Efterlängtat

i Allmänt,

Nu har jag intagit soffan efter en lång middag, precis den sortens middag jag längtat efter så länge. Kombinationen mamma, pappa och lillebror tillsammans med god mat och diskussioner är oslagbar. Idag pratade vi om djur, människans utveckling, istid (alltså inte den tid som hockeyspelare tillbringar på isen utan den sortens istid som drabbar jorden) och universum.

Tillslut bytte vi tallrikar och prat mot alfapet och tänkande. Mina föräldrar har varit flitiga på att spela alfapet på nätet och är riktigt duktiga. Att "Våra vanligaste främmande ord" (en ordlista med konstiga ord) är en av pappas favoritböcker säger också en del.. Men, jag hade tur med brickorna och lyckades ta hem vinsten. Yes!

Nu ska jag leta fram lite choklad och titta på friidrotts EM.
Over and out!

Nytt!

i Allmänt,

Nu har jag lekt och jävlats med färger, bilder, koder och webbläsare i några dagar men nu verkar det funka -min nya design! Om man bortser från att min header inte vill synas i Internet Explorer. Ni kan nog behöva trycka F5 några gången innan det funkar men är det något som verkar tokigt så lämna en kommentar och beskriv vad som är galet, tack på förhand!

Två kategorier har fått nya namn, det är 302 38 som var den kategori där alla inlägg som skrevs i Halmstad hamnade. Den heter nu Halmstad-liv istället. Kategorin Vardagen heter nu Livet i norrland då alla inlägg där är skrivna hemma i norrland.

Playlist

i Musik,

Länge har jag snyltat på andras spellistor men nu är det slut på det. Just nu jobbar jag med att sätta ihop den ultimata spellistan. Det ska vara låtar som betyder något och inte de senaste listettorna. Låtarna ska påminna om antingen en person, en plats eller en händelse. Låtarnas ordning ska inte vara den som det blir när man kommer på att en låt borde vara med på listan, den ska finnas något slags sammanhang, blandat med budskap och lite humor. Jag bjöd er på några låtar tagna ur min "ultimata spellista" Mixtape och går man genom listan nu och ser hur den ser ut så kan man finna detta:

De första låtarna på listan
This is my life - Gasolin', Kim Larsen
Intro - The xx
Hej Monica - Nic & The Family

Man får veta att det här är låtar som representerar mitt liv, det kommer ett intro och sedan ett välkomnande

Lite längre ner hittar man
Suddenly I See - KT Tunstall
Yellow - Coldplay
Fireflies - Owl City

Lite lek med låttitlarna som bildar en mening, "Suddenly I see yellow fireflies"

Listan avslutas med
One Last Breath - Creed
The End Where I Begin - The Script


Listan är långt ifrån klar och det kommer ta många timmar innan jag är nöjd med den. Är ni "noga" med era spellistor?

Äntligen regn!

i Allmänt,

Idag regnar det, äntligen. Det har varit bra väder, om inte soligt så iallafall otroligt varmt, så länge att jag hade börjat längta efter den dagen då det var tillåtet att ta fram mjukisbyxorna, en stor t-shirt samt en kofta, och idag kom dagen! När det regnar i Halmstad brukar jag titta på Twilight och/eller New Moon, jag tycker att de är de ultimata filmerna att titta på när vädret är trist. Jag har sett båda ett antal gånger nu men jag skulle mycket väl kunna kura ihop mig i soffan med en filt och se dem igen nu, men risken att jag skulle somna är allt för stor så därför har jag letat fram mammas symaskin och lite tyg för att försöka vara lite produktiv. Jag vet att julen är långt bort, men det är faktiskt en julklapp jag ska sy ihop. Men det är bra att jag är ute i god tid, skulle det jävlas och jag inte blir nöjd har jag alltid tid på mig att klura ut något nytt.

Erikshjälpen

i Allmänt,

Nu är mina tre veckor av intensivt, koncentrerat sommarjobb slut. Puh! Det har varit dagar mellan 08:00 och 14:00. Det kan tyckas rätt lugnt, men det har inneburit att jag har behövt ställa väckarklockan på 06:30.. Jag har iallafall varit på en second hand-butik, Erikshjälpen, mina tre veckor. Mina arbetsuppgifter har varit att ta reda på kläder som har skänkts, sortera, slänga, vika och hänga upp i butiken. När det senare har varit öppet i butiken har jag gått runt och städat efter kunderna. En gång fick jag också polera några glashyllor som jag sedan "stylade", jag ställde fram skor, sjalar och väskor på dem.

Jag fick många lovord under min tid där, och några ville inte alls att jag skulle sluta vilket såklart var kul att höra. Men jag har fortfarande lite svårt att förstå varför de gillade mig så mycket eftersom att jag inte alls är ett fan av second hand, allra minst kläder vilket har varit min avdelning och jag har nog varit mer kräsen än vad de andra som jobbar där har varit. Jag viker kläder som en kratta.. Att hålla på med kläder och ska lägga in dem på lagret och då vika så snyggt som möjligt så att varje plagg ska ta så lite plats som möjligt och vara så lätta som möjligt att trava ovanpå varandra, också är man urusel på att vika? Inte en bra kombination. Det går bra med små barnkläder, men ju större kläderna blir desto jävligare sen vikningarna ut. Att jag under mina tre veckor inte har lyckats med bedriften att fylla på med lappar i prismärkar-apparaten är inte heller någon merit att skryta med.

Haha, skämt och sido. Jag har haft en bra tid och jag har ändrat min inställning till begagnade kläder, lite granna iallafall, om det gäller nya plagg från något konkurslager så. Nej, men jag har faktiskt rensat fram en hel del nya, fräscha märkeskläder och det är ju kul. Desto mindre kul är det dock när man kommer till en säck med kläder som stinker rök. Blä!

Nu är det slutjobbat och om två veckor befinner jag mig nere i söder igen, längtar!

Utställningsbesök

i Allmänt,

Idag blev det ett besök på museet i Örnsköldsvik där man ställde ut 62 originaler av Andy Warhol, som jag nämnde för ett tag sedan. Jag var riktigt förväntansfull men blev besviken, dock jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men det var inte det jag såg, så det var lite trist. Det fanns ingen t-shirt som jag önskade efter men jag kom inte tomhänt därifrån för det, istället köpte jag mig en kortlek som pryddes av hans verk.

Roxette i Halmstad

i Allmänt,


Det ni ser ovan på bilden är precis vad det ser ut att vara, två biljetter till Roxette's spelning i Halmstad den fjortonde augusti! Åh vad jag är glad och jag kan knappt vänta på att dagen ska komma, när biljetterna bokades imorse var jag den gladaste i.. ja, jag vågar iallafall dra till med hela Nyland, haha! :)

A. Warhol

i Allmänt,

I Ö(rnskölds)vik har man i sommar en utställning med 62 av Andy Warhols tavlor (originalen) och några av hans filmer. Jag har aldrig varit något konstfreak, men efter att ha läst Nutida konst under våren så har ett litet intresse väckts och jag har beslutat att familjen ska dit. Man får inte ta med sig kameran in så det kul om det fanns en t-shirt som sa något i stil med "Jag var på en Andy Warhol-utställning, och det enda jag fick med mig var denna t-shirt". Jag är riktigt entusiastisk och kan knappt vänta på att vi ska åka dit, haha! :)

"The Prints of Andy Warhol: From A to B and Back Again"

Dålig ekvation -tyvärr!

i Allmänt,


Så var sommarlovet här (det har dock varit här sedan den 10:e juni som jag inte berättat, men jag gör det nu och bättre sent än aldrig säger man ju) och med den en del sommarjobb. Jag har gjort en önskelista på vad jag skulle vilja lägga mina slantar på men tyvärr så går det inte ihop, en ny kamera med objektiv gör att slutsumman är högre än mina inkomster. Att jag även skulle vilja lägga till en sista-minuten-resa till något varmt land och min drömbil, en Volkswagen New Beetle i den mycket vackra kulören gul, gör inte detta till någon bättre ekvation.. Men det är tur att det är tillåtet drömma iallafall! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela