Måndag

i Allmänt,

Jag har just ätit upp sista biten av min, budget-pizza? Pizza. En liten specialare som jag plockade fram receptet i bakhuvudet, sist jag bakade pizza på tortillabröd var för några somrar sedan tillsammans med pappa under år "mat-vecka" (vi gjorde ny spännande mat på recept vi aldrig tidigare gjort varje dag under en vecka). Jag kommer dock inte ihåg vad vi hade på då, men idag blev det baby-spenat, skinka, tomater, mozzarella toppat med lite pizzakryddor, mums!

När jag skulle till att äta blev det dock lite jobbigare, det var knappt jag orkade lyfta gaffeln till munnen. Har varit på gymmet idag, och ni vet vad det betyder vid det här laget; Go heavy or go home. En timme och tio minuter, biceps, axlar och mage. Jag invigde också mina nya träningsskor, ett par Reebok Studio Blast Low II Black. Otroligt sköna, sitter kvar på foten (mina förra glappade när jag gjorde utfall.. Det var storlek 38, tror jag, på dem + en inläggssula, mina nya har storlek 35,5!) och är väldigt nätta och lätta, love them!

Nu ska jag rensa upp efter bombnedslaget och sedan ta tag i veckans enda to-do.
Over and out!

Andas in...

i Allmänt,

Andas ut..

Jag kom nyss hem ifrån 55 minuter Body Balance och jisses så skönt det var! Jag visste inte riktigt vad jag hade väntat mig innan jag kom dit och precis när jag rusade in i salen (ja, jag var ute i lite sista minuten och alla vände sina blickar mot mig när jag kom in. En urusel plats fick jag också, bakom en stor pelare..) så tänkte jag "shit vad har jag nu bokat in mig på?!", men det gick bra och det visade sig vara precis ett sådant pass jag behöver. Inte för att jag har provat på yoga, men jag har fått för mig att Body Balance är ganska likt. Det är lugna, mjuka, svepande rörelser. Man ska tänka på andningen, man tränar balansen och smidigheten. Styrka i mage och ben kom också till användning.

Varför detta pass är något jag ska fortsätta med är för att jag nu har lagt upp ett träningsprogram som innehåller ganska mycket, hårt jobb i gymmet, även ett sprudlande danspass. Så att klämma in lite balans, smidighet och stretching är verkligen toppen, jag vill ju inte bli en osmidig, klumpig muskelknutte heller! Och en timme med lugn och ro, utan stress är nog något alla behöver.

Hm, tro om min blogg kommer förvandlas till en träningsblogg nu? Upp till bevis!

Örongodis

i Allmänt,

Nu ska jag göra kväll, imorgon väntar en åtta till fyra dag och sedan ett pass på gymmet efter det och jag behöver verkligen all sömn jag kan få, speciellt när morgondagen också innehåller ett prov i Naturkunskap A. Jag har inte läst på lika mycket som jag brukar göra inför prov, men det känns ändå som om jag har koll på vad som komma skall, lite läskig feeling..

Men nu innan jag skulle stänga ner så kollade jag genom bloggarna jag följer och såg att Kenza fått hem ett paket från JFR med ett gäng smycken, bland annat en "ear cuff" och som jag föll för den! Jag känner ett väldigt stort ha-begär just nu. Så kikade in på deras hemsida och hittade ännu fler fina saker (fler fina örhängen och smycken), tur att födelsedagen närmar sig, hehe! Nedan är mina tre favoriter (bilderna är också länkar):


Jag minns tiden innan jag skulle ta mina första hål i öronen, jag sa att jag aldrig skulle ha något som hängde och dinglade, utan endast små saker som inte tröjor och halsdukar kunde fastna i och riva sönder mina öronsnibbar. Men sedan dess har jag provat diverse modeller, störa ringar och långa hängande saker och nästan aldrig reflekterar jag över att jag skulle göra mig illa på dem.

Jaja, nu måste jag hoppa i säng. Innan jag somnar måste jag hinna läsa igenom instuderingsfrågorna till provet imorgon!

Over and out!

Riskutbildning på halt väglag

i Allmänt,

Jaha, väntar ni med spänning på min utvärdering av halkbanan? Trodde väl det.

Det var.. inte hemskt, men faktiskt inte så jättekul som jag fått intrycket av att det skulle vara. Det var skönt och roligt att få sitta själv i en bil och köra. Men jag kan inte påstå att jag gillade när jag fick sladd, känslan av maktlöshet blev ju väldigt påtaglig och det är nog en av mina största farhågor så ja, det var ju inte så kul då. Men annars, jag överlevde och det känns verkligen skönt att få ha testat på och man inser verkligen att hastighet är A och O, det spelar ingen roll om man kört bil i 30 år eller bara ett par, får man sån sladd som vi fick prova på så hanterar inte en veteran det bättre än vad vi gjorde.

Men sedan så får jag huvudbry över en del filmer som vi fick se, tagna ur verkligheten. Är det ren "tur" att någon filmade och man fick se en vit bil få vattenplaning, korsa gå från vänsterfilen över till höger, sedan ner i diket, slå en volt och ut ur bilden flyger en bergsprängare? Jag vet inte, just den var kanske det. Men en annan film vi fick se så var det en kille som körde (logiskt) utan bälte och det satt en kamera ungefär vid backspegeln så man såg han som körde och i stort sett hela insidan av bilen. Han somnar till och kommer för nära fordonet på vägbanan bredvid och "krockar", far runt i bilen, bak i baksätet och huvudet åker ut genom (om man sitter i bilen) höger fönsterruta och huvudet kläms mot det han krockade med -en lastbil om jag minns rätt. Det känns väldigt otroligt att en snubbe installerar en kamera i bilen och filmar varenda färd han tar med den och att han sedan råkar ut för denna händelse som är som tagen ur en trafikbok under rubriken "Vad som kan hända om du inte använder bilbältet och du är för trött och egentligen inte borde köra bil". Det såg väldigt verkligt ut, och det känns konstigt att simulera hans rundgång i bilen..

Ah, jag har ingen aning. Jag har sett filmerna, jag har sladdat runt och ändrat på det som fått mig att sladda och klarat uppgifterna och blev godkänd. Det är det som räknas,

Over and out!

Studiedag

i Allmänt,

Japp, idag har jag varit ledig och det har varit attans så skönt! Till att börja med så tog jag mig en sovmorgon och åt sedan amerikanska pannkakor (stod och stekte ett berg av pannkakor igår så att detta skulle vara möjligt) med lite glass och hallon till frukost, mums! Sedan pallrade jag iväg till trafikskolan och pluggade lite körkortsteori. Efter att ha suttit och gjort klar två faser så gick jag in till stan en sväng.

Vid fyra gick jag till gymmet, köpte mig ett gymkort och körde ett arm- och benpass. Jag känner redan nu att det har tagit, tro hur mycket det kommer kännas imorgon? Väldigt mycket, men det enda det kan botas med är ännu mer träning vilket det såklart ska bli. Nu snurrar "Go heavy or go home" i mitt huvud igen. Imorgon ska jag också köra bil, på halkbanan! Det känns lite läskigt, men det är också lite spännande. Alla som gjort det tycker ju att det är jättekul, vi får helt enkelt se om jag avviker från mönstret, jag återkommer om det.

Nu ska jag krypa ner under täcket och plugga lite naturkunskap, evolutionslära.
Over and out!

Snart är det fredagsmys

i Allmänt,

Puh! Dunsade just ner i sängen efter en lång dag. Upp tidigt för att räkna matte 8:10, sedan fortsätta med fysik, äta lite lunch och fortsätta på hemtentan som jag berättade om i förra inlägget. När jag nästan var klar var jag tvungen att sticka iväg till körskolan och ha en lektion, när den var färdig tog jag mig en paus och fyndade lite på stan. Pausen var över vid halv fem då jag gick hem, lämnade av mig lite saker, bytte kläder och lastade på mig nya grejor och gick sedan till skolan för att vara där och "jobba" på öppet hus och jag kom nyss hem. Jag är riktigt trött och skulle kunna somna, men det går inte. Hemtentan är inte klar än och den måste vara klar innan jag går och lägger mig, jag hoppas det går snabbt att skriva det sista för jag är i behov av sömn, tur att det är helg imorgon (dock efter en lång dag till, först är det riskettan mellan 9:30-13:00 och sedan en mysig tre-timmarslektion i 3D-teknik)! Mina planer är att ligga i sängen och titta på säsong 6 av One Tree Hill och endast röra mig när jag måste byta skivor, visst låter det toppen?!

Nu, over and out!

Terminstart

i Allmänt,



Idag drog vårterminen igång. Först en lugn start med film på de två första lektionerna och sedan tog dagen en dramatisk vändning när jag upptäckte att min hemtenta om den amerikanska-, franska- och industriella revolutionen var borta från usb-minnet! Fy och fasa, inte alls roligt då den nästan var färdigskriven, 7 datorskrivna sidor, och det hela ska lämnas in på fredag. Inte alls kul, så därför tröstade jag mig med lite shopping efter skolan, det blev en söt top från H&M, några armband och ett par ringar, så nu känns det lite bättre iallafall.

På bilden ovan ser ni lite av nyss nämnda armband, mina Urbanears som jag fick i julklapp, ett halsband med ett fickur som jag gjorde själv för någon dag sedan samt den personliga almanacka som jag vann i höstas. Den låg i brevlådan när jag kom tillbaka till lägenheten i torsdags vilket var kul, att hitta något där som är adresserat till sig själv är alltid roligt. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med den, den är mindre än den jag hade tidigare och när jag beställde almanackan så kunde man lägga in personliga datum, så därför valde jag att lägga in ett par födelsedagar, det känns lite cool att de finns printade i den med ballonger framför namnet samt ålder på den som fyller år, hihi.

Nu ska jag kolla igenom anteckningar inför morgondagens prov och sedan börja skriva om min tenta.
Over and out!

3:e januari

i Allmänt,

Idag är det mjukiskläder: . Jag ska tillbringa dagen i soffan och plugga, som så många andra. Stressen om skolan börjar sakta smyga sig tillbaka, så mycket som ska göras. Just nu håller jag på med en ganska massiv hemtenta som handlar om upplysningen, Amerikanska revolutionen, Franska revolutionen och den industriella revolutionen. Lite drygt sex dataskrivna sidor klara, men fortfarande fem frågor to go.

Jag går också i väntans tider, idag ska nämligen två expansionspaket, Drömjobb och Kvällsnöjen, till Sims 3 dimpa ner i brevlådan! De skulle ha kommit förra veckan, men såklart så gjorde dem inte det. Röda dagar och snöproblem är inte kul när man beställt saker.

Nu ska jag fortsätta med min tenta, har ju inte så mycket kvar nu. Kanske, om jag har tur, så blir jag klar idag och det vore ju för himla härligt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela