Earth hour

i Allmänt,

Mellan halv nio och halv tio (rätt klockslag?) släcker vi lamporna och tänder värmeljusen. Dock har jag tjuvstartat och släckte samt tände redan för lite drygt en halvtimma sedan.

Earth hour grundades av Världsnaturfonden i Sydney redan 2007 men jag hörde inte talas om det förrän förra året då 88 länder och 4000 städer deltog, bland annat så släckte man pyramiderna i Egypten och Jesusstatyn i Rio. Målet detta år är att en miljard människor ska delta och fem miljoner i Sverige. Släcker du?

Computer-Aided Design

i Allmänt,

Min hjärna är helt död, för dag har jag suttit framför datorn hela dagen (skoldagen räknat och om man bortser från 1,5h imorse samt ett kort break för lunch) ! Det är sjukt men galet roligt. Vad har jag sysslat med då? Spelat flash-spel, kollat bilder på Bilddagboken och varit ute på Facebook i lite drygt fem timmar? Nej inte riktigt. Jag har sysslat med ett projekt i CAD(Computer-Aided Design)-teknik. Jag ritar ett hus (som ni kan se en del av på bilden nedan) som några av er känner igen. Det är verkligen tidskrävande, man ska leta reda på rätt material och struktur, man ska dra väggar rätt, få trappan att gå som man vill och man har endast minnet och ett par usla skisser att gå efter. Men som sagt, det är riktigt roligt när man se allt ta form och man kan se att det blir som det ska. Idag var en sådan dag som jag hade förra veckan då jag och programmet var som en. Dock kan jag ju inte ta åt mig all ära då jag fått/får hjälp av min lärare och en till person som är riktigt duktig, så stor cred till honom!

När man jobbar i programmet så ser det inte ut som på bilden, utan detta är en rendrering då man ser de rätta materialen och det ser lite mer verkligt ut. Jag har rendrerat och sparat massvis med bilder under tiden jag har jobbat och det är riktigt kul att se hur huset steg för steg växer fram och får sin rätta.. karaktär?  Som sagt det är riktigt kul men efteråt så känner man sig alldeles mosig i skallen, därför blir det nu Let's dance finalen. Go Claudia!

Over and out

25.03.2010

i Allmänt,

Idag är dagen som kan liknas med den sena vårdagen då man väljer mellan shorts och byxor ("är det verkligen tillräckligt varmt?") och man väljer byxorna men sedan så blir man tvungen att vika upp benen, fast det är idag man väljer mellan vinter eller vårjackan. Idag är dagen man för första gången sedan augustis sista varma dagar man står och dregglar över frysboxen med glass i på affären. Idag är dagen man målar naglarna med en riktigt rosa och flickig färg istället för den mörka lila. Idag är dagen då man ser årtiondets första geting. Idag är dagen då man vill ha på sig tygskor. Idag är dagen då man letar efter de perfekta solglajjorna.

Idag är dagen då Cissi upptäcker nya blommande vårblommor runt husknuten. Idag är dagen då Cissi är less på att vara förkyld och vaknar då upp pigg och kry, vilket resulterar i träning (efter fyra dagars sjukdom!). Idag är dagen då Cissi inte längtar hem till all snö uppe i norr.Idag är det för övrigt också våffeldagen.

Något som bara händer mig

i Allmänt,

Har ni någon gång varit så täppt i näsan att ni trott att det skulle bli framtungt om ni skulle stå upp och försiktigt lutade er framåt så skulle ni tippa framåt? Precis så täppt i näsan är jag.. Känslan av att någon har murat igen den så att ingen luft kommer igenom stämmer också rätt bra in på mitt tillstånd. Det känns också som om jag har bomull i skallen vilket gör att koncentrationen inte är speciellt hög och därför tänkte jag ta tillfället i akt och berätta en sak.

Det var dagen då jag åkte tillbaka till Halmstad efter nästan en månads jullov, den tionde januari (03/01) om jag inte minns helt fel. Jag hade en stora resväska, en sportbag och en ryggsäck fulla med kläder, julklappar och annat. Så mycket har jag aldrig konkat på förut och jag säger bara att jag aldrig ska göra det igen heller, för jisses vad tungt det var! Det enda positiva med det är att man får sig ett träningspass när man byter tåg, vilket är behövligt när man sitter och degar på tåg hela dagen.

Iallafall, jag hade precis hoppat av tåget som går mellan Sundsvall och Stockholm. Det var inte speciellt lång tid mellan ankomsten och då tåget till Göteborg skulle gå så jag letade mig direkt till rätt perrong. Eller säger man spår? Jag skulle i vilket fall som helst ta mig från spår 8 till spår 12. När man ska ta sig från mitt spår till spår 12 måste man gå en himla omväg (upp, runt, runt och ner) och jag önskar att de hade haft samma lösning som man har i Göteborg då spåren ligger på en rad bredvid varandra och man slipper gå upp, runt, runt och ner för att komma rätt.

Jag skulle som sagt ta mig till rätt spår genom att först ta mig uppåt, sedan gå runt lite och sedan åka ner igen. Så jag följer skyltarna och kommer till en rulltrappa, jag kollar så att jag har alla väskor med mig och gör sedan ett språng för att hamna på två trappsteg som är "bredvid" (ni vet vad jag menar? Jag hoppar på ett och det som är bredvid är det som är nedanför). Jag lyckas bra, till en början. Rulltrappan hinner bara "rulla" en liten bit innan jag slappnar av i armen och handen som håller resväskan stående, vilket i sin tur gör att den alldeles för tunga väskan och sportbagen som står ovanpå den tippar neråt och jag med den! Vips så står jag inte längre utan halvt ligger med huvudet ned i rulltrappan.

Tur i oturen så var jag helt ensam, så ingen såg min uppvisning och jag kunde rätt snabbt komma på benen (när jag först förstog vad som hänt) igen. Jag lyckades även klara mig utan några större skador (ett litet blåmärke och ett ego som fått sig en törn..) och man kunde inte märka på mig efteråt att jag legat ner i rulltrappan om man bortser från mönstret på stegen som man kunde ana på det ena byxbenet.

Sjukling

i Allmänt,

Ligger i en renbäddad säng, under täcke och filt och önskar att jag vore hemma i Nyland. Jag är trött, jag har ont i huvudet, jag snörvlar och nyser och bränner mig nästan när jag tar på min hud. Jag tycker lite synd om mig själv och det är ingen här som frågar om jag inte ska ta en äcklig brustablett som ska ta mig ur förkylningen, erbjuder mig en kopp te med honung eller glass.. Nackdelen med att bo ensam, att pyssla om sig själv när man är/börjar bli sjuk är inte så lätt och det tröstar inte heller.Lördagsgodis

i Bilder,

Idag blev det en tur på stan och som vanligt en titt in på Lagerhaus. Jag såg mycket fint som jag gärna hade plockat på mig, men det blev endast en tablettask. Vet inte hur många gånger jag har gått in och köpt mig en av deras askar, men de lyckas alltid så himla bra med deras korta små meningar/budskap så man kan ju liksom inte låta bli att köpa en!

Lycka!

i Bilder,

En bild tagen för bara några minuter sedan. En liten grupp snödroppar precis utanför ingången till huset. Hörde av någon att när man ser snödroppar så är våren verkligen här. Detta gjorde verkligen min grå, regniga fredag till en bra dag!

Hälsodag

i Allmänt,

Idag var det dags för en temadag på LBS, och temat var som ni ser i rubriken hälsa. Lärarna hade fixat ett gäng olika aktiviteter och vi skulle anmäla oss till tre stycken samt en föreläsning. Med andan i halsen kom jag till skolan bara någon minut innan jag skulle vara på plats och lyssna på föreläsningen men möts då av ett flertal lappar som med versaler i typsnittet Impact talar om att alla föreläsningar är inställda. Det kändes lite surt eftersom att jag hade fått stressa (har ju dock ingen annan än mig själv av skylla på..), men jag gick då den tipsrunda som var uppsatt i skolan och slog mig sedan ner i en av sofforna och spelade spel på mobilen. Jag har nämligen hittat ett sådant spel som egentligen inte är sådär jättekul men som man ändå måste (läs: inte kan sluta) spela, man kan ju inte ha samma topprekord allt för länge.

Om man då räknar bort föreläsningen så var mina aktiviteter för dagen yoga, avslappning och frukost. På yogan kom det en person utifrån som pratade om yoga och så körde vi ett kort pass. Jag måste säga att det kändes väldigt flummigt men jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. När jag tänker på träning så tänker jag kanske fotboll, hockey, dans eller styrketräning, det går fort och svetten ska rinna. Den typ av yoga som vi körde handlade inte alls om det, utan mycket mer om att andas på olika sätt, slappna av och gå in i sig själv, eller en form som instuktören sa. Det kändes som sagt flummigt, men samtidigt också skönt för att vi skulle helt koppla bort alla måsten, alla minnen och allt som kommer att hända, det var vi, det vi gjorde och nuet. Man fick upp ögonen (trots att vi blundade oss genom alla övningar) för att man är rätt stressad, vilket för mig var bra. Det är inte något jag tänkt på att jag är och nu vet jag vad jag ska göra för att just varva ner och slappna av.

För att fortsätta med hälsa denna hälsodag ska jag lite senare gå till gymmet och träna core (alltså mage och rygg) och sedan dansa. Jag fick ett gymkort när jag fyllde år och har nu tillbringat nästan varje dag på gymmet sedan jag kom tillbaka till Halmstad. Det känns riktigt bra och jag har fått raden Go heavy, or go home på hjärnan nu, samt mitt eget tillägg I went heavy, so I didn't go home. Nu ska jag ladda med lite pasta innan jag beger mig till TK (Tränings kompaniet, mitt gym),

over and out!

En bra start på dagen

i Allmänt,

Ibland komer det dagar då datorprogrammen och jag blir som en och allt funkar (de dagar då programmen bara vill jävlas med mig är tyvärr fler..), och idag är det en sådan dag, 2010's 75:e dag på Herbert och Gilbert's namnsdag. Jag har jobbat med projektet vi har i Estetisk verksamhet. Vi ska skapa en karaktär med influenser från alla möjliga håll och kanter och sedan göra en passande och beskrivande layout, och det är den jag mest har arbetat med idag.


Snart ska jag stänga ner och gå och käka,
ha en bra dag!

Update: mitt rum

i Allmänt,

Som jag skrev rätt nyligen (tror jag iallafall?) så har jag möblerat om. Eller så har jag inte alls skrivit det? Hur som haver; jag har möblerat om och tagit lite bilder så därför ska jag nu bjuda på några (vilket inte var igår..). Före och efter.(Efter) 21:00

i Allmänt,

Efter dubbla pass på gymmet är jag nu i valet och kvalet:
Jackson's på 4:an, Här med förklarar jag er Chuck och Larry på 6:an eller ska man slå på stort och titta på Bella & Tyra show? Vad väljer ni? Tror det bli Jackson's för mig

Godmorgon!

i Allmänt,

Det blev en tidig kväll igår så därför också en tidig morgon. Sitter i sängen (i sprillans nya sängkläder, sköönt!) och gluttar lite på Vasaloppet, inte för att jag är intresserad av längdskidåkning utan mest för att det finns tre lärare från skolan som ska åka. Jag vet att det är flera tusen som åker, och att chansen att se dem (alltså lärarna) är väldigt liten. Men chansen blir ju ännu mindre om jag inte ens har tv:n på, eller hur?

Dagen kommer bli väldigt lugn; jag ska inleda den med ett avsnitt Greek (Vasaloppet kommer ju ändå hålla på nästan hela dagen ju?), fortsätta med frukost, träning, kanske lunch och sedan arbeta vidare med mitt projekt få-ordning-på-rummet. Jag har möblerat om och köpt in lite nya saker, kanske kommer det upp bilder senare. Jag måste också sätta igång och plugga lite grammatik då det vankas prov på tisdag. I vanliga fall hade jag sagt något i stil med "och ja, sedan var den helgen slut". Och eftersom att jag skrev så så förstår ni nog att min helg inte är slut än, och ni har rätt för imorgon har vi en studiedag. Mycket skönt, men helt utan studier blir det ändå inte då jag ska till skolan och bygga en modell (av ett hus till ett projekt vi jobbar med på Miljöanpassad arkitektur. Tror jag har berättat om det? Vi ska rita ett hus åt en blind?) och sedan masa mig till stadsbiblioteket.

Men, nu är det fortfarande söndag morgon och vi ska inte gå allt för långt in i framtiden. Jag ska titta på Greek och hålla tummarna för lärarna som representerar LBS i dagens Vasalopp, lycka till och MTFBWY! (May The Force Be With You. En otroligt användbar förkortning vi fick lära oss under sociala medier-tema-veckan)

Vanilla Twilight - Owl City

i Musik,


"..i'll watch the night turn light blue

but it's not the same without you

because it takes two to whisper quietly

the silence isn't so bad

till i look at my hands and feel sad

'cause the spaces between my fingers

are right where yours fit perfectly.."

Positivitet

i Allmänt,

Idag ger vi tummen upp för:

- Solen som varit framme på en klarblå himmel i två (eller är det tre?) dagar i rad nu. Att våren kommer kl 00:00 inatt (källa: Aftonbladet) låter ju inte heller helt fel!

- Träning. Jag bokade in mig på ett Dance mix-pass idag. Han som skulle hålla i det hade dock skadat någon muskel så vi fick en ersättare som håller på med Funk'n dance så därför blev det ett sådant pass. Det var svårt, precis lagomt jobbigt och kul, så därför blir det dubbla pass imorgon; ett med styrka och ett till Funk'n dance. Det känns riktigt skönt att komma igång med träningen och jag ska prova på en massa olika saker. Idag köpte jag mig en ny vattenflarra, någon som vågar gissa vilken färg den är? (*hrm*gulsåklart*hrm*)

- Fyra dagars helg!

Onsdag

i Allmänt,

Sitter i skolan och väntar på att mattelektionen ska börja. Fick höra av min lärare i Nutida konst att provet vi skrev i måndags hade gått bra så därför var jag ju bara tvungen att leta reda på en dator och kolla upp det och vad ska jag säga? Jag är toppen nöjd!

Försöker mig på att ladda upp min serie (som jag nämnt tidigare) men det vill sig helt enkelt inte, har försökt hur många gånger som helst både här i skolan och hemma. Hm, jag får väl helt enkelt försöka mig på att skriva den istället..

Sjutton eller sex?

i Allmänt,

De flesta av de ämnen som vi håller på med just nu är rätt trista och att ha tre (3) timmar estetisk verksamhet i veckan är verkligen skönt, man får kladda av sig och vara kreativ på skoltid. Toppen ju?! Vi håller nu på med ett lite krångligt projekt som jag inte tänker ge mig in på att förklara (som jag sagt tidigare; jag har aldrig och kommer aldrig få något pris för att jag förklarar bra), men vi ska göra en karaktär med en story, typ. Vi får göra hur vi vill, rita för hand, göra något i datorn. Vilka fler sätt finns? Jo, mitt sätt; att göra en figur i papier mache. Förra lektionen gjorde jag ett skelett och idag fick jag kladda på med tapetklister. Behöver jag säga att jag kände mig som en sexåring?

Jag vet att det bara ser ut som klumpar men jag har nyss börjat och är långt ifrån klar!

Att lägga på minnet

i Allmänt,

Att äta en lätt middag och sedan gå och träna utan att göra dagens läxor är inte bra.. Gör läxorna, ät middag och gå sedan och träna. Träningen gör en bara trött och TV:n är mycket mer lockande än skrivandet av en debattartikel om ekonomi.. Bra att lägga på minnet, ska försöka komma ihåg det imorgon.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela