Tjugoandra februari

i Allmänt,

Idag är ingen vanlig dag, för idag är min födelsedag! Till och med min artonde.


I lördags var min närmaste släkt här och firade min födelsedag i förväg och det gjordes med middag, godsaker och presenter. Jag måste gå in lite närmare på godsakerna, det blev cupcakes, maränger, drömmar och tårta med ett gult tema. Det var två sorters cupcakes, en med citronsmak och en annan med mint och choklad, båda väldigt goda! Tårtan hade två våningar och mellan sockerkakslagren fanns det grädde, banankräm och marsansås, det hela var klätt med vit sockerpasta som smakade vit choklad och dekorerat med gula blommor också gjorda i sockerpasta som smakade vit choklad. Jag kan bara säga att mamma hade gjort ett riktigt bra jobb med alla förberedelser och bakandet, tusen tack!♥


Jag fick otroligt fina presenter i år. Bland annat fick jag en ny dyrgrip som kommer ersätta Min (familjens) Olympus E-410 som jag har fotograferat med i nästan fyra år nu tror jag. Jag fick nämligen en egen systemkamera! En Canon EOS 500D, jag har knappt använt den än, jag väntar på ett uv-filter och ska läsa genom instruktionsboken först men det lilla jag har sett och testat är bara toppen! Jag svävar på moln här uppe i Norrland vill jag lova. Mina föräldrar och släktingar hade även pratat ihop sig så jag fick ett fotoalbum, en fotoram samt en kameraväska av märket GOLLA.



Jag har faktiskt redan testat "gränserna", eller ja, det finns ju nästan inga kvar nu när jag kommit upp i denna ålder. Men jag var och löste in några trisslotter tidigare idag, som man ju faktiskt måste vara arton för att göra. Det var med ett ganska stort flin på läpparna jag la fram lotterna på disken och sa vad jag ville göra och bara väntade på att få visa ID och visa att jag var 18, men så frågade han inte efter det! Besvikelsen var stor..

13:26 den 22:a februari är jag född, vilket betyder att jag nu har varit 18 år i lite drygt en timma.

Fullspeckad dag

i Allmänt,

Nu tänkte jag säga godnatt. Det har varit en lång dag, tidig morgon och sen kväll (ja, för att orka upp när klockan ringer så måste man lägga sig och sova senast halv elva..!). Min dag har varit en misch-masch av händelser, jag har tvättat kläder (och suckat över att torktumlaren inte vill fungera), varit i skolan och varit nervös över att alla filmklipp till en engelskauppgift skulle vara förstörda, haft genomgång på det som kommer på fysikprovet och ätit skinkstek till lunch. Sedan har jag också jagat vlieseline [flisselin], kört om lastbilar på motorvägen, fått höra om diverse äckliga sjukdomar, tränat magen, lagat omelett, tittar på One Tree Hill och börjat packa resväskan.

Ja, i stora drag är det väl detta jag har gjort. Imorgon är det ännu en lång dag, skola från åtta till fyra och sedan ska jag till tågstationen. Väskan jag packar innehåller nämligen kläder och andra förnödenheter som behövs när man ska åka upp till Norrland -alltså hem. Det kommer ungefär ta 12 timmar från dörr till dörr, och jag håller verkligen tummarna för att jag slipper några förseningar. Jag behöver bara passa en anslutning och vädret ser ut att ska vara bra imorgon så just nu ser det ljust ut!

Det ska bli skönt med en veckas ledighet, men såklart kommer jag inte vara helt ledig utan jag har en del att trixa med, en "bokrecension", matteläxa och sedan måste jag träna inför provet i fysik också. Men förhoppningsvis kommer jag kunna andas ut också, det behövs! Även om det har varit ganska lugnt i skolans värld sedan jag kom tillbaka från jullovet så har det varit mycket att göra ändå.

Well well, nu måste jag sova.
Over and out!

Teknisk info -typ

i Allmänt,

Här kommer lite mer ingående info om sminkkursen jag var på i lördags hos Make Up Store.


Hon som tog hand om mig rengjorde mitt ansikte, först med en makeup-remover som heter Sensetive foam (Som fick följa med hem!). Sedan på med ansiktsvatten (Face cool balm), en mudmask (Mudmask), och en ansiktskräm (The velvetcreme).

Basen bestod av:
Foundation - Milk liquid (Fick följa med hem!)
Concealer - Cover all mix
Puder - Milk loose
Rouge - Peach

Ögon:
Skuggor
- Charity
- Xcolatat
- Peach (rougen)
Mascara - Maxlashes svart
Eyeliner - Cake eyeliner

Ögonbryn:
Tri brown (Fick följa med hem, samt en snedställd pensel till)

Läppstift:
Pretty

Make Me Up

i Allmänt,

Förra helgen sa jag att ni skulle hålla utkik efter vad jag skulle uppdatera om denna helg eftersom att jag igår "var ute på äventyr". I julklapp fick jag bland annat ett presentkort på en privat sminkkurs hos Make Up Store som jag nyttjade igår. I 50 minuter fick jag tips och trix och blev sminkad. Eftersom att jag inte går så supersminkad till vardags så blev det inget extret utan en lite finare make-up båstående av en neutral bas, lätt rosiga kinder, sotade ögon och ljust färgade läppar.







Kursen kostar 495kr och innan man går hem får man välja produkter som man använt upp till den summan, alltså kurs och produkter för det priset. Det var verkligen en toppenbra present och som jag kan rekommendera till er som inte riktigt vet vad ni ska ge till er syster, flickvän eller mamma när hon fyller år eller i julklapp. Jag kommer absolut önska mig detta fler gånger!

Friday I'm in love

i Allmänt,

Äntligen fredag! Jag behöver verkligen helg så jag får sova, de senaste dagarna har varit riktigt tuffa. Det var nästan så att jag somnade när jag var ute på stan igår, då är det illa. Dels så tror jag att jag sover lite för lite men jag tror också att en förkylning håller på att smyga sig in i min kropp, både igår morse och idag kittlade det i halsen.. Det är tur att lovet inte är så långt borta. Japp, ni läser rätt jag går faktiskt på sportlov om exakt en vecka!


Ovan kan ni se ett arbete som jag har jobbat med på 3D-tekniken ett bra tag och som jag redovisade förra veckan. Jag är lite mallig över det eftersom att jag fick lovord både från klasskamrater och min lärare, vilket såklart är kul! Idag börjar vi med ett nytt projekt och jag tror det handlade om animation på något vis och jag har en liten idé som jag hoppas kunna genomföra.

Nu ska jag iväg på seminarium och ikväll ska jag till gymmet och dansa, Funk n' Dance. Det ska bli spännande med mina ben, jag kan knappt stå rakt och jag har riktigt pain i mina vader.. Men som ni vet, go heavy or go home.

Ha en härlig fredag!

Femte februari

i Allmänt,

Jag letade mig till Espresso House idag (visst blåste det mycket, men inte var den en storm), tillsammans med en stor kopp Söderdröm och tilltugg tillbringade jag två timmar där och räknade sidorna i matteboken som jag skulle, så nu ska jag låta boken ligga orörd enda tills på måndag (..). Jag gick sedan en snabb runda på stan och med mig fick en tunika/klänning från Indiska.

Nu ska jag göra iordning en skål med glass och lite bär och se vad tv:n har att erbjuda ikväll, dock tänker jag inte titta på Melodifestivalen, det var länge sedan jag gav upp hoppet på den tillställningen. Tror jag ska lacka mina naglar också i någon uppiggande färg, fast kanske inte. Det ser lite konstigt ut när man har nio färgsprakande naglar och en ensam som är alldeles naken. Ni kanske kommer ihåg att jag "blev av" med den innan jul? Nageln växer för fullt nu, men det fattas fortfarande några millimeter innan den är normallång. Jaja, vi får se hur det blir!

Vi får också se hur det blir med bloggandet under veckan, men nästa lördag ska jag iväg på något kul som jag hade tänkt visa er så håll utkik då! Nu:
Over and out

Helg

i Allmänt,

Go'morgon!
Äntligen är det helg, tid för att ladda energi. Jag har legat i sängen och dragit mig ett bra tag, ätit frukost, tittat på Nyhetsmorgon och ett avsnitt av Glee, men nu är det dags att göra något vettigt. Det jag hade i tanken var att plugga, det är några sidor i matteboken som måste räknas och en fysikläxa som måste göras. Jag tänkte ta tag i det förstnämnda, men istället för att sitta i mitt källarrum leta mig till biblioteket, Espresso House eller något annan mysigt ställe.

Men först ska jag duscha, sedan packar jag ned nödvändigheter och ger mig ut i stormen (det ska tydligen blåsa som attan här i Halland idag) och in till stan och räkna på, det kommer ta någon timma. Jag måste faktiskt säga att det ska bli skönt och det känns lite inspirerande, istället för kombinationen plugg och dator så blir det plugg, en kopp te och människor. Det är nog bäst att jag tar med mig kameran också, eftersom att det är så grått och trist just nu så har det tyvärr blivit väldigt lite fotograferande.

Nåja, nu är det dags att ta tag i dagen, ha en trevlig lördag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela