Morgondramatik

i Allmänt,

Som vanligt alla mornar nu för tiden är jag tröttare än tröttast och såklart inget undantag idag. 06:10 ringde mobilen och 06:15 hade jag förflyttat mig till duschen. Så långt så bra, men det är sedan det händer. Klockan är ungefär 06:40 och jag står i köket och fixar mig frukost. Av någon anledning slänger jag en blick ner på golvet och möts då av en gigantisk spindel! Okej, gigantiskt är kanske att överdriva, men jag kan säga att den var äckligt stor. Jag har aldrig sett en så stor "fri" spindel. Dom på Skansen är ju större än den jag såg, men den räknar jag inte som fri. Men ni förstår vad jag menar?

Snabbt som attan hoppar jag bakåt, vilket betyder att jag skaffar mig ett avstånd från spindeln på ca 1½ - 2 meter och spindeln springer fram mot den punkt där min tår nyss varit. I ren chock och rädsla följer jag spindels väg efter köksbänken och avståndet mellan oss minskar och såklart parkerar han/hon framför det skåp vi förvarar saker vi inte använder (skålar, muggar, ljus och konstiga saker) som jag tänkt öppna. Så från där jag står sträcker jag mig mot skåpet, öppnar dörren/luckan(/vad säger man?) och tar ut en stor kopp. När jag håller den i min hand backar jag ytterligare en bit så jag är på "säkert" avstånd igen. Jag hukar mig ned och ställer koppen med öppningen ned och puttar den mot spindeln. Jag missar såklart (vilket egentligen borde ha varit en omöjlighet: en stor kopp och en stor spindel!?). I några sekunder samlar jag mod innan jag snabbt stegar mot koppen och sedan placerar den över spindeln.

Puh! Det man inte ser finns inte, eller hur? Lite senare när mina sambos vaknat till liv pekar jag på koppen som står uppochned på köksgolvet och säger att den där rör ni inte när jag är i närheten. Men det gjorde dem såklart. Jag tog skydd på en av stolarna och höll för ögonen medan dem tog livet av äcklet och slängde den i papperskorgen. Dom hade först tvivlat på hur stor den var, men jag fick ett erkännande. Att den var rätt stor ändå..
Vad tycker ni, fick jag vara så rädd som jag var?

Pluggande 24/7

i Allmänt,

Puh, nu tar jag en kort paus från diktaturen i Kuba och demokratin i Norge (samhällsarbete som ska lämnas in på fredag). Det blir ett grönt äpple, fixa en ny playlist och kanske starta wow en snabbis? Har jobbat med detta (demokrati och diktatur) i bra många timmar, men har stått och tuggat på samma ställe hur länge som helst tills alldeles nyss då jag hittade en superbra sida som tog upp många av dem punkter jag ska ha besvarade. Måste säga att det är riktigt intressant trots allt.

Idag fylldes läxberget på ytterligare och till nästa vecka ska vi skriva om en skapelseberättelse och jämföra med dem tre vi läste om idag. Jippie! Dock blev vi av med ett prov så det blev väl plus minus noll då. Nej, måste sluta om jag ska hinna med några minuters wow:ande.

Over and out!

Hösten har intagit Halmstad

i Bilder,

Igår blev det en liten dagsutflykt till Kärleken, som inte alls levde upp till mina förväntningar. Jag hade hoppats på en fin plats vid vattnet kanske, men tji fick jag. Det var ett villaområde med en restaurang, spelbutik och ett närlivs.. Dock så möttes jag av höstfärger vilket gjorde mig lite mindre besviken.Hösten är inom tempererat klimat en av de fyra årstiderna, på norra halvklotet under månaderna september, oktober och november. Påsödra halvklotet omfattas hösten ungefär av mars, april och maj.

Ordet "höst" betyder "skörd" och är besläktat med "hösta" och "inhösta", det vill säga samla eller hämta in. Hösten är alltså ursprungligen skördetiden. Förr i poesi beskrevs hösten ofta som "trist". Sommaren var slut och det skulle snart bli vinter. Många poeter jämförde hösten med när folk blev gamla. I de moderna industriländerna ser man dock saken mer meteorologiskt och brukar, till exempel anser SMHI i Sverige att det är höst när dygnsmedeltemperaturen är fallande och ligger mellan 0 och 10 grader.

Andra ser hösten symboliskt som en pånyttfödelse, särskilt om sommaren varit alltför varm. På båda halvkloten förknippas hösten starkt med skolstart i många länder, samt nystart för TV-serier och diverse aktiviteter som förknippas med årets mörkare perioder och haft sommaruppehåll, till exempel första innebandyträningen inför den nya säsongen. Om hösten sjunker temperaturen, och lövfällande träds löv blir gula och faller av. Dagarna blir kortare, vilket i trafiken kan orsaka mer olyckor. Reflexer blir då alltmer viktiga.

De östra delarna av Kanada samt området New England i USA får besök av många turister om hösten, eftersom dessa områden är berömda för sin natur om hösten.

Gerrit Rietveld

i Allmänt,

Det är torsdagar som gör att den här bloggen lever just nu tror jag. Eller inte torsdagar utan snarare våra lektioner i Miljöanpassad arkitektur för det är mest därifrån jag kommer med nya lärdomar som kan vara intressanta för er (att läsa om mina timmar i ScetchUp tvivlar jag på är någon vidare roande läsning). Igår fick vi en powerpoint presentation av en arkitekt från Nederländerna som hette Gerrit Rietveld.

Alltså, han är född i Nederländerna i huvudstaden Utrecht och heter Gerrit Rietveld. Han föddes på artonhundratalets slut (1888) och lämnade in i mitten av nittohundratalet (1964). I grund och botten var han möbelsnickare och blev kanske mest känd för det, sin Röd och blå stol och/eller Zigzag. De år han ritade Röd och blå stol blev han också medlem i gruppen De Stijl, 1917. Min lärare uppskattade priset på originalstolarna till drygt 50.000kr. Dom ska vara jäkla bekväma om dem ska vara värd den summan! Haha

Som sagt var han möbelsnickare i grund och botten (fler möbler här och här) men han halkade in på arkitektur och på beställning av en mycket rik dam ritade han Schröderhuis (eller Villa SchröderSchröder house eller Schröder hus om man så vill. OBS! Länkarna leder till olika bilder). Huset står i Utrecht och är idag tillåten att besöka. Eftersom att han var möbelsnickare så var såklart alla möbler designade och gjorda av honom.

Typiskt för Gerrit är hans färgval, och som ni ser på bilderna är det ungefär samma färgkombinationer som återkommer: röd, blå, svart, gul (som i Röd och blå stol), vit och grå. Ett signum för honom är också flexibilitet och geometri, liksom även ett signum för De Stijl. Dom använder sig mycket av raka linjer både horisontala och vertikala och "deras färger" är primärfärger (som dem färger Gerrit använt sig av). Min lärare visade en bra bild på detta igår, men jag kan inte hitta den men Villa Schröder är också ett bra exempel på detta.

Jag är nog inte något större fan till hans möbler men huset är lite coolt. Att han också har sitt "färg-signum" är en rolig grej. Detta var alltså vad vi fick lära oss igår, allmänbildning och referenser, vilket vi kommer fortsätta att läsa om. Det ser jag faktiskt fram emot. Jag har inte alls stor koll på arkitekter och suger nu åt mig det mesta som en svamp. Miljöanpassad arkitektur klättrar också i rang och är (om det fortsätter såhär) snart mitt favoritämne. Igår skissade vi också fasader, alltid lika kul! :)

Tree

i Allmänt,

Dagens skapelse på CAD-tekniken. Först skulle det vara en flugsvamp med en spiraltrappa som ledde upp till hatten. Men att göra spiraltrappan gick inte så bra, så då blev det en kantig trappa och ett träd istället för en svamp, av någon anledning. Tycker det blev lite coolt. "Trädkronan" är i färgat glas, så jag tror inte jag ska placera en toalett där ;)

Träningsformer

i Allmänt,

Och här ligger jag och snörvlar och funderar på om jag ska fylla på tekoppen.. vore gott med något varmt för halsen. Men ett glas iskallt vatten skulle svalka bra. Haha, valet och kvalet. Men jag gör mer än bara funderar på vilken dryck jag vill ha, jag tittar också på vilka klasser SATS håller i. Vill så gärna komma igång och träna och de vore kul att återuppta BodyCombat-träningen (typ det jag tränade hemma i , hur länge var det, två år?). Men varför inte testa något nytt? SatsDance låter kul. Aerobic skulle kanske vara något? DanceAerobic? Yoga? Ja, de finns en hel del kurser/klasser som skulle vara roliga att prova på.. Fast kanske ett vanligt, hederligt gymkort skulle vara minst lika kul? Lyfta lite vikter och springa på löpband. Eller simkort? Är ju så skönt att simma.. Gah, utbudet här är för stort! Haha. Men först och främst ska jag nog sikta på att bli frisk. Det låter rätt bra. Första steget är sömn, så därför ska jag nog stänga ner nu.
Over and out!

21st of september

i Allmänt,

Olof Palmes födelsedag. 1986 infördes Namnet Majbritt i Sverige. Internationella fredsdagen. Armeniens nationaldag, liksom Maltas och Belizes. År 1327 blev Edvard II (kung av England) mördad. År 687 utses Theodorus till motpåve mot motpåven Paschalis. Gustav II Adolf delar år 1619 ut stadsprivilegium till Alingsås. 1994 sänds det första avsnittet ur serien Tre kronor och året därpå föddes min bror, vilket betyder att han idag fyller 14 år!

Grattis, hoppas du får en toppendag! :)

TEMA: Dina bästa sommar porträtt

i Bilder,

Kikade runt lite och hamnade då hos Ellen Ahl Axelsson, som visade sig hålla i en tävling som avslutas ikväll (eller iallafall anmälningen till den)! Är ute lite i sista minuten känner jag ^^ Temat är iallafall (som ni ser i rubriken) Dina (alltså i detta fall mina) bästa sommar porträtt. Priset är ett close up +10 filter som tvspelsweb.se sponsrar med. Tävlingen avslutas alltså ikväll. Klockan 23:59:59 närmare bestämt. Det är tio bidrag som går vidare och imorgon lägger hon upp bilderna och man får rösta på sin favorit. Här är mitt bidrag :)

Efter nitton:nollnoll

i Allmänt,

Puh, så var denna vecka avklarad. Veckan innan stormen då en hög arbeten ska in och ett prov ska göras. Men det faktum att jag nu har en förkylnings som knackar på dörren känns inte som en vidare bra energikälla.. Men jag ska proppa i mig c-vitamin, dricka te med honung och hoppas på det bästa.

Helgens pllaner är inte många, men det finns några. Jag har några läxor att ta itu med, bland annat en filmanalys av Last king of Scotland. Imorgon ska jag hämta ut et paket på posten och köpa mig en biljett till Halmstad - Helsingborg matchen. Men det beror på hur förkylningen utvecklar sig. Och beroende på det ska jag också bestämma om jag följer med min pappas kusin och hans fru till Blekinge på en dagsutflykt på söndag.

Nu har jag intagit sängen och ska skriva ett avslutande stycke på min novell (var nästan klar, men började om på en helt ny igår kväll..). Bredvid mig har jag en liten korg med physalis och en skål med lite choklad. Jag ska tända några ljus och sedan är jag redo!

Halo - Haley James Scott

i Allmänt,


Nu har One Tree Hill säsong nummer 7 dragit igång borta i the US, och det lär nog dröja ett tag tills den börjar sändas i Sverige. Men jag har hittat en sida så jag slipper vänta så länge, och jag kan nu se avsnitten i samma takt som dom visas i USA. Underbart? Oh ja! :D


(För er som inte följer OTH kanske undrar vad denna låt har med det att göra. Men det är så att Haley James Scott är en karaktär i serien. Fann denna låt för någon dag sedan, och nu är den snart sönderlyssnad..)

17 september

i Allmänt,

Igår var det den 16:e september, vilket betyder att jag nu varit bosatt här i Halmstad i en hel månad. Att det igår också var onsdag betyder att vi, ARH09, "firade" fyra veckor tillsammans igår. Tiden går fort!

Skolan är nu i full gång, det är mängder med inlämningsuppgifter och ett prov som ligger och väntar på mig den närmaste framtiden, vilket gör att det inte blir många stunder eller ord till övers för att blogga. Men idag tar jag en dag off från skolvärlden. Har suttit väldigt många timmar redan denna vecka och har fått en hel del gjort, så jag tycker faktiskt att jag förtjänar denna ledighet. Dock så ska jag läsa min bok så jag kan börja skriva en recension på den, och då blir det ju lite skola ändå, men det är ju inte så ansträngande.

På dagens schema stod det CAD-teknik A och Miljöanpassad arkitektur. På sistnämnda lektion har vi nu fåbörjat ett projekt som heter "Friggebod", då vi (väldigt logiskt) jobbar med friggebodar. Vi söker fakta om vilka regler som gäller för dessa byggnader, vi skissar miljön där dom ska "stå" och skriver fakta om den och idag gjorde vi en compact living-övning. Vi fick ett rum som var nio kvadratmeter som skulle fungera att sova i, äta i och jobba. Det var inte så jättesvårt att få en lösning, men att rita det i en planlösning och sedan i genomskärning, eller hur jag ska säga, var lite klurigare. Har glömt bort det fina ordet Brice använde, men tänk er ett dockhus. En vägg är borta och så ritar man det man ser, i 2D.

Inte en jätterolig övning men helt okej. Längtar tills när vi ska rita våra egna friggebodar. Har fått en syn för mitt inre öga om hur jag vill ha min som. Hoppas vi börjar med det redan nästa vecka, men jag ska inte ha för stora förhoppningar. Allt vi gör i detta projekt ska sammanställas i ett portfolio som vi ska utforma i photoshop lite senare. Funderar lite smått på hur jag vill ha mitt upplägg, men har inte kommit fram till någon toppenidé än.

Imorgon är det fredag och sedan väntar en härlig helg. Har inget planerat förutom att skriva en filmanalys. Funderar dock på att gå på fotboll på lördag, Halmstad tar emot Helsingborg. Tror det kan bli rätt kul, min första Allsvenska-match. Ja, vi får se hur det blir, har ju först en långdag i skolan att klara av.

Jag, jag, jag

i Allmänt,

- Jag har träningsvärk i magen som snart kommer ta livet av mig. I söndags blev det en powerwalk och sedan lite träning på pilatesbollen och nu kan jag knappt röra mig utan att det gör ont. Ajaj!
- Jag funderar på att göra en "studieplan". Det är inte nådigt vad mycket grejer det är som ska in dom närmaste 2-3 veckorna.
- Jag försöker nu skriva en faktatext, uppsats kalla det vad du vill, om friggebodar, bygglov och lite miljöfrågor, eller miljölagar kanske jag ska säga. På Miljöanpassad arkitektur har vi påbörjar ett projekt med friggebodar och ska "bygga" en på Västra strand (stranden som ligger nedanför skolan). Brice sa att den (texten) skulle vara intressant att läsa och inte allt för lång, och jag undrar till vilken grad man får försöka höja intressant-faktorn utan att framställa sig som en knäppgök..?
- Jag har fått svar på kontrast-frågan, och ja. Man säger, eller kan säga kontrastera! Jag som trodde att jag hade hittat på ett ord bara.
- Jag är sugen på en mini-pc..!

Utdrag ur min hjärna:

i Allmänt,

Den varma, mjuka, underbart sköna sängen var en stor konstrast mot det kalla, hårda och inte alls underbara stengolvet jag satte ned mina fötter på den tidiga lördagmorgonen.


När man pratar om kontraster, säger man att något kontrasterar då? Att sängen kontrasterar mot golvet, och vise versa? Eller säger man bara att något står i kontrast till något? Detta har snurrat i min hjärna i några dagar och kommer inte fram till något vettigt svar och det gör mig nu mer eller mindre galen. Det är kanske det som sätter käppar i hjulet för mitt novellskrivande? Har dock fått ihop 1 A4 nu! *hrm* sedan tjugofem över elva tills för någon timma sedan.. *hrm*. Iallafall, är det någon som vet hur det är med kontrast-frågan så vill jag gärna veta.
Tack!

Noll fantasi

i Allmänt,

Nu börjar jag snart gråta, sedan svenskalektionen började idag (11:25) har jag försökt skriva en novell men det går verkligen inte. På lektionen började jag om tre gånger och nu har jag inte ens orkat räkna gånger jag raderat allt. Jag som tyckte att jag fått en så bra start förra veckan, men nu är det inte bra alls. Suck. Men jag ska inte ge upp, fram till 00:00 idag ska jag ägna mig åt den där förbenade novellen, jag ska ha något att fortsätta på imorgon på lektionen. Men jag tror jag tar ett break nu för att samla inspiration. Jag ska gå till Netto och köpa mjölk (ska sätta min kock-kunskaper på prov och steka pannkakor lite senare tänkte jag. Spännande!). Kanske jag snubblar över en kanonidé påväg dit, eller kanske rent utav hittar en till extrapris? Fast nu ska vi inte hoppas allt för mycket..

Dagens syssla

i Allmänt,


I några dagar har jag varit sugen på att baka bullar, så idag gjorde jag det. Har aldrig gjort det själv förut om man bortser från hemkunskapslektionerna. Men jag måste säga att det gick otroligt lätt. Inga misslyckaden utan allt gick toppen, degen jäste till oanade storlekar och dom blev sedan perfekt gräddade. Det är så härligt när det går bra! :) Nu ska jag ta mig en bulle (kanske två.. tre?) och lägga mig på min nybäddade säng och läsa. Vågar ni på er att gissa vad jag läser nu?
PS. Den är filmatiserad. Boken som jag läser alltså.
Haha, nu kanske det blev för lätt?

Arkitektur

i Allmänt,

Vår arkitekturlärare säger gång på gång åt oss att vi inte är apor. Att vi är människor och ska leta egna vägar, testa, misslyckas, göra om och lyckas, och alltså inte apor som lär sig att härma. Dock så är vi just nu i "ap-stadiet" när det kommer till CAD-lektionerna. Förra veckan och denna vecka jobbar vi med att från en bild på en byggnad ur några olika vinklar och ett fåtal mått "bygga upp" byggnaden i SketchUp. Det är svårt och det tar tid, men det är roligt. Att först leta information om arkitekten och byggnaden, sedan skissa och räkna ut måtten och sedan se det ta form på skärmen. Det blir fel, man suckar och börjar om och så blir det rätt. Det är en himla skön känsla. Att sedan också få uppmuntrande ord från läraren känns också skönt, även fast kanske inte alla mått stämmer på millimetern. Så länge man ser "felen" med egna ögon är han nöjd. Iallafall nu när vi är på "ap-stadiet".

Förra veckan jobbade vi med Azuma house. Ett lite annorlunda hus som ligger beläget i Japan, Tokyo om jag minns rätt. När man tittar på planlösningen sår det lekade lätt ut, men det är de såklart inte.. Men vi ska förstås ha i baktanke att det var vårat första hus. Arkitekten bakom huset är Tadao Ando. Många av hans byggen bygger på enkelhet och geometri. Azuma house (länk, länk och länk) var till exempel byggt på tredjedelar och raka linjer (geometri). Själva materialet i huset var betong, som tillsammans med glas och lite metall är vanligt förekommande material i dom flesta av hans byggnader (enkelhet).

Igår, torsdag, lämnade vi A.H bakom oss och fick en ny byggnad, en kyrka (!). Church of (the) light (länk, länk och länk). Arkitekten var densamme och då kan ni nog (liksom vi i klassen gjorde) lista ut att det skulle handla om betong och enkelhet -eller snarare en enkelhet som ser enkel ut. Måtten vi fick var ännu färre än förra gången så nu åkte linjalen fram. Det visade sig att kyrkan "byggde" på åttondelar. Att skissa och måttsätta tog en oerhörd tid, men jag lyckades faktiskt sätta kronan (taket) på verket (kyrkan) innan lektionens slut idag, och då fattades endast små detaljer samt att placera ut bänkar innuti.


Jag måste säga att jag är lite smått förälskad i kyrkan. Den är enkel, stilren kanske man ska säga, och skiljer sig helt klart från en hel drös med katedraler och kyrkor runt om i världen. Ta en titt på den och säg vad du tycker om den? :) Som ni ser i planlösningen så går det en vägg genom själva kyrkan (lådan som vi kallar den) som har formen av en sjua med femton graders vinkel och den är jag väldigt fast för. Sedan ser ni här att det är ett kors i väggen där solljuset letar sig in när vädret tillåter och det är jag ännu mer fäst vid. Tänk om man hade sådana ideér i skallen.. Det är så annorlunda och sånt som fastnar i huvudet och sånt som inte är likt mycket annat. Fast att säga att en kyrka är lik en annan kan man ju knappast säga, men dom bygger på samma sak: utsmycka så mycket det går. Ungefär. Och det kan man ju inte säga att Church of light gör.


Det blev mycket arkitektur såhär på kvällningen, orkade ni läsa? Vill ni läsa om sånt här? Lite fakta, bildlänkar och lite om vad jag tycker?

11.09.09

i Allmänt,

Okej, nu har vi kommit en bit in i september. Det är den elfte idag och jag har klänning på mig. Utan vare sig leggins eller strumpbyxor. Solen skiner ute och genom mitt lilla fönster skymtar jag inte ett moln. Det är verkligen inte detta väder jag tänker på när jag hör september. Om jag minns rätt så hade jag vid den här tiden förra året kommit igång med tjocksocks-säsongen och nötte antagligen ut mitt första par. Här nere har jag inte haft på mig tjocksockar en enda gång (okej, en kanske. Men bara när jag varit inne!) och det känns lite konstigt. Dock så behöver jag inte använda dom inne längre, för i mitt rum finns den otroligt smarta uppfinningen golvvärme! Gud vad jag älskar det, att när man på morgonen försiktigt sätter ner fötterna på golvet och väntar på att en isande kyla ska komma så är det istället behagligt varmt. Underbart! Måste vara en av dom smartaste uppfinningarna för oss som ständigt har iskuber till fötter.

Sommaren verkar alltså göra ett sista försök här nere och det gör mig inget för den "sommar" vi haft är ju inte mycket att skryta över. Visst, svensk sommar innehåller inte den värme jag och många med mig vill åt, men visst brukar vi väl ha fler soliga dagar än dom vi hade? Jo, de brukar vi. Men nu får jag som sagt en liten förlängning och den ska jag njuta av. Lite tråkigt är det dock för jag vill använda täckvästen jag köpte förra veckan.. Men det kommer nog en tid för den med.


Nu ska jag ta på mig mina gladiatorer och sedan cykla till skolan.
Ha en bra dag!

HBK vs ISH

i Bilder,

Bilder från matchen jag var på i tisdags. Den slutade som sagt 4-1 till Halmia (ISH)

Full rulle

i Allmänt,

Nu har jag slutat för dagen och jag suckar. Jag suckar över att jag känner att en förkylning är på ingång. Jag suckar över att jag har huvudvärk även idag och jag suckar över lärarnas oförmåga att kommunicera med varandra. Nu har vi kommit igång på riktigt i alla ämnen och därmed också fått deadlines för våra arbeten. Som vanligt så är dessa datum väldigt nära varandra, jag tror vi har ungefär fyra saker som ska in under v.40-41. Det är uppsatser, noveller, analyser och gud vet vad, och jag vet inte vart jag ska börja..

Negativt, negativt, negativt. Kan ju ta med något positivt iallafall, som också var dagens höjdpunkt. Idag på idrotten spelade vi badminton, som nog är min favoritsport att utöva. Vi delades in i par och det blev en turnering. Jag och min medspelare kom på andraplats! Dock var det nog till största del hans förtjänst, jag kände mig mest ivägen men jag lyckades faktiskt knapra ihop några poäng jag med. När turneringen var över blev det rundbadminton. Hör och häpna, men det var jag som stod som segrare! Det var förstås en hel del tur inblandat men lite skicklighet var det ju också -hoppas jag!


Nu ska jag ladda batterierna med en mannafrutti sedan ska jag ta tag i engelskauppsatsen. En jämförelse mellan tre-fem kulturella saker i Indien och Skottland. Inte det roligaste, men just nu det lättaste. Bye!

Dagen lite snabbt

i Allmänt,

Tisdag = låång dag = 3h multimedia + 1½h svenska + 3h samhällskunskap = huvudvärk.
Huvudvärk = noll koncentration = ingen idé att plugga = cykla iväg till Örjansvall och titta på fotboll. Derby, HBK vs ISH. ISH tog hem matchen med 4-1 = besviken Cissi, höll på HBK

Multimedia 08:10-11:10

i Allmänt,

Dagens uppgift i multimedia är att göra en egen Little-BIG-Planet-figur i photoshop. Det går sakta men säkert framåt, och detta har jag gjort hittills. Funderar på att ge henne vingar också.. Ni får se slutresultatet senare!


Sommarstuga?

i Allmänt,

Detta hus har jag "byggt" på när jag jobbat i SketchUp igår och idag. Tycker det blev rätt bra, men har lite frågor att ställa till Brice (min lärare i karaktärsämnena), och då blir han nog glad. Han ville bli bombad med frågor nästa lektion och nu drar ju jag mitt strå till stacken :)

Söndag

i Allmänt,

Oj, tiden flyger verkligen iväg när man väl startat SketchUp. Tror jag har suttit i nästan två timmar nu, men det känns som kanske en halvtimma. Men det är ju ioförsig så det brukar kännas vad man än gör när man sitter framför datorn, men på något sätt känns det ännu mer så när det är något nytt som man är nyfiken på, som man vill lära sig och tycker är kul. Har tuggat tugg(g)ummi under tiden jag lekt och spottade nyss ut det och jag är alldeles öm i käkarna! Haha, jag måste ha tuggat för fulla muggar. Tur att jag är ensam för det såg nog lite konstigt ut.

Klockan närmar sig halv fem och jag börjar bli hungrig, och som kompensation för gårdagens kraftansträngning när jag skulle laga middag (då jag följde recept och grejade) så funderar jag idag på att göra det lätt för mig och köpa en pizza. Mm, jo jag tror jag gör det. Sedan ska jag också läsa genom samhällskunskapen (50 sidor om demokrati) som jag skjutit upp sedan jag fick boken i min hand.
Men först pizza, är jättehungrig känner jag nu!

Tonåring? Tvåbarnsmamma? Eh, va?

i Allmänt,

Nu när jag har flyttat och berättat det för folk, vuxna, så har 9 av 10 sagt något i stil med att man är tvungen att växa upp fort när man flyttar hemifrån redan vid 16 års ålder. Och visst är det så, det finns ingen som har diskat efter frukost när man kommer hem. Ingen som ber en att städa rummet, gå och handla, tvätta eller stryka. Allt ska göras själv och man ska tänka på allt och ha lite framförhållning. Är det dax att boka tvättstugan? Vad ska jag äta, kanske jag måste handla hem så det finns i frysen? Ja, ni vet. Jag har nu "varit igång" i snart.. ja, hur länge har jag bott själv? I två veckor och två dagar. Jag har tvättat, tumlat och strukit kläder. Jag har diskat och funderat på att införskaffa ett par diskhandskar, händerna blir så förtvivlat torra av diskvattnet! Jag har lagat mat, frukost och middag. Ja, jag har testat på det mesta som kan räknas in i kateogrin "växa upp fort". Men idag fick jag en märklig känsla när jag var påväg hem från stan, lite déjà-vu-aktig*. Fast inte riktigt ändå. Jag var som sagt påväg hem från stan, och jag gick in i en godiskiosk för att köpa mig lite godis. När jag betalar ställer jag ned mina kassar (en med mat, två med kläder) framför disken och ger min godispåse till kassörskan. Medan hon väger min påse tar jag fram min börs och räcker hon sedan en sedel och får tillbaka växeln. Mynten hamnar i börsens myntfack och sedan händer det. Jag böjer mig ner och stoppar min godispåse i en av mina tre påsar, och då känner jag mig en mamma! Jag får för mig att snön yr utanför a la julskyltning. Att jag är ute i sista minuten och köper några julklappar och är nu påväg hem till mina två barn som väntar på att jag ska laga mat åt dom. Jag blev helt paff när jag kom ut ur kiosken och hängde mina påsar på min tantcykels styre (som förstärkte jag-är-inte-16-längre-utan-jag-är-nu-mamma-ålder) och rullade hemöver. Tro hur jag kunde koppla det så? Från att stoppa en påse godis i en påse med kläder, till att jag är en småbarnsmamma som är ute i julruschen? Det var ioförsig en mysig känsla som infann sig den där hundradels sekunden tanken rusade genom min hjärna men ändå. Att något ungdomligt (att köpa godis är väl ändå det?) kan få en att känna sig gammal, även om det bara var för ett ögonblick? Den känslan rusade aldrig genom hjärnan och kroppen när jag tvättade förra veckan. Eller när jag idag lagade mat efter recept. Eller någon annan gång jag gjort något ur "växa upp fort"-kategorin.  Hm, ja de är konstigt hur hjärnan fungerar ibland..

* - okej, det enda som var likt déjà-vu var nog att det rusade genom skallen så snabbt.

Lånekort

i Allmänt,

Fem dagar senare och en omväg på nästan 200 mil så slutförde jag idag min hemläxa, att skaffa ett lånakort på biblioteket. Jag var inte speciellt glad när jag gick därifrån i måndags, men idag var det andra bullar. Hon som stod i "kassan" idag var så gullig och förklarade rätt ingående vad jag kunde göra nu när jag hade kortet. Inte så att jag var speciellt intresserad, men jag blev glad för att hon var snäll och inte alls så tvär som den andra var. Ett leende kan göra mycket när man jobbar inom servicebranshen (antagligen inom dom flesta bransherna).

Fjärde september

i Allmänt,

, alltså imorse, försov jag mig. Gjorde mina morgonbestyr ,som i vanliga fall tar ca 1½ timma, på femton minuter!

Nyss, cyklade jag hem i storm och regn från centrum. Jag stod i princip stilla med cykeln även fast jag trampade som en galning.

Nu, är jag jobbigt hungrig och måste göra mig något att äta. Men vad?

Ska, lite senare göra fruktsallad, släcka lampor, tända värmeljus och mysa framför tv:n (eller en film).

Inget dåligt väder, bara dåliga kläder

i Allmänt,

Idag på Miljöanpassad arkitektur-lektionen fortsatte vi med fasader. Förra veckan fick vi ju en planlösning att rita en fasad till. Idag blev vi tillsagda att infinna oss på torget med en penna. 13:00 var alla samlade och vi fick några papper och en timma på oss att göra 2-3 skisser på hus inne i centrum. Det hade säkert varit kul om det inte var så att det regnade. Jättemycket. Och ännu mer jättemycket sedan när vi återvände till skolan. Väl tillbaka beklagade vi oss lite över att vi blivit fullständigt dyblöta för vår lärare som då var snäll och bjöd oss på en kopp varm choklad ur kaffe & chokladmaskinen som står i "uppehållsrummet". Otroligt snällt och det var obeskrivligt skönt att få något varmt i sig. Tack Brice! När vi tömt  våra koppar kollade vi på varandras skisser och sedan var dagen slut. Då väntade bara cykelturen hem. Om jag hade lyckats torka den stunden vi var i skolan så märktes det inte alls när jag sedan klev in genom dörren här hemma.. Nu har jag dragit på mig mjukisbyxor, en varm kofta och tjocksockar. Skönt! Ska snart göra mig middag och sedan väntar läxor, samhällskunskap. Har ca femtio sidor om demokrati att läsa. Sedan ska jag också jobba lite i SketchUp. Stötte på ett problem på lektionen när det gällde övervåningen på Azuma House (som vi jobbar med nu) som jag tänkte få en lösning på. 

Veckohoroskop

i , Allmänt,

Du ser ut att stå inför en del förändringar den här veckan. Det är egentligen inte några saker som är nya för dig, men konsekenserna av dem har inte varit helt tydliga. Du har gott om energi att ta dig an de nya utmaningarna och kan se att mycket gott faktiskt kan komma utav detta i framtiden.

Kort och gott

i Allmänt,

Idag hade vi +35 grader i sal 11, under vår tre timmar långa samhällslektion.
Min hjärna smälte.
Köpte ett gamecard efter skolan.
Patchen laddar och är nu på 33%.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela