Phillip Island

i Australien,

Har man 12 timmar att spendera på Phillip Island så har ni här ett exempel på hur man kan få tiden att rusa iväg.

Lättast är det att ta allt i geografisk ordning, och då är Panny's chokladfabrik först ut. Man kan antingen bara kika lite i butiken och kanske ta en fika på deras café, men man kan också gå en liten rundtur bakom kulisserna där man får lära sig hur man gör choklad, man får se en massa saker gjorda i choklad, spela spel där man kan vinna choklad och man kan se när de gör och paketerar sin choklad. Det kostar $15, alltså 90 svenska kronor (typ), och jag måste nog säga att det var värt pengarna, vi hade väldigt roligt.



Sedan är en av surfstränderna på den södra sidan av ön ett måste, fin sand, underbart (kallt) vatten och fantastisk natur. Här kan man lätt tillbringa några timmar. Äta bör man, annars dör man. Om du inte hade packat med dig en matsäck så får du åka till närmaste matbutik och köpa något gott för att sedan åka vidare till öns bortersta spets, the Nobbies. Det finns även ett servicecentrum där man kan köpa fika. Slå dig ner på en bänk, mata inte fiskmåsarna och gå sedan runt på promenadslingan och beundra utsikten.

Avsluta sedan dagen med öns största attraktion, the Penguin Parade, Pingvinparaden. Där får du chansen att se pingviner (sorten Little Penguins, vilket är den minsta typen. Ungefär en linjal hög och kilot tung. Lever längs den södra kusten här i Australien, på Tasmanien och delvis på Nya Zeelnd) komma hem i skymningen, när de går över stranden upp på kullen till sina hem för att sova. Du får även komma dem riktigt nära när du går från stranden tillbaka till huvudbyggnaden och pingvinerna vaggar fram bredvid dig, tvättar sig och matar sina ungar. Just nu är det högsäsong, från december till februari. Det är både mest folk som kommer och tittar, men också flest antal pingviner som passerar över stranden. Rekordet var julhelgen 2012 när 2800 pingviner kom, i år är rekordet 2600 och när vi var där kom omkring 1000 stycken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela