Kapitel 7, 1:a stycket

i Allmänt,

"Vogonpoesi är trots allt bara den tredje värsta i Universum. Den näst värsta är den som skrivs av azgoterna på Kria. En gång när deras störste poet, Grunthos den Väderspände, reciterade sin dikt Ode Till En Liten Grön Klet Som Jag Hittade I Armhålan En Midsommaraftons Morgon avled fyra personer i publiken av inre blödningar och Presidenten för Mellangalaktiska Konst- och Dopningsällskapet överlevde endast genom att gnaga på sitt ena ben. Grunthos blev, berättas det, lite besviken över mottagandet av dikten och skulle just börja med en uppläsning av sin tolv band långa episka dikt Mitt Älsklingsgurgel På Strandkanten när hans egen tjocktarm, i ett desperat försök att rädda liv och civilisation, hoppade rakt upp genom halsen på honom och ströp hans hjärna.
Alla tiders värsta poesi gick under samtidigt med sin skapare, Paula Nancy Millstone Jennings från Greenbridge, Essex, England i samband med utplånandet av planeten Jorden."

Ännu ett utdrag ur Liftarens guide till galaxen, och detta stycke får mig att skratta flera gånger om. Typisk Cissi-humor.

LGTG

i Allmänt,

Att välja en favorit tycker jag alltid är svårt (med undantag från favoritfärg), speciellt filmer, böcker, låtar och artister/grupper. Men jag tror att det beror på att jag lätt glömmer bort vad jag sett/läst/hört, och då vill jag inte säga något eftersom att jag kanske glömt bort den där filmen som var så otroligt bra, eller boken, eller låten, eller artisten/gruppen. Fast när man tänker på det.. om man inte kommer ihåg det, så är det väl av en anledning, det var inte tillräckligt minnesvärt och då sållas det bort och annat tar dess plats. Men iallafall, när det kommer till filmer så har jag en som ligger bra i kurs och är bland de första jag kommer att tänka på när andra frågar mig om filmtips, och det är Liftarens guide till galaxen (LGTG). En komedi som så många andra filmer är baserad på en bok. Den är lite udda men (enligt mig) otroligt rolig!


Här följer ett utdrag ur boken, och en del förklaringar kanske behövs. Det är Arthur som är huvudpersonen i det hela, och Ford är hans kompis. Ford är av rymdisk bakgrund (han är inte en jordbo, men ser ut som en) och skriver och uppdaterar boken "Liftarens guide till galaxen" som är en elektrisk bok, och inte en sådan med papperssidor.  


" - Ford!
Ford såg upp. Han satt i ett hörn och mumlade för sig själv. Han tyckte alltid att själva resan genom rymden var den jobbigaste delen av rymdresorna.
- Ja? sa han.
- Om du nu är någon slags forskare för den här boken här, och du nu har varit på jorden, då har väl du samlat material om den?
- Jo, jag har utvecklat den ursprungliga texten lite grann, det har jag.
- Får jag se vad det står i den här upplagan då. Jag måste se det.
- OK. Han skickade över den igen.
Arthur grep tag i den och försökte få sina händer att sluta darra. Han tryckte på knapparna för att få upp rätt sida. Bildskärmen blinkade till och en trycksida visade sig. Arthur stirrade på den.
- Det finns ingen artikel! utbrast han.
Ford tittade över hans axel.
- Jo, det gör det, sa han. Titta längst ner på skärmen under Jopp-Hej-Di, den trippelbröstade horan på Erotican 6.
Arthur följde Fords finger och såg vad han pekade på. Först kopplade han inte, men sedan var det som om han skulle explodera
- Vad? Menlös? Ett enda ord!
Ford ryckte på axlarna.
- Tja, det finns väl en så där en hundra billioner solar i den här galaxen och bokens mikroprocesser kan väl inte ta in hur mycket om helst, dessutom var det ingen som visste så mycket om Jorden, det är klart.
- Men för glödheta, du såg väl till att det blev ändrat på det där?
- Jo, jag lyckades sända över en ny text till redaktionen. Dom har väl putsat lite på den, men det är ju en klar förbättring.
- Och vad står det nu? frågade Arthur.
- I stort sett menlös, tillkännagav Ford med en liten generad hostning."

Bortamatch på hemmaplan

i Allmänt,

Just nu sitter jag i vardagsrummet hemma i Nyland och biter i en seg MAOAM, i eldstaden sprakar en brasa, på tv:n är det just nu reklampaus och i soffan sitter mamma och pappa. Det tog mig 12h att ta mig från Halmstad hit till Nyland, och det var långa och väldigt dryga timmar vill jag lova. Efter några timmars sömn blev det frukost och då fick jag reda på att detta inte alls var mitt lov då jag ska vila upp mig inför nästa halva av terminen, nej för nu är dagarna uppbokade på höger och vänster för att det ska hinnas med att träffa alla. Haha, nejdå. Så är det inte, men såklart är några dagar uppbokade då det är två födelsedagar som ska firas, en tripp till Birsta, en Elitseriematch och en a-lagsmatch som ska hinnas med. Innan det var dags att åka upp hit så kändes det som om lovet var väldigt långt, men nu så tycker jag att det är riktigt tight om tid för att hinna med allt man vill göra.

Jag ska nog sällskapa mina föräldrar i soffan nu,
over and out!

Trendigt

i Allmänt,

Jag vill bara börja med att säga såhär:
Det var här ni såg det först! Det är jag som är skaparen till denna trend och den som säger något annat kan slänga sig i väggen, eller nått. Och snälla hejda er, bara för att det passar mig otroligt bra, så betyder det inte att det passar er, och snälla, skapa egna trender, gå er egen väg och ta inte min bara för att den verkar vara otroligt underbart bra.


Rosa diskhandskar it is! Tänker inte tala om vart dem är köpta eftersom att ni då lär rusa dit och köpa er en egen uppsättning, och hur kul är det? Nej, jag menar de..


(Ni förstår väl att jag inte är ett dugg seriös? Men ni måste ändå hålla med om att dem är ruskigt coola?)

Språkliga iaktagelser 2

i Allmänt,

Nu på senare tid har jag börjat lägga märke till en sak som nu börjar irritera mig, och det är en språklig sak och det gäller ord i bestämt form. Om vi till exepel tar ordet cykel. I bestämt form blir det cykeln, så långt allt klart. Men varför uttalar då så otroligt många det cykelen?! Vi kan ta ett annat exempel, titel, som blir titeln som i sin tur då blir titelen. Varför i hela friden lägger dem till det där e:et? Jag finner ingen förklaring och som sagt, just nu är det ett störningsmoment..

Detta händer bara Cissi

i Allmänt,

- Sitter och diskuterar allt mellan himmel och jord (tror det var isbjörnar just den stunden) med en kompis och slås då av tanken: kan ha en dialekt när man pratar teckenspråk? Om vissa kanske rör händerna på ett visst sätt eller kanske skippar vissa rörelser som vi gör när vi talar fast då kanske en bokstav eller liknande, som då blir en slags dialekt?

- Ska vara duktig och städa. Letar fram dammsugaren, börjar i köket och möts då av ett monster (liknande denna) och framkallar ett riktigt tjejskrik och monstret springer in i en hålighet under tröskeln som leder in undertecknads rum (!!). Är i chock under några minuter och samlar sedan mod för att gå in på rummet och dammsuga där. Tankarna är kvar hos monstret och råkar då suga upp sovmasken som ramlat ner på golvet.

Låt mig vara!?

i Allmänt,

I morse när jag duschade hade jag blicken klistrad på en skugga som liknande en rätt stor spindel, men som visade sig vara trådar. När jag såg det drog jag en lättnadens suck, men sekunden senare slängde jag en blick in i hördet på vår dusch, och där klättrar det en spindel! Uuush! Snabbt som attan hoppade jag ut ur duschen, torkade mig och sprang in på mitt rum. Jag andades ut och styrde stegen till köket och där möts jag av två äckelpäckel till! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; spindlar kommer bli min död.

Att säga att "dem är minst lika rädd för dig" biter inte på mig längre. För om de nu var det, varför i hela friden väljer dem att bo i samma lägenhet som mig. Att springa runt mina fötter. Att vara i samma dusch som mig? Varför bor dem helt enkelt inte i skogen? Jag bor ju inte där (i skogen) eftersom att jag vill slippa bli rädd för dem, och då borde ju inte dem bo här om dem nu är så rädd för mig. Eller?


USHA säger jag bara!

Protest!

i Allmänt,

Nej nej nej, vad är detta? Varför i hela friden gör man en engelsk version av Henning Mankell's Wallander? Helt värdelöst! Och när man inte ens har "rätt" (Krister Henriksson), vad är det då för mening? Ingen alls. Våga vägra engelska Wallander säger jag bara.

Upp, ner, fram och tillbaka

i Allmänt,

Vilken dag! Humöret och händelserna har verkligen åkt berodalbana idag, denna fredag den 9:e oktober, men det slutade iallafall på topp, och det känns underbart! Helvetesveckorna är över för den här gången och nu väntar en helg utan plugg. Sista lektionen idag var som vanligt CAD-teknik och då jobbade vi med vårat Friggebods-projekt som jag berättat om tidigare. Just nu "bygger" vi våra bodar i SketchUp och jag blev klar med min så jag tog en hel drös med bilder som ska in i mitt portfolio senare. Men att ta bilder tog ju inte så lång tid, så därför testade jag på att göra en film, typ som en guidad rundtur i min stuga. Jag tittade på en tutorial på Youtube och sedan satte jag igång. Det tog faktiskt inte allt för lång tid innan det vart klart och det var inte speciellt avancerat, inte så avancerat som jag trott iallafall, och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med min första film! Hihi

När jag kom hem tog jag tag i berget av disk som dålde vår köksbänk och sedan blev det en runda med dammsugaren för att få bort alla spindelnät. Nu nu börjar magen kurra så jag måste göra mig lite mat. Lite senare ska jag visa er bilder på min Friggebod. Om ni vill?

Fina ord

i Bilder,"Att jag lärt mig älska dig betyder inte att jag glömt bort hur man hatar.
Att jag ler varje gång jagser dig betyder inte att du alltid gör mig lycklig.
Kärlek och hat går nog ofta han i hand.
Men om de skulle bryta arm tror jag att kärleken skulle vinna.
"

Inget varar för evigt

i Allmänt,

.. och definitift inte det flyt jag hade igår! Redan imorse börjde det trilskas, och då på multimedialektionen. Vi har nyligen börjat jobba i Flash, ett program jag endast hört om men aldrig använt. För er som inte vet vad det är, kan jag berätta att det är ett program man kan skapa animationer i. Första uppgiften var att göra ett glas med bubbelvatten, alltså ett glas med bubblor som åkte uppåt. Dom första två-tre stegen gick bra, men sedan.. gick det inte alls bra, och det berodde inte endast på okunnighet utan det var också någon inställning i programmet som var galen redan innan jag startade det och därför orsakade att funktionerna in fungerade som dem skulle. På grund av detta, alltså att det inte alls gick min väg, så pratade jag med min lärare och imorgon blir det ca en timmes kompensation. Hoppas det går bättre då!


Efter den misslyckade lektionen väntade jag bara på hur allt skulle rasa samman likt ett korthus, men det första jag möts av är två lärare som står och bakar kanelbullar i köket i vårat uppehållsrum! Våra skola känns inte riktigt som en skola, lokalerna är inte alls sådär "skoliga" och känns mer som något slags vanligt hus, och denna syn förstärkte absolut den känslan. Mysigt! Dock är det väldigt tomt innanför skolans väggar nu, och kommer vara det denna och nästa vecka, eftersom att både 2:orna och 3:orna är på APU. Jag minns väl hur jag (innan alla var på plats) funderade över hur ca 290 pers skulle få plats utan att gå och stå på varandra, och tyckte att lokalerna bara räckte för oss ettor. Men nu känns det tomt när inte de äldre är på plats.


Nu ska jag lägga en sista hand på samhällsuppgiften (demokrati och diktatur) samtidigt som jag fortsätter följa Modo - Skellefteå-matchen via webbradion. Det ser ljust ut nu för vårt hjärtelag, 3-0. Men matchen är långt ifrån slut än och mycket kan hända, men jag håller tummarna på att grabbarna håller i så det blir tre poäng. Behövligt om man säger så, dem ligger ju inte speciellt bra till i tabellen...


Ska bara göra mig en kopp te innan jag tar tag i sh:n.
Over and out!

Nya krafter!

i Allmänt,

Taklampan i det lilla rummet har gått sönder vilket nu gör att det lilla rummet är illa upplyst, det är endast det blå skenet från datorn som gör det möjligt att se vad som finns i rummet, vad som ligger på golvet. På bordet (en död blomma där..). På sängen. Det är tyst i det lilla rummet och man hör väl hur någon plockar med porslin i köket och hur det spelas Lars Winnerbäck-låtar från övervåningen. Det blåser aningen kallt från lufttrumman som sitter bredvid fönstret som är fördraget med mörka gardiner. Att inte ha dem fördragna hade inte gjort någon skillnad  i det lilla rummet eftersom att det nu är väldigt mörkt (nästan svart) utomhus, den här tiden på dygnet. På den här tiden på året. På den platsen i världen.Hej hörrni!
Nu har vi en ny vecka framför oss och jag måste säga att jag är riktigt taggad, jag har fått en toppenstart! Allt rullar på för en gångs skull, det är fortfarande helvetesveckor som gäller, men jag har det under kontroll (tror jag)! Igår skickades det in en kort uppsats gällande skapelseberättelser. Idag skrevs den jämförande uppsatsen i engelska ut och ska snart gå i gemning (papprena ska alltså gemas ihop). Demokrati och diktatur-arbetet är snart klart, några meningar till på diskussionen och sedan går den mot samma öde som engelskauppsatsen. Matteglädjen är återfunnen! Idag var jag och miniräknaren oslagbara, och vi löste mattetalen i en rasande fart. Att få en sådan här dag i början på veckan är verkligen underbart och jag tror nästan att energin lyser om mig (dock inte sån energi som får en att knyta på sig joggingskorna, trotsa vindarna och springa en sväng. Tyvärr!). Så nu ska jag använda lite av min energi och göra klart samhällsuppgiften (demokrati och diktatur) och sedan njuta av en måndagkväll på kanal (eller heter de tv?) 6. Det är ju 2½ men, My name is Earl (Dexter..) och Scrubs och det var hur länge som helst jag tittade på nyligen nämda program, så det ska bli skönt att kura ihop sig i sängen och bara njuta och vara nöjd över sig själv.

Over and out hörrni!

04.10.09, pluggsöndag och kanelbullens dag

i Allmänt,

Min oaktivitet här i bloggen ska vi nog inte tala om, men det beror endast på att vi har några helvetesveckor i skolan nu. Prov, läxor, uppsatser och analyser avlöser varandra med en rasande fart. Tror dock (och framför allt hoppas) att veckan vi har framför oss är den sista som är riktigt hetsig. Men man vet ju aldrig, lärarna lär nog kunna koka ihop lite fler arbeten som ska vara gjorda innan v.44 (alltså novemberlovet).
Under veckans gång har jag samlat på mig några "hissar" och "dissar" och tänkte nu dela med mig av dem:

Cissi dissar:

- (Såklart) Helvetesveckor! Att inte kunna andas ut när man kommer hem från skolan utan måste sätta sig med läxor så fort man öppnat dörren till rummet och inte kunna sluta förräns det är dax att sova. Jag får såklart skylla lite på mig själv dock, jag vill nå de högra betygen och det tar mer tid. Men frågan är om det ska ta så här mycket tid, och om det är värt de?

- Förvirrande erbjudanden. Nu när jag har hand om inhandlingen till detta hushåll själv så blir det att man kollar priserna mycket mer än vad man gjorde förut. Vad är billigast? Behöver jag de där? Kan jag ta det där istället? Men erbjudanden är något man älskar. Att spara några kronor varje gång gynnar sig slutänden. Men i fredags när jag skulle spara några kronor på ett sådant erbjudande så fick jag betala tjugo kronor mer! Dom varor som erbjudandet gällde låg i en korg och det var en skylt ovanför att det är dessa varor som du kommer spara pengar på. MEN då var det bara så att det låg varor i den korgen som inte räknades in, men ändå var samma typ av vara. Jag blev sur måste jag säga, och irriterad. För jag kände mig en aning lurad..

Cissi hissar:

- Nya upptäckter av gamla saker, eller återupptäckter av sådant man upptäckt en gång. Jag har nyligen (åter)upptäckt Coldplay och The Killers. Inga nya band precis, och inga nya låtar men jag upptäckte dem härom dagen och det känns underbart, nästan som om en helt ny musikvärld har öppnat sig. Favoritlåtar från respektive band är Clocks och Somebody told me.

- KICKS. Ni alla vet nog vad det är, en stor kedja som säljer kosmetika, parfym och liknande. Jag vill inte hissa deras utbud, utan deras personal. Dom gånger jag har behövt få vägledning, råd och tips har jag alltid mötts av en trevlig tjej/kvinna som hjälp mig. Och en sådan sak kan verkligen göra ens dag. Eller vad säger ni?

Nu ska jag ta tag i en samhällsuppgift och inte sluta förrän den är klar, punkt slut.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela