Bundaberg brewed drinks

i Australien,


 Det finns inte jättemycket att göra här i Bundaberg om man inte har fått sig ett jobb på någon gård. Men något man faktiskt kan göra är att besöka deras bryggeri och/eller destilleri. Vi bestämde oss för att ta en rundtur på Bundaberg Brewed Drinks (deras väldigt häftiga lokal ser ni i bilden ovan, en stor fin tunna) som är mest kända för sin ginger beer (översatt till svenska blir det typ, ingefära-öl. Tidigare var de alkoholhaltiga men inte längre) och som de med tiden har utökat med root beer (detta vet jag inte hur jag ska förklara, men det var väldigt sött och smakade lite lakrits och även en aning jenka. På det hela taget lite som hostmedicin) och dricka i ett flertal olika smaker. 


På rundturen fick man en liten telefonliknande sak och när man gick in i de olika rummen fick man trycka in rumsnumret och sedan lyssna i telefonen och höra historien bakom bryggeriet, ginger beer och hur man gör den. När rundturen var slut fick vi provsmaka alla deras drycker; ginger beer, diet ginger beer, (sarsaparilla) root beer, diet root beer och något cideraktigt med smak av citron och lime. Deras fruktläsk; lime, rosa grapefrukt, guava, blodapelsin, passionsfrukt och persika. Sedan har de även något som heter Creaming soda och en egen Cola. 


Provsmakningen var den roligaste delen av vårt besök. Smakerna var så otroligt tydliga och friska, man kände så lätt alla nyanser. På detta bryggeri brygger man på riktigt, man använder fortfarande riktiga råvaror och inte bara smakämnen vilket man kan se i flaskorna -längs ner samlas kryddor och små små bitar av den frukt som drycken innehåller, så innan man dricker ska man försiktigt vända på flaskan så att allt blandas. Det mest häpnansväckande var när vi smakade av persika-drickan och vi på tungan kunde känna en lite hårig känsla, ni vet så som det känns att hålla en persika i handen. Samma sak var det med passionsfrukts-drickan då den hade känslan av det kött som frukten har, om man tar bort kärnorna. 

Creaming soda är inget jag har sett i Sverige, och det är en dryck gjord på röd grapefrukt. Varför den heter som den gör är av tradition men den smakade faktiskt lite "krämigt", som om det var blandat med lite vaniljglass. Väldigt gott! Och till sist, deras Cola. Aldrig har jag druckit en Cola som smakar så mycket, med det sagt inte den godaste, men det var en väldigt tydlig smak av kola och en lätt eftersmak av kaffe.

Mina favoriter efter dagens besök är rosa grapefrukt, blodapelsin och Creaming soda.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-11-23 18:36:51

Gud vad jag blir törstig. Farmor

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela