Vallmo

i Bilder,


Jag är för stunden lite småkär i vallmoblommor, så fina! Lite trist att jag åker hem och missar nu när dem blommar.. Vill så gärna leta reda på ett stort fällt fullt med röda vallmoblommor och fotografera, men det finns ingen tid till det nu, jag åker ju på tisdag och när jag kommer tillbaka i augusti är det för sent. Jag får ta det nästa år.


(Färgåtergivningen här på blogg.se är verkligen ingenting att hänga i julgranen)

Sommar?

i Bilder,

Redan har en vecka av sommarlovet gått, usch, "bara" tio kvar. Men inte känns det som sommar, de dagar som varit riktigt fina kan man räkna på fingrarna. Det spelar ingen roll att jag flyttat till södra Sverige för vädret har ändå visat sig vara identiskt med det jag har upplevt uppe i norr. Grått, regn, sol bakom massvis med moln och starka vindar. Nästa år ska jag byta land, känna på sommaren där (när det är sommar i Sverige) och njuta av den "svenska sommaren", som den borde vara. Iallafall så lämnar jag söder på tisdag och testar lyckan i norr istället.

Idrottslektion

i Allmänt,

Vad det gäller att vara genomblöt har jag och mina klasskamrater fått en ny syn på idag. På läsårets sista lektion skulle vi ge oss ut på Nissan och paddla kajak. Det var jättekul, men hade varit ännu roligare om solen varit framme och det inte varit så att vi var blöta redan när vi kom till Kanotklubben.. Men vi var tappra, tog av oss skorna (man ska vara barfota för att kunna styra rodret på kajaken), letade reda på flytvästar och stod och efter att ha tränat på hur paddeln skulle föras hoppade vi ner i kajakerna och gav oss ut på floden. Dock tycker jag att just detta steg var rätt onödigt då vi lika gärna hade kunnat paddla omkring på land, för som det regnade! För att sätta ord på hur blöta vi blev skulle vi behöva ett starkare ord än genomblöt, men jag kommer fasen inte på något, men jag tror nu att ni förstår hur mycket vatten det gick att vrida ur kläderna när jag kom hem iallafall. Men det var iallafall roligt, och som jag sa hade det säkert varit ännu roligare om solen varit framme.

Tisdag

i Allmänt,

Efter att ha lyssnat på en klasskamrat som berättat om allt nytt i det senaste expantionspaketet till Sims 3, Drömjobb, bestämde jag mig för att ägna dagen och kvällen till att spela just Sims 3 och innan jag kom in genom dörren hade jag redan tänkt ut hur jag skulle fixa mina arkitekturiska önskemål i spelet. Men jag hinner inte mer än in genom dörren då jag får ett sms som meddelar att den bok jag har lagt undan på Bokia har kommit, så jag kastar mig upp på cykeln och cyklar in till stan, hämtar boken och cyklar hem igen. Planerarna har ändrats och jag kommer att äta bullar och läsa istället!


Boken jag hämtade var den fjärde boken i Twilight-serien, i pocketformat. Jag har faktiskt längtat lite efter den, man vill ju veta vad som händer (!), och kunde förstås ha gått till biblioteket och lånat boken eller köpt mig den inbundna boken, men jag är mer en pocket-tjej då jag oftast ligger ner och läser, vilket gör en pocket mindre tegelstensaktig som en tjock inbunden bok faktiskt blir -en tegelsten.

När jag ändå var på Bokia passade jag på att köpa mig ett redigt bokmärke (sist jag läste en bok, vilket var alldeles nyss, hade jag ett Gina Tricot-kvitto..). Visst var det sött?

07.06.2010

i Allmänt,

Trots att det har varit grått och det har regnat idag så har jag varit väldigt glad, och det till största del av dessa fyra orsaker:

- Att det regnar beyder att jag får använda mina fina gula gummistövlar

- Att jag äntligen fått mig sommarjobb

- En mycket snäll kommentar här i bloggen från min kära kusin

- Ett riktigt lyckat bullbak! Jag har bakat bullar ett flertal gånger här i lägenheten, men denna gången blev de verkligen perfekta


LIVE FRÅN LBS

i Allmänt,

Så ser det ut just nu och det är egentligen färdigt att lämna in men jag måste göra ett försök i 3D innan. Sedan går jag ner till stranden och solar!

Sista rycket

i Allmänt,

Idag har jag vigt dagen åt att göra färdigt ett av de två projekten som återstår att göra, och lyckades. Tio över åtta slog jag mig ned vid en dator, lyfte på rumpan vid lunch och bytte dator efter lunch och gick hem vid femsnåret. Jag har mätt och räknat och mätt om och räknat om så tillslut snurrade siffror och ord i skallen på mig. Men jag fick ordning på allt och kunde lämna in ett arbete som jag känner mig nöjd med.

Imorgon väntar ännu en dag framför dumburken för då ska det absolut sista arbetet för detta läsår göras. Det kommer bli en lång dag, men jag laddar med vatten, tugg(g)ummi, bananer och musik. Tror även jag packar med bikinin, solskyddskrämen och filten så jag kan kila ner till stranden när jag är färdig och sola lite så att min fina bondbränna ("bonnebränna") försvinner, dock så har det röda redan börjat lägga sig vilket ju är väldigt bra. Men vänta nu, hörde ni hur det där lät?! "Så jag kan kila ner till stranden när jag är färdig" Det känns för himla konstigt att bara ha en promenad på max tio minuter från lägenheten till havet, men ack så härligt!

Morgondagen är också sista rycket då nästa vecka knappast är något värd att nämna, det som står på schemat är en konsert som treorna håller i, en idrottslektion då vi ska paddla kanot (spännande!) och sedan skolavslutning -på fyra dagar! Sedan väntar ett skönt sommarlov som kommer tillbringas till största del i Norrland men jag har även bestämt mig för att ha några extra dagar här i söder.

Nu ska jag ta och sova, jag ska sitta vid en dator 08:10 imorgonbitti -vaken, pigg och kry.
Over and out!

Sammanfattat

i Allmänt,

1 mars 2010 - 1 juni 2010

När jag fyllde år så fick jag bland annat ett gymkort i present. Det var på ett gym som ligger precis mellan min lägenhet och skolan, till skolan tar det max fem minuter att gå, så ni kan ju gissa hur lång tid det tar att ta sig till gymmet -ingen tid alls! Gymmet heter Träningskompaniet (TK) och är ett gym för alla, både för de som precis knallat över "tillåtet-att-gymma-åldern" och även mormor och morfar (flera gånger har jag förvånats över hur gamla människor som suttit bland annat på cyklarna, på bensparks-apparaten och axel-apparaten), för de som är ett gäng som mest tränar munnen istället för musklerna och bara står i vägen, för de som försöker sig på vikter som de kanske inte riktigt borde ge sig på, för de som är riktigt duktiga och har galet snygg teknik. Också är det jag.

Jag måste säga att jag älskar "mitt" gym, personalen är trevlig och tillmötesgående, lokalerna är fräscha och stora och det är alltid folk där, det spelar aldrig någon roll vilken tid på dygnet man är där, så är man inte ensam (rusningstiden börjar dock vid tre på eftermiddagarna fram till cirka åtta-tiden). Det är snälla människor, några gånger har det kommit fram personer som kommenterat min teknik, att den varit bra, "men om du gör såhär så blir det ännu bättre". Jag tycker det är jättebra, jag är absolut ingen expert så att bli rättad och korrigerad känns väldigt bra för mig, man vill ju göra rätt eller hur?

Delen till höger är den del i min träningsdagbok som jag har skrivit i.


- Jag har varit i gymmet 47 gånger
- Jag har varit på gruppträning (Dance Mix, Funk'n Dance och Bodycombat) 9 gånger
- Totalt har jag "lyft" 4,41 ton (+ några kilo till) med benen
(- Jag vill göra fler punkter, men orken finns inte)

Nu under sommaren ska jag satsa mer på powerwalks men till hösten går jag tillbaka till gymmet igen!

AJAJAJ!

i Allmänt,

Nu sitter jag här med tårar i ögonen och undrar vad i hela friden jag ska ta mig till.. Varför? Jo, för att jag har fått en blåsa på insidan av läppen (på två dagar bet jag mig i läppen på ett och samma ställe 4-5gånger = blåsa) som gör att jag knappt kan äta eftersom att så fort jag nuddar den jäkeln med något (allra värst är min älskade körsbärstomater) så tränger tårarna fram. SÅ ONT GÖR DET! Hel sjukt. Detta är fasen i mig inget jäkla i-landsproblem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela