Adelaide

i Australien,

Resandet går snabbt nu och redan har vi tagit oss till Adelaide i South Australia, i tidszon +9,5.

I själva centrum av Adelaide finns inte jättemycket att göra, det mesta händer utanför staden så som stränderna med surfing och fiske, Kangaroo Island med sina djur och sin natur, men kanske framförallt alla vingårdar som finns att besöka.

Något man dock kan göra är att gå på en guidad tur på Haigh's där man tillverkar choklad i olika smaker, former och utföranden och har gjort det sedan början av 1900talet. Det var en ganska kort rundtur men vår guide var väldigt bra och berättade om företagets historia och chokladtillverkningen med glimten i ögat. Vi fick även smaka choklad, tre olika typer och vi fick en liten rabatt om vi handlade efteråt, vilket vi ju var tvungen att göra så några praliner fick följa med. Detta kan jag varmt rekommendera då turen var gratis!


Jag skrev tidigare om Melbourne och om deras graffiti som gjorde att staden kändes lite förfallen. Även här i Adelaide har man graffiti, fast det kan nog vara fel ord.. Konst passar nog bättre, i små gränder här och var kan man hitta fina målningar av olika slag som ger staden mer liv. En mer konstnärlig och kulturell anda tillsammans med alla de tusentals affischer som informerar om sommarens alla festivaler.

I Adelaide har man också en egen marknad (Adelaide Central Market) med kött, fisk, frukt, grönt, delikatesser med mera. Denna är nog min favorit hittills då allt är under tak och de flesta stånden är platsbyggda vilket gör det möjligt för utställarna att göra det ner ombonat. Ett annat hett tips.

Vi avslutade Adelaide-vistelsen på IKEA för att omgruppera och planera nästa steg..

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela