött i både kroppen och skallen. Först 3h dans, varav hälften i klackar, och sedan lika många timmar i sal ett på kulturskolan där vi repade inför konserten som äger rum på måndag. Känner för att lägga mig på sängen och sova en timma men de har jag verkligen inte tid med, måste skriva klart jämförelsedelen på i- och u-lands arbetet. Varför i hela friden var jag såå lat och sparade de till sista dagen?! Otroligt korkat. Blir nog en sen kväll även idag.

Kom på härom dagen att jag ska springa Vår ruset i Sundsvall den andra juni, så därför måste jag kanske ge mig ut och springa lite? Har inte blivit mycket av den varan då jag tycker det är otroligt tråkigt och jag har kört mer styrka och balans när jag tränat. Men jag vill ju så gärna slå tiden jag hade förra året, så vad har jag för val? Inget alls, så imorgon efter skolan tänkte jag knyta på mig joggingskorna, köra igång en perfekt playlist och bara springa. Låter faktiskt rätt skönt nu när jag säger (skriver) de. Dock så har jag ju bad på morgonen och då brukar ju kroppen bli sådär lagomt slö efteråt men jaja.

Nej hörrni, jag har inte alls tid med att skriva ett långt blogginlägg som jag var sugen på, utan måste ta tag i so:n.
Over and out!

Ja!

i Allmänt,

På första dagen uppstånden, min iPod lever igen, tjoho! Pappa satt och testade en massa knappkombinationer och tillslut så var den igång igen. Gud va skönt :)

Naij!

i Allmänt,

Det får bara inte vara sant, min iPod har dött! Jag har provat med allt: hjärt och lungräddning, mun mot mun (fick använda mina kunskaper från fredagens lektion med sjuksyster då vi tränade på just detta) och nu har jag pluggat in den i datorn med fortfarande ingen kontakt. Så ja, iväg med den och iväg med lite pengar, för man klarar sig helt enkelt inte utan en mp3. Visst skulle jag kunna använda mobilen, men batteriet laddas ju ur för ingenting nu för tiden. Utgifter, utgifter och åter utgifter..

Time of death 07:51

(Y)

i Allmänt,

yes! nu har jag äntligen fått ordning på den avslutande skrivuppgiften kring Ett öga rött. Fy fasiken vad skönt! Att jag idag också dingade 63 känns väldigt bra :) Nu ska jag slå mig ner med en kopp o'boy och biologi-boken jag fick låna hem. Imorgon väntar ju np i nämnda ämne, ush! Åtta frågor och 2½ timma, de känns inge vidare men de är inte så mycket att göra åt saken. Vare sig vi vill det eller inte så måste vi göra det. Men en sak är då säker: jag är himlans glad att jag är fått -93, för om några år så kanske niorna har den oturen att regeringen fått igenom att skaffa fler np:s. Och jag tror att det skulle bli närmare 12st, av vad är det 16 ämnen? Jag tycker verkligen synd om er om det går igenom!

Imorgon ska jag också repa inför temakonserten, kul! Var sjuk förra gången, men nu ska jag minnsan ta igen det och spela tills läpparna strejkar ;) Tror jag ska ta tag i biologin innan det blir för sent och jag använder den som kudde istället.

Over and out!

v. 20

i Allmänt,

Tro vad vecka nummer tjugo har att erbjuda..?

- temarep, 16-19 x2 plus hela dagen på söndag
- musikprov, rockens historia
- np i biologi
- inlämning av Ett öga rött
- inlämning av i- och u-länder
- aktivitetsdag -dans

Det är vad jag kommer på för stunden, lär nog komma upp fler saker under veckans gång. Nu ska jag återvända till avstängt ljud på tv:n, pianospel i lurarna och en offline-status på msn. Har faktiskt fått ihop en hel del meningar med denna metod, så förhoppningsvis får jag till lika många nu. Hej på er! :)

Söndag

i Allmänt,

Hej på er!
Alldeles för mycket av denna pluggardag har nu gått åt till annat än just plugg. Det blev en seg morgon, och jag gick runt i morgonrocken på tok för länge. Men när jag tillslut var klädd och klar satte jag mig bakom ratten och körde runt, runt och runt vid flygplatsen. Var två veckor sen sist och det märktes, måste absolut börja köra oftare! När jag kom hem väntade fika och instuderingsfrågorna till rockens historia. Sedan blev det lite fel. Jag öppnade Ett öga rött-dokumentet och tänkte avsluta den där jäkla uppgiften, men då blev det att jag startade wow ,brorsan sa att dom  rensade i guilden nu och att man måste vara mer aktiv, så jag tänkte att de är bäst att man loggar in och är inne en stund. Den stunden blev då väldigt mycke längre än vad som var tanken. En trevlig prick erbjöd sig att hjälpa mig i ramp och bf (svårt att förklara vad de är, men de kallas instaner, man dödar mobs som vanligt och så finns det bossar) och ja, det tog sin tid. Jag behövde dock inte göra så mycket. Pricken som hjälpte mig var lvl 80 och tog typ alla själv, så jag gjorde ingen större nytta, men han behövde guld och att göra dom själv var tråkigt så vi vann på det båda två; han fick guld och någon att snacka med. Jag fick en massa xp, complete-ade en quest och fick en del bra grejor. Bland annat ett par shoulders, och nu ser jag hel-mupp ut, haha ;p.

Nog om de, stängde ner för kanske 30-45 minuter sen och skulle då börja skriva på svenskan men icke sa nicke, då blev det msn-konversationer och nagel-lackande (Mavala's nr. 50, Palm Beach) och nu ska jag fixa något att äta. Men sen, då jäklar ska jag stänga ner allt vad chatt heter och ska då skriva klart den där förbenade svenskan. Klockan 18:05 blir den en paus ör då är det ju OTH och nr det är slut ska jag ta tag i i- och u-länder. De låter toppen, eller hur? Men som sagt, nu måste jag få något i magen.
Later! :)

En tanke..

i Allmänt,

En sak som slog mig idag när jag gjorde slingor på mamma var: om man andas in blonderingsmedel (man kallar det säkert inte för de, men ni vet vad jag menar?), får man ljusare röst då? Som när man andas in helium? Jag menar, håret blir ljusare, och då borde väl medlet sätta sig på stämbanden så blir rösten ljusare?
Haha, jag tror min hjärna är överhettad x)

lördag 9:e maj

i , Allmänt,

VARDAG:

Ta dig tid att njuta av omgivningen idag, du kan stöta på något som gör dig extra glad.


KÄRLEK/RELATIONER:

Idag är du extra flirtig, speciellt med oxar, tvillingar och skyttar.


PENGAR/ARBETE:

Nu startar en tid med stora utgifter så planera innan du handlar.


DAGENS CITAT:

Benjamin Disraeli -Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur siktet.


LYCKONUMMER:

16

En fördom av det mindre och mildare slaget

i Allmänt,

Jag skulle inte säga att jag är en fördomsfull person, jag vill gärna bilda mig en egen uppfattning om något innan jag säger något, men idag kom jag på mig själv med en liten fördom. Ni vet Jessica Simpson's parfym Fancy? Jag hade iaf fått för mig att den luktade väldigt gott, och idag fick jag det bekräftat. Var in på Anybody tillsammans med Erika och Johanna och tog mig då en sniff på den, och mmh! Den luktade verkligen gott och nu är jag väldigt lur på att köpa den. Tyvärr är jag också i behov av en ny iPod (minnet är för litet!) och en mobil vore inte helt fel häller (knapparna har spruckit och batteriet tar slut på en gång), och mina besparingar räcker inte till alla tre. Man skulle ha haft en pengaträd..

Fredag

i Allmänt,

tummen upp:
- har nu på mig 9b:s klasströja! :D
- helgen är inte långt borta 
- solen skiner, eller sken iaf, ser inte riktigt nu eftersom att perisennerna i datasalen är nerdragna

tummen ner:
- blev ändå nå strul med betalningen av klasströjorna/byxorna
- skavsår på lilltån
- blir nog en helg fylld av plugg

Hrmf

i Allmänt,

Är på riktigt pissigt humör så därför blir det till att lyssna på Yiruma (ni vet han pianisten jag nämnde härom dagen?) en stund för att lägga band på mig. Lixom gårdagen, så kommer jag ikväll viga mig åt so:n och svenskan. Idag fick jag iaf två saker mindre att tänka på, eftersom att bilduppgiften och att-resa-texten lämnades in. Fick många snälla ord om mitt bildprojekt och jag kan bara tacka! Väldigt kul att få höra.

Som sagt, nu blir det pianospel och läxor,
later!

6/5 -09

i Allmänt,

Pust! Nu har hela kvällen ägnats åt skolarbete, och jag har fått en del gjort. Börjat renskriva på min recension av Ett öga rött, fortsatte skrivandet av i- och u-lands uppgiften, filade lite på min att-resa text på spanska och har fått lite hjälp med att välja vilken låt jag ska arbeta med i mitt musik-projekt på engelskan, och nu har jag sållat bort fyra låtar, så det återstår två. Tror jag kör en lottning.

Imorgon väntar inget speciellt, bildprojektet ska redovisas (alltså ställas ut i matsalen) och att-resa texten ska in. Annars är det väldigt lugnt. Förhoppningsvis så hämtar jag våra klasströjor imorgon eftermiddag,beroende på om vi får in dom sista hundralapparna som ännu inte betalats in.

Nu ska jag läsa lite om rockens historia och sedan ska jag stänga ner för dagen och få några timmars sömn.
Go'natt!

5:e maj

i Allmänt,

Är inne i en riktigt formsvacka, men att lyssna på lite piano samtidigt som jag skrev om Nya Zeeland fick igång hjänrkontoret igen, och förhoppningsvis är jag nu back on track. Har nyss kommit ut ur duschen och tittar nu på House. Blir nog sängdax efter de skulle jag tro, börjar bli lite för sent för att plugga även om jag inte hade varit så okoncentrerad som jag är för tillfället. Jag tar nya, friska tag imorgon!

Over and out

Kiss the rain

i Musik,

Jag har någon gång sagt att soliga får mig på gott humör, men jag måste säga att riktigt regniga dagar får mig att må minst lika bra. Att se dropparna som studsar mot backen, höra ett lätt muller och ibland se en enstaka blixt. Jag vet inte hur de är med er, men jag blir helt avslappnad, dimman i hjärnan försvinner och de är lättare att tänka klart. Så egentligen skulle en sån dag varannan vecka eller så passa mig perfekt under tiden vi går i skolan, få stressa av sig och hitta ny energi.

Eftersom att vi inte har sånt väder nu, utan bara ett grått tungt täcke som skymmer den blå himlen, så får jag nöja mig med min nya drog: piano spel. Passande med en låt som heter Kiss the rain, eller vad säger ni?



Pianisten är förresten densamma som spelat den mycket fina Bellas Lullaby (River Flows in You), Yiruma.

Ära vare gud i höjden, detta gjorde jag i slöjden

i Bilder,

Igår blev jag äntligen klar med mitt datafodral som jag har kämpat med i evigheter. Okej, evigheter är överdrift eftersom att jag började med det strax efter att jag fick min bärbara i februari och nu är det ju maj, tre månader, inte en evighet precis men ja. Jag var orolig för att datorn skulle vara för stor (eller fodralet för litet, de beror ju på hur man ser det), även fast jag kollat måtten dubla gånger. Men ja, fodralet var som skräddarsytt ;)

Måndag

i Allmänt,

Efter ett tandläkarbesök, några tårar och en lasagnemiddag senare så sitter jag nu här och suckar. Glömde so-mappen i skåpet, och jag som tänkt ägna hela kvällen åt i- och u-länder! Yes, härligt när hjärnan är med. Kan kanske fixa några kartor ist. Skulle kunna skriva på recensionen av Ett öga rött också, finns alltid något att göra.. Med lite Nickelback ska jag nog kunna få lite gjort, och även få upp humöret.

Jag återkommer!

Veckans sista dag

i Allmänt,

Go'kväll!

Haft en trevlig söndag? De måste jag säga att jag har haft. Jag hittade lite smått och gott idag när jag strosde omkring på Birsta och det rullade iväg några hundralappar. När vi var påväg hem så funderade vi över vad vi skulle tänkas äta, varken mamma eller pappa var speciellt sugna på att ställa sig vid spisen, så då blev det pizza. Mums, var ett tag sen jag åt de, och då blir det ju ännu lite godare. Samtidigt som vi åt följde vi också Schweiz - Sverige matchen (som sedan slutade med en vinnst för SWE, härligt!).

Efter middagen tog jag tag i den nya so-uppgiften om i- och u-länder. Fick inte alls mycket gjort, eftersom att jag saknar en del fakta som jag hoppas att min lärare kan hjälpa mig med, och det slutade med att jag satt i soffan och såg på Gossip Girl. Sedan blev det en dusch, leta fram böcker och grejer som ska med till skolan imorgon samt uppdatera mig på vad som komma skall:

- besök hos tanläkarn
- prov på samhällsekonomi, var ju sjuk när det skulle skrivas så de hänger kvar
- lämna in en uppsats om Pay it forward
- nationella i matte, C-delen
- en text på spanska som ska skrivas och lämnas in

Tror att det är de som gäller v.19, och det räcker gott och väl för mig. Ska läsa genom anteckningarna för samhällsekonomin en sista gång sedan tänkte jag faktiskt sova, så go'natt på er!

Skilla(t)

i Allmänt,

Hmf, jag har gjort bort mig. Min "blåsippa" är ju inte alls en blåsippa utan en skilla! Förlåt för att jag har noll koll!

Tjugotvå:nolltvå

i Allmänt,

Heej!

Klockan är inte mycket men jag är ändå trött efter en dag bestående av födelsedagsfirande, uppsats-skrivande och solande. De måste vara gårdagens få sömn-timmar som tar ut sin rätt antar jag. Somnade runt två, upp klockan sju för att sjunga för mamma, tillbaka till sängen för att snooza en stund. Ja, sedan ägnades dagen åt det jag nyss nämnt och nu på kvällningen har jag tittat på hockey varvat med lite Robinson. Och ja, nu är båda slut, eller inte hockeyn då men matchen är inte speciellt rolig att titta på. Inget verkar vilja funka för USA och Ryssland går som tåget, så jag funderar på att kanske stänga ner för idag och sova lite. Imorgon ska vi till Birsta och jag är riktigt sugen på att gå omkring och kika i butikerna. Är inte på jakt efter något speciellt och de brukar väl vara då man hittar en massa fina saker? Så brukar det då vara för mig.

Syrebrist! Undra hur många gånger jag har gäspat under tiden jag har skrivit? Haha, alldeles för många, så jag säger väl go'natt då, sov gott och dröm sött! :)

Blåsippa

i Bilder,



Blåsippan ute i backarna står
niger och säger: "Nu är det vår!"
Barnen de plocka små sipporna glatt,

rusa sen hem under rop och skratt.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela