The Falls Music & Arts Festival

i Australien,Det nya året "firade" vi i dagarna fem (med början den 29e) på en festival i Byron Bay, och liksom vi jobbade in 2013 så jobbade vi in 2014. Vi jobbade i det så kallade Poo Crew-et och hade som uppgift att hålla toaletteroch duschar rena och fräscha. Ett skitigt jobb kan tyckas men det var inte alls så farligt som vi hade föreställt oss, det var några intensiva dagar men med dem följde mycket; pengar (såklart), gratis boende och mat i fem dagar (alltid välkommet när man är backpacker), htterligare jobbmöjligheter och nya bekantskaper. Vi var ett härligt gäng på 12 personer varav 10 av oss var från Europa, (Sverige, Tyskland och Frankrike var representerade).

Hela upplevelsen var en positiv överraskning, med tanke på att det var 15000 campande ungdomar så var det väldigt rent, en lagom dos av party och inga slagsmål. Tyvärr så var det dock en person som tog sitt liv en av kvällarna vilket såklart var chockerande och skrämmande. 

Som medlem i Poo Crew så var det många som var nyfikna på exakt vad vi gjorde, om vi vänjde oss vid lukten, om vi var volontärer, om det var bra betalt och så vidare, och så vidare. Ett gäng ville ta en gruppbild tillsammans med mig, många tackade så mycket för min insats och flera ville köpa min outfit bestående av keps och t-shirt.


Under tre dagar pågick det musikframträdanden (mest av lite halvstora Australiensiska band, men även några internationella sådana) och försäljning av mat från världens alla hörn och lite plock så som kläder, smycken, mobiltillbehör med mera, och det mesta var tillverkat i närheten. Jag köpte mig örhängen och hittade fantastiska mobilskal i trä med fina motiv på.

The Falls Festival finns även på fler orter i Australien och alla hålls vid ungefär samma tid runt nyår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela