Dagens event:

i Allmänt,

bowling con en familia.

Idag, på sportlovets sista dag, tog vi oss ännu mer norr över i snöyran till Sollefteå för att kika på stan och sedan bowla i två timmar. Bowling är en sport som jag tycker är väldigt rolig och jag är faktiskt inte allt för dålig på det heller men trots det så fick jag mig en hård kamp och fick se mig slagen av min pappa, som tyvärr sopade mattan med oss alla. Att tillägga; han fyller år på tisdag.

Imorgon ska jag leta mig nedåt mot Halmstad igen och på måndag börjar skolan igen med en jäkla fart; ett prov i nutida konst nämnda dag samt en "mini-lektion" om verb på svenskan och sedan inlämning av ett ekonomiprojekt i slutet av veckan. Tur att sommarlovet kommer närmare och närmare för varje dag som går!

MEN, först och främst ska jag ta mig dit (till Halmstad). Dock har jag en känsla av att jag kommer bli strandsatt i huvudstaden, vilket iochförsig inte vore helt galet men.. Ja, ändå. Men lovet är inte helt slut än för nu ska jag ägna någon timma åt Sims 3!

Over and out

93.02.22-10.02.22

i Allmänt,


Så, nu har jag anslutit mig till alla andra nittiotreor (93:or) som blivit sjutton (17). Igår var det min födelsedag och den var verkligen toppenbra! Toppenfina och alldeles för många presenter (dem skämmer bort mig!), massor med gratulationer, god mat, tillbakablickar till när jag var liten, skratt och såklart; den årliga mätningen. Varje år sedan jag var ett (1) år så har min pappa mätt mig vid en dörrkarm i källaren och sedan ristat in hur långt upp jag nådde. Sedan när min bror föddes fick även han mätas på karmen. På senare tid så har jag avstannat i växten så det har blivit väldigt tight mellan inristningarna för mig, förra året växte jag fem (5) millimeter och i år endast fyra (4).. Nästa år blir det sista gången jag mäts där, tro hur många millimeter längre jag är då, tre (3)?

Hej sportlov!

i Bilder,


Så, nu har jag fått sportlov. Gårdagen var oerhört slapp, började med ett prov som gick löjligt bra (blev helt chockad, trodde att det skulle vara mycket svårare! Skönt att få känna så en gång iallafall). Fortsatte med pannkakor, en tupplur i en av sofforna och sedan en halv Miljöanpassad arkitekturlektion. Härligt härligt!
Idag, om några timmar, åker jag upp till norrland och jag håller tummarna så hårt jag kan för att det inte ska bli några förseningar. Vill verkligen inte ha några, tycker att jag fått så det räcker en hel livstid (eller iallafall för i år) efter min monsterresa jag fick när jag åkte hem på jullovet. Jaja, vi får se hur det går.

17 februari

i Allmänt,

Tummen ner för:
- Min rediga träningsvärk i magen efter gårdagens core-pass. Visst, man har tränat och tränat bra. Men när det gör ont att skratta och bara kan stå rak som en pinne då..? Nja, inte så kul.
- Storstädning av lägenheten som inte ens jag har stökat ner. FY!
- Tvättning. Eller jag kanske ska säga mitt minne då jag glömmer bort att jag har slängt in tvätt i maskinen och sedan kommer på att den kanske är klar när tvättiden gått ut? Både och kanske.

Tummen upp för:
- Klockan 15:30 imorgon, torsdag, är det sportlov!

Fettisdagen

i Allmänt,

Att skolans idrottsdag och fettisdagen sammanfaller på samma dag är väl hur bra som helst? Efter ett core-pass på gymmet och ha simmat så behöver man inte ångra den där goda semlan som väntar på mig i kylskåpet!Antar att jag inte behöver säga att vi igår bjöds på semlor som vår skolvärdinna (?) bakat? Helt sjukt, fyrahundra (400) små söta semlor hade hon bakat!

11 januari

i Bilder,

Letade fram barnasinnet i helgen och blåste en massa ballonger vilket ni har fått se prov på två gånger nu

YESYESYESYES!

i Allmänt,

Vilken underbar start på denna söndag! Efter att jag lagat min middag igår så lugnade jag ner mig och lyckades somna utan mardrömmar om min börs och imorse när jag vaknade hade jag nästan glömt bort att den var på vift. Men när jag kom på det så klädde jag snabbt på mig och gick lika snabbt till Hemköp för att höra om de inte fått in en ensam liten svart börs, och det hade dem! Vilken oerhörd lättnad.

Fanfanfanfan..

i Allmänt,

Jag hade idag tänkt publicera min grafiska novell (läs: serie) som är based on a true story, skriva ett skämtsamt inlägg samt lägga upp några bilder men det tänker jag inte göra längre. Min dag har gått från att vara en himla skön lördag till att vara en skitdag. Det är nämligen så att jag tappat bort min börs där jag hade allt, mitt VISA-kort, ID, biljetter, klubbmedlemskort och tre (3) enkronor. Jag har nu (efter att ha fällt några tårar över hur otroligt dum jag är) ringt en massa samtal och det enda som har gjort något slags framsteg i denna röra är att jag spärrat VISA-kortet och fått ett nytt beställt.

BLÄÄ! Usch vad sur jag är på mig själv.. och hungrig. Måste laga middag.
Over and out..

Ordning och reda..

i Allmänt,

..löning på freda'

Mm.. Precis.. Hur många gånger sa man inte den ramsan när man var liten och ändå ska det inte fastna? Varför ska det vara så svårt att hålla lite ordning? Dock finns det sådana saker som det inte spelar någon roll om man har ordning på dem eller inte, för de lyckas alltid försvinna ändå. Sladdarna.. Just nu är jag på jakt efter iPod-sladden så jag ska kunna ladda batterierna samt uppdatera musiken i den men ja, den är puts väck. Suck.

Men så kanske ni undrar; varför behöver jag nu min iPod? Ni som följt min blogg sedan i somras vet att jag har en Nokia XpressMusic och den fungerar ju minst lika bra som en iPoden. Jo, det är så att vi har en temavecka på skolan. Temat är sociala medier, alltså Facebook, Bilddagboken, MSN, bloggar, mobiltelefoner och liknande. Imorgon, torsdag, är det tänkt att vi ska vara utan detta och se hur vi klarar oss.. Imorgon, torsdag, har vi tre (3) timmar CAD-teknik och nästan tre (3) timmar Miljöanpassad arkitektur och det är lektioner då jag brukar lyssna på musik men eftersom att mobilerna ska vara väck imorgon så blir det till att damma av iPoden. MEN det blir ju lite småklurigt att lyssna på musik när den är tom på batteri.. Så därför suckar jag nu över min oreda för att jag inte lyckas hitta den där sladden. Dock så ger jag inte upp, det finns ju inte hur många ställen som helst att gömma sig på när man är sladd och begränsad till ett rum på tretton (13) kvadratmeter. Eller?Hejdå snön!

i Allmänt,

Burr, burr, burr! Vilket väder det är. Imorse låg det 3-4cm snö på backen och i eftermiddags började det snöa igen. Jag gillar snö, det är mysigt och är det vinter ska det vara snö så är det bara. Men jag måste säga att jag inte vill ha det nu, inte här nere för jag har varit inställd på att dem inte har snö här på vintrarna men ja.. nu är det snökaos efter snökaos.. NEEJ, jag vill inte! Så därför, i min egna lilla protest, tittar jag på solresor, badkläder, sommarklänningar, solbrillor, sandaler, ja allt som får en att glömma att sommaren är allt för många månader bort.. Jaja, det är ju iallafall inte lika långt kvar tills vi får gå i shorts som det var i höstas, och det är ju tur det!

Optimist-isera mera!

i Allmänt,

På svenskan jobbar vi nu med retorik och har gjort det sedan vi kom tillbaka från jullovet. Vi har gjort en massa olika övningar framför våra klasskamrater och nu håller vi på med sista momentet (tror jag iallafall); ett tal på 5 minuter. Idag började redovisningen av våra "tal" och det var verkligen spridda ämnen, men det var kul att lyssna på. Även imorgon kommer lektionen att ägnas åt detta, samt nästa måndag (då ska jag stå där framme och vara lite nervös).

Ett av dagens ämnen handlade om att vara positiv och att "det hade alltid kunna varit värre". Hon som pratade berättade om egna erfarenheter och sa att en sak som hjälpt henne var att skriva en slags dagbok där hon skriver tre positiva saker och det är något jag tänkt apaefter. Inte så att jag är negativ och måste peppa mig själv, men jag tror att det är bra att se svart på vitt att "jo, men det här är faktiskt bra och något som jag kan vara stolt över och glädjas åt". Det är något jag ska klura på nu när jag tar mig en varm skön dusch.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela