Resan går vidare

i Australien,Efter tre veckor i Gold Coast så har vi nu fortsatt vår resa. Vi har tagit oss till Hervey Bay som ligger ungefär tre timmar ovanför Brisbane. En väldigt sömnig stad, det händer inte så mycket här, butikerna stänger tidigt och de flesta lever på att Fraser Island ligger inom en timmes båttur bort. Många hostel ordnar dagsturer och paketresor dit och många företag heter något med Fraser. 

Vi åkte hit med buss och när vi kom till den sista etappen (sträckan mellan Rainbow Beach och Hervey Bay) var det kolsvart ute, månen var full, busschauffören släckte alla lampor och berättade att det var en ganska farlig passage. Det finns nämligen något som de kallar för Brumbies, vilket är vildhästar, och kombinationen mörker och oberäkneliga hästar kan sluta illa. Jag höll koll, för visst vore det häftigt att få se vilda hästar, men utan lycka och det kanske var tur det. 


Fin strand har de iallafall här. Vattnet är varm (ca 23 grader) och klart. I sanden ligger det massvis med fina snäckor och just nu en massa smurfblå maneter. Manetsäsongen har just börjat och kommer hålla i sig en månad ungefär.

Kommentarer

Postat av: mamma

Publicerad 2013-11-21 07:46:15

Så härligt! Njut av härliga bad, undvik maneterna och fortsätt upptäcka Australien!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela