I-lands problem

i Allmänt,

I samband med att datorn flippade ut så var jag ju tvungen att på något sett få tag i någon som kunde hjälpa mig och reda ut problemet, skolan var stängd så jag kunde inte gå dit för att låna en av deras datorer och söka på Eniro eller Hitta.se, Google eller någon liknande sökmotor. Därför fick jag leta fram en telefonkatalog, back to basics kan man säga! Det var inte så att jag inte hittade vad jag behövde, jag hittade flera olika företag som sysslade med datorer på olika vis, problemet var bara det att jag inte visste vart ställena låg. Jag kan långt ifrån alla gators namn här i Halmstad, så hur i hela friden skulle jag då hitta? Det är ju inte så att jag går runt med en stadskarta i bakfickan..

Tänk vad handikappad man kan bli utan Eniro, Hitta.se och Goggle.

Sony Vaio

i Allmänt,

Jag förstår att ni har känt av den spända stämningen här sedan igår vid 16:30 tiden och jag måste nu förklara varför ni känt den. Jag var nämligen med om en väldigt traumatisk händelse. Plötsligt så började svarta och vita horisontella linjer flimra framför mina ögon, som sedan blandades upp med några rosa och gröna. Alltså det var inte mina ögon då som fått frispel utan min dator, min kära, älskade dator! Jag stängde av den och sedan var det kört, återupplivningsförsöken var många men inga tecken på att vilja starta igen visades.

Idag har jag ägnat morgonen åt att ringa till Vaio-supporten för att se om det fanns någon sorts garanti kvar (om ni kommer ihåg så hade jag ju samma problem i augusti och då bytte de moderkortet). Det gjorde det inte och hela kalaset med att laga den (om det skulle vara så att det är moderkortet som pajjat igen, det skulle ju kunna vara något annat också) så skulle det kosta ungefär tre-fyra tusen kronor.

Gah, detta var verkligen inte något jag väntat mig även fast jag märkt att min dator har varit liite segstartad på senaste tiden.. Nu måste jag nog börja se mig om efter en ny, fast förresten. Nu är ju sommaren här, då behöver jag ju ingen dator!

Eller?

On stranger tides

i Allmänt,

Igår blev det ett biobesök tillsammans med ett stort härligt gäng. Vi såg Pirates of the Caribbean "4", alltså On stranger tides, och jag tänkte att jag skulle slänga iväg en liten "recension".

Vi tittade inte på 3D-versionen, inte mig emot alls. Det kostar ju lite mer än en vanlig film och i denna film var det endast några sekundkorta sekvenser som en 3D effekt skulle ha passat in. Över huvud taget tycker jag att 3D är överskattat (när det gäller film, jag älskar att kunna rita i alla de tre dimensionerna i datan!). On strander tides var ganska lång, drygt två timmar tror jag minsann. Det som gjorde hela filmen var huvudkaraktären Jack Sparrow och endast han, tyvärr. Man (iallafall jag) saknade kärleksdramat mellan Elizabeth Swann och Will Turner. Soundtracket var lite av en besvikelse, eller ett bevis på dålig fantasi. Ni vet themet? Alltså denna låt. Den förekom i 3-4 svärd-fajter vilket var lite tråkigt, även fast det är en väldigt bra låt. Det får ju inte bli för mycket av det goda.

Det känns som om det blev väldigt mycket negativt sagt, men trots det så tycker jag att filmen var bra, den var värd sitt biobesök.

En vecka i mitt liv

i Allmänt,

För en vecka sedan såg jag några kaniner springa över vägen och en robotgräsklippare klippa gräset på en liten gräsplätt. Båda händelserna kändes väldigt exotiska.

I tisdags smyckade jag staden. Jag hängde vita paper-cranes i ett underbart fint rosa träd. När jag gick därifrån funderade jag på om jag skulle låta dem hänga kvar eller ej. Solen sken ju så fint och jag tänkte att det skulle den göra iallafall några dagar till.

Dagen efter kom det en riktigt film-regnskur, ni vet en sådan då regnet verkligen vräker ner och kommer i omgångar. Det haglade även lite. Då tänkte jag på fåglarna som jag lämnade i trädet och fick lite dåligt samvete.

I fredags övervägde jag att starta upp en ny hobby -filateli. Jag menar, med frimärken med glassar och pussmunnar som motiv, hur kan man inte vilja det?

När lördagen var slut visste jag hur man gjorde en latte, dock inte om dem smakade bra men jag fick iallafall inga klagomål.

Nu ligger jag i sängen, nerbäddad i helt nya sängkläder som jag fyndade på IKEA för en tid sedan. Mycket sköna! Imorgon väntar det nationella provet i Matematik B och därför ska jag nu ägna mig åt min, hrm, skönhetssömn.

Nationella prov

i Allmänt,

Har just skrivit "reading & listening"-delen av det nationella provet i engelska, vilket gör att jag kan bocka av den kursen nu! Om vi ska tänka bort på hur denna del gick, så känns det toppen! Svenska B är även avklarad och nästa vecka säger jag bye-bye till Matematik B och C och veckan därpå min extrakurs Fysik A. När de proven är skrivna är det lugna gatan och det ska bli så otroligt skönt att kunna ta det lugnt. Dock har jag ju smygstartat lite denna vecka och haft lediga kvällar som jag ägnat åt power-walk, mjukgöring av fötter, fotografering med mera.

Jaja, även fast det blir lugnare och lugnare när kurser bockas av så finns det några kurser som håller på till sista skoldagen, så det finns lite arbete som jag ska ägna mig åt nu.

10 maj

i Allmänt,

Vilka dagar! Det är dessa soliga och varma dagar man lever för. Redan i helgen var det finfint väder, strålande sol och klarblå himmel, men då kunde jag inte njuta eftersom att jag jobbade (inomhus) under de bästa soltimmarna. Men idag så invigde jag min nya bikini, packade min kylbag med gurk- och morotsstavar, lite juice samt det senaste numret av ELLE Interiör och tog mig till Tylösand. UNDERBART. Det var precis lagom varmt, några slöjmoln på himlen och nästan vindstilla!

På hemvägen gjorde jag ett foto-stop och ni kommer nog få se resultatet lite senare. Det var en idé jag haft i skallen under en längre tid och det kändes skönt att få genomföra den. Tror dock att jag ska göra idéen till ett tema och göra en serie av bilderna.

Jag känner nu att det är en del jag måste uppdatera om här i bloggen, det är saker som jag inte har berättat som kanske måste komma fram för att ni som läser ska få lite sammanhang i det lilla jag skriver och för att jag då får lite mer att skriva om.

Det första blir en uppföljare på mina spindelproblem jag har i min källarvåning. I vinter har det varit väldigt lugnt, det har knappt varit några spindlar alls som lurat i hörnen (kanske frös de ihjäl allihopa vad vet jag) vilket gör att jag har blivit lite bortskämd. Men nu när värmen kommer så vaknar alla spindlar och sedan igår kväll har jag röjt undan fyra stycken.. Den som var jobbigast var den igår kväll, jag var jättetrött och la ifrån mig telefonen som jag tagit mig fem minuter på att ställa in alarmet på (den långa tiden beror då på att jag slumrade till medan jag gjorde det). När jag sedan tillslut vänder på mig och lägger telefonen på sängbordet så ser jag något svart springa in under det (sängbordet), och på mindre än en halv sekund är jag klarvaken. Jag plockar upp en bok och funderar på hur jag ska kasta den för att pricka spindeln direkt utan att måsta göra fler försök och låta den springa vidare och gömma sig, men samtidigt så vill jag ju inte få spindelblod på min bok. Då kom jag på att jag ju köpt spindeldödare, nämligen flugsmällare (jag har fyra stycken, en i varje rum -hallen, badrummet, köket och mitt rum). Så jag springer (eller ja, hoppar från sängen) till garderoben (som är en halvmeter från sängen..) och tar fram en vilket gör att jag smidigt kunde mäta ett slag och spindeln var inte längre ett problem och jag kunde sova lugnt.

Ja, det var väl det jag hade att säga för stunden. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan blir det lite plugg innan jag går och lägger mig.
Over and out.

3 maj

i Allmänt,

För ett år sedan vid den här tiden kom jag hem från en 5-kilometers joggingrunda, samma sak för två, tre och fyra år sedan med. Det är nämligen Vårruset-tider, och i år är alltså första på fem år (tror jag) som jag inte kom iväg. Varför? Jag tänkte helt enkelt inte på det och missade anmälningen och plötsligt så ja, var det den tredje maj och loppet gick av stapeln här i Halmstad.

Jaja, det kanske blir av nästa år. Dagen och kvällningen har istället ägnats åt skolan med en paus på stan där jag införskaffade en ny bikini och belönade två spikade betyg med ett par skor! Har ni tur kommer det upp en bild längre fram. När jag cyklade hem från stan regnade det, när jag vaknade imorse sken solen liksom den gjorde för en timme sedan men nu är det molnigt igen. Vädret är jäkligt märkligt, det är kallt, blåser, regnar och solen skiner om vartannat. Till helgen skulle det dock bli varmare, längtar tills dess, vill lägga mig på en filt och sola lite, få lite färg på kroppen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela