Writing

i Allmänt,

Jag älskar att skriva, det är skönt att se ett papper fyllas med ord, det är som om man förstår bättre då. När man ser det. Kan läsa det om och om igen. När jag lär mig nya glosor skriver jag dem om och om igen. När jag ska lära mig nya fakta skriver jag det om och om igen. Jag minns när jag fick min första dagbok, den var lila med hästar på och jag fick den på min födelsedag (jag vet dock inte vad jag fyllde). Sedan dess har jag alltid haft en bok till hands så att jag kan skriva ner nödvändiga saker, även en hel del onödigheter. Hemma finns en byrålåda fylld till brädden med diverse anteckningsböcker.

Min blogg finns för att jag ska kunna skriva i den. Jag har en dagbok för att jag ska kunna skriva i den. Men just nu, och den senaste tiden har jag varit väldigt dålig på att skriva för min egen skull. Det har helt enkelt varit så mycket annat som ska skrivas som gör att jag inte orkar skriva något utöver det. Det är trist. Jag har så mycket i huvudet som skulle behöva komma ut, sättas på pränt, glömmas bort ett tag och sedan när jag har tid återupptas, tänkas på, reflekteras över.



För att få mig att skriva för min egen skull igen har jag åtagit mig en utmaning. 30 rubriker som man ska skriva 30 texter till, under 30 dagar. Jag kommer inte dela med mig av mina texter här, en del är alldeles för personligt och därför hamnar utmaningen i dagboken med lås. Men jag kan dela med mig av utmaningen, här är rubrikerna:

Dag 1 – Presentera mig själv. Dag 2 – Min första kärlek. Dag 3 – Mina föräldrar. Dag 4 – Det här åt jag idag. Dag 5 – Vad är kärlek. Dag 6 – Min dag. Dag 7 – Min bästa vän. Dag 8 – Ett ögonblick. Dag 9 – Min tro. Dag 10 – Det här hade jag på mig idag. Dag 11 – Mina syskon. Dag 12 – I min handväska. Dag 13 – Den här veckan. Dag 14 – Vad hade jag på mig idag. Dag 15 – Mina drömmar. Dag 16 – Min första kyss. Dag 17 – Mitt favoritminne. Dag 18 – Min favoritfödelsedag. Dag 19 – Detta ångrar jag. Dag 20 – Den här månaden. Dag 21 – Ett annat ögonblick. Dag 22 – Det här upprör mig. Dag 23 – Det här får mig att må bättre. Dag 24 – Det här får mig att gråta. Dag 25 – En första. Dag 26 – Mina rädslor. Dag 27 – Min favoritplats. Dag 28 – Det här saknar jag. Dag 29 – Mina ambitioner. Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Kommentarer

Postat av: Farmor säger

Publicerad 2010-11-18 18:28:35

Det är bra Cissi. Jag älskar att följa dej i vardagen och känner igen mej i skrivandet. Kram

Postat av: erika

Publicerad 2010-11-18 22:13:46

det där blev jag också sugen på att skriva nu! :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-11-21 14:31:37

jag älskar din blogg och hur du skriver. Du är hur duktig som helst och man får inspiration!



Jag älskar också att skriva, för mig själv. Det är skönt att få ner allt på ett papper. Därför snor jag din ide att skriva under 30 dagar om olika saker. Om det är okej för dig?



Sluta aldrig blogg! (:

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela