Zoo & surf

i Australien,I söndags åkte vi till krokodiljägaren Steve Irwins zoo (Australia zoo) som ligger i Beerwah, drygt en timme norr om Brisbane. Vi tittade på krokodiler, andra reptiler, djur från Australien och djur från andra länder. Vi lyssnade på en liten föreläsning om koalor, på en annan om tigrar och så fick vi mata och klappa kängurus. En väldigt mysig dag, önskar att vi hade haft mer tid så vi hade hunnit med att se krokodilshowen samt deras nyfödda (eller ja, deras nio veckor gamla) tigerungar.


I måndags lämnade vi Brisbane och åkte ungefär en timme söder ut, till Gold Coast. En stad som består av en massa stränder skulle man kunna säga, som tillsammans är nästan sex mil lång. Vi har inhandlat våra första flip-flops som vi nu utforskar närområdet kring Surfers Paradise i.

The taste of Sweden

i Australien,Igår tillbringade vi större delen av dagen på Ikea som ligger mellan Brisbane och Gold Coast. Vi jämförde, åt och handlade lite. När vi åkte tillbaka till centrum hoppade vi av några stationer tidigare för att upptäcka South Bank och för att sedan gå därifrån tillbaka till hotellet. Brisbane en fredag kväll var väldigt mysigt, det var mycket folk i farten, musik som strömmade från olika barer och hörn och så alla lampor. Mycket fint!


Idag återvände vi till South Bank tillsammans med badkläder och solskyddskräm. Man har nämligen anlagt sandstränder och pooler där med utsikt över Brisbanes skyline, och det är väl kanske det som South Bank är mest känt för. Så vi tillbringade några timmar solandes och badandes och avslutade med fish n' chips till middag. Att få bara ligga ner och njuta av solen och värmen var otroligt härligt, jag kommer inte riktigt ihåg när jag gjorde det sist.

Följ med mig

i Australien,


För ungefär sex månader sedan bokade jag och min pojkvän biljetter till Australien och idag landade vi. Så varsågod och följ med oss på resan!

Den fysiska resan började i måndags, och hade inte planet varit försenat så hade vi varit framme igår. Men nu blev det en försening som gav oss en natt på hotell i London och en ny flygrutt. Istället för att mellanlanda i Hongkong fick vi se Dubais flygplats.

I Australien börjar nu dagen lida mot sitt slut, iallafall för oss som lider av jetlag. Imorgon ska vi ut och se lite mer av Brisbane och förhoppningsvis få känna solen i ansiktet. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela