Näst sista dagen i januari

i Allmänt,

hejsan (: haft en bra fredag? själv så ska jag inte klaga på min. har haft idrott, no som blev teknik och en so-lektion som ingen gick på. inte så att vi skolkade, vår lärare var hemma för vård av barn -vem är inte de?!- och vi skulle inte få någon vikarie, och vår "skolvärd" sa att han inte blivit tillsagd att låsa upp klassrummet så alla försvann hemöver, förutom jag då eftersom att jag skulle åka till Kramfors med Johanna. men eftersom att hon var på lektion och ingen buss gick förrän 12:15 så satte jag mig på en bänk med Lollo och snackade om lite allt möjligt.

tillslut så slutade Johanna och vi gick till bussen och åkte iväg till stora staden. vi gjorde inget speciellt, jag skulle få luggen klippt, men de blev inte av eftersom att Pia -min frissa- hade fullt upp. men vi kikade omkring, Johanna hittade en tröja. men jag tror inte riktigt den ville till henne. ni vet den här runda metallknappen som bruka sitta på tröjor, men som dom tar bort när man betalt? ja, den ville inte lossna.  vi fick nog stå och vänta i 10 minuter innan dom lyckades få bort den. men men, bättre sent än aldrig. tröjan var iaf värd den väntan, tycker jag iaf (:
Intersport fick vi ett litet mindre skrattanfall när vi testade kepsar. kommer inte ihåg vad som var så kul, men skrattade gjorde vi (: får att återfå energi tog vi oss en fika och sedan gick vi till bussen igen.

när jag kom hem hände det inte mycket, följde med mamma och handla, och sedan satte jag mig framför Calles dator och lirade lite wow. tjiho! nu är jag på level 8 ;p

nej, nu ska jag sätta mig i soffan och titta på Lets dance. hej på er!

The heart of hockey

i Allmänt,

tjohoo! nu står det 4-1 i matcher mellan Modo och Timrå. igår vände dom från 0-2 till 3-2. yesyesyes! :D fler goda nyheter är att Peter "Foppa" Forsberg nu är skriven i Modo hockey igen. hoppas bara att foten håller så han får spela. hans första match är torsdag den 12:e februari. ska jag ta lite pengar ur min spargris och kolla in hans comeback live tro? väldigt lockande måste jag säga (:

Torsdag

i Allmänt,

de var ingen jobbig dag, först en lång sovmorgon, sedan 40 minuter spanska, en lång lunch eftersom att bilden var inställd. efter de epa och sist idrott. på idrotten fick vi en "dagbok" där vi ska skriva in när vi tränar, vad vi gör och hur länge vi gör det. de var förståss inte de enda vi gjorde på vår en timma långa (tycker iaf att de är kort om tid men..) lektion. jag och Emma-Li gick ner i gymmet , lyfte lite vikter och visade upp våra stora, fina muskler för grabbarna. eller var de tvärt om? haha ;p

i väntan på bussen, och under bussresan hem snackade jag och Johannes om min nystartade wow-karriär. och jag fick några frågetecken uträtade. när jag kom hem var det middag och sedan hamnade jag här. fortsätter att kämpa med Dublin-texten. gick inte så bra i morse. har inte gjort de på hela veckan. jag förstår inte vad som har hänt med min hjärna, men den vill iaf inte producera texter. vilket känns lite tungt eftersom att nästa vecka väntar nationella i svenska, och då en uppsats som ska skrivas.

ska snart stänga ner Word, för att ist följa mötet mellan Modo och Timrå. ni vet

Tummen upp

i Allmänt,

i vanliga fall hade jag just nu suttit i uppehållsrummet och väntat på att klockan ska närma sig 09:55, vilket betyder engelska. men idag är det inte i vanliga fall. för på engelskan har vi nu påbörjat ett eget arbete, och då har vår lärare sagt att vi inte behöver sitta i lektionssalen och arbeta, och därför har jag idag sovmorgon till 10:55. otroligt skönt måste jag säga (:  

nej, har kan jag inte sitta. måste klä på mig och försöka få till en början på min text om Dublin. ha en bra dag!
 

Pluggstuga

i Allmänt,

ska lämna datorn för idag, ska slå mig ner i soffan tillsammans med 15 sidor om Dublin, en massa spanskaglosor och några sidors info om vindkraft. men först ska jag se på ett inspelat avsnitt av Greek. har följt några avsnitt och ska absolut fortsätta med de. har du sett den? vad tycker du? (:

bye!

Mattematik

i Allmänt,

hmf, man ska inte säga så mycket. igår när jag snackade om gymnasievalet jag gjort, så nämnde jag att jag gillade matte och att jag hade rätt lätt för mig. idag hade vi matte-prov och de gick inte alls bra. jag förstår de inte. visst, Stefan sa att provet var svårt, dom tre sista talen brukar ligga precis på gränsen av vad jag kan. men innan dom uppgifterna kom det en lång ekvation som jag inte på något sett lyckades få ut. jag vet inte hur många gånger jag gjorde om den, men lyckades inte.. ush, ingen bra dag för siffror

Gymnasieval

i Allmänt,

ett aktuellt samtalsämne bland många nior just nu är gymnasiet, och vilket linje man tänkt söka till. redan i september, oktober började informationen i olika former. linjerna kom till oss på skolan för att locka till sig elever, och jag vet inte hur många olika tidningar vi fått hem i brevlådan. men nu är tänkandet över, nästan iaf, för den 1:a februari är sista sökningsdagen.

sedan mamma såg artikeln om arkitekt-utbildningen, eller linjen kanske man ska säga, på Ljud och Bild skolan, så har jag varit fast. att få lära sig använda bla CAD-program och jobba i virituella miljöer och sedan få behörighet att söka till Chalmers, LTH och KTH. man blir också förberedd att göra arkitektprovet, som är ytterligare en möjlighet att komma in på dom arkitektiska utbildningarna.
var ju dock en liten detalj till; skolan ligger i Halmstad. ca 90 mil söder över eller nått. visst, de är ingen Rom-resa, men de är ändå långt hemifrån. först tänkte jag inte så mycket på de, men nu smyger sig tankarna fram: att bo ensam i en stad där man inte känner en kotte. att laga mat själv varje dag, diska, städa, tvätta. ja ta hand om allt själv. måste erkänna att det känns väldigt läskigt.

igår bekräftade jag min ansökan, med LBS i första hand, och naturvetenskapsprogrammet på hemmaplan i andra.
innan jag läste om Ljud&Bild skolan, så var det nog egentligen ingen fråga om vilket program de skulle bli. visst så var jag intresserad av media, men natur har nog alltid varit "min" linje. linjen är bred och jag kan komma istort sett vart jag vill efter att jag tagit studenten.
jag gillar matte och har ganska lätt för mig i nämnda ämne. men då var det ju no:n. så otroligt kul är de ju inte. samhäll då? en bred linje och inte alls lika mycket av no-ämnena. men då har ju dom mer språk ist. och då är frågan: no eller språk? då kändes valet ganska lätt. jag är inte alls en språk-människa. så därför vart de natur.

i april månad får jag veta preleminert om jag kommit in. ush, vad otroligt långt de är kvar tills dess. under tiden får jag fortsätta kämpa med läxförhör, grupparbeten, inlämningsuppgifter, prov och en del nationella prov. försöka spetsa betygen och hoppas på de bästa.

Helg kantad av hockey

i Allmänt,ja, min helg har kantats av hockey. i fredags var det derby. satt med Mirka två första perioderna, och i sista så ställde jag mig nere vid sargen. tyvärr så blev det Kramfors som tog hem segern. när matchen blåstes av så var det en kramfors spelare som hade pucken. han åkte iaf fram till mig och slängde över pucken och sa något i stil med: den här får du.
hann dock inte ta den och stoppa ner den i kameraväskan för att sedan rama in den, för då kom en annan från Kramfors, tränare eller nått, och tog den ;o haha

i lördags blev det även lite hockey, men då på tv:n. Modo - Linköping. gick inte bättre för dom, än vad det gjorde för Nylandspelarna. utan det blev en förlust för dom med.

igår, söndag var jag ju ner på U16 matchen. blev en förlust även där, otroligt synd för de såg ju så bra ut ett tag. stog och fotade i andra och tredje, vilket kändes i tossingarna som jag trodde skulle brytas av när jag gick.  en sak som fick mig att fnissa i smyg var när en spelare i gästande laget Sundsvall, skulle gå ut ur omklädningsrummet och ut på isen. en kille ropar åt sina lagkamrater att "nu ska vi ta dom grabbar". i samma stund blir han nästan nockad av dörren som leder ut och in till omklädningsrummet. de såg väldigt kul ut även om de låter lite märkligt.


12:36

i Allmänt,

så var det söndag igen. imorgon är det ännu en ny vecka, och den ska inte tillbringas på soffan. vad har jag att vänta då? en matteprov (om jag fattat de rätt), noprov, spanskaläxa och gymnasieval. gjorde de "test"-val för två veckor sedan, men nu ska de bekräftas. tror de bara är det den här veckan, iaf på skolfronten, på lördag väntar ju Sunnersta (: när jag var i Sollefteå igår så kollade jag efter något nytt, men utan resultat. kanske hittar något på fredag när jag funderar på att åka till Kramfors.

idag har jag inga speciella planer, funderar på att gå ner på hallen och kolla på U16 matchen. ska iaf inte skriva nå mer för stunden, får se om de kanske blir några rader ikväll. hej på er!

Tjugofemte januari

i , Allmänt,

VARDAG:

Det blir en trevlig men helt vanlig dag. Du har ett strålande humör som verkar smitta vid direkt kontakt.


KÄRLEK/RELATIONER:

Rätt musik, god mat och sedan lite stämningsfull musik får känslorna att svälla över alla breddar.


PENGAR/ARBETE:

Lite extra pengar kommer väl till pass. Bäst lyckas du som har kontakt med de fyrfota djuren.


DAGENS CITAT:

Henry Miller - Arbete är en aktivitet som är till för tråkmånsar.


LYCKONUMMER:

4

Rubrik?

i Allmänt,

ja hörrni, nu ska jag lämna husets fyra väggar och bege mig ut bland folk. har ju dock varit till ICA två gånger under min sjuk-het, men nu ska jag ner på hallen och bevittna derbyt: Nyland - Kramfors. sittplats tillsammans med Mirka, och även en sväng ner till "fotobåset".

idag har jag itne gjort så mycket, mest suttit här och drygat. har spelat lite wow, var lite ringrostig i början, och när jag dog (har aldrig gjort de förut) så fick jag lite problem när inte brorsan var hemma och kunde hjälpa mig. men efter några minutrar efter att ha tryckt på alla möjliga knappar så fick jag reda på vad jag skulle göra, och då gick de ju bra. träffade en norrman som jag börja snacka med, vilket inte gjorde spelandet lättare. att samtidigt hålla koll på alla björnar, vildsvin -och gud vet vad- och sedan skriva. de där med att tjejer kan göra två saker samtidigt stämmer nog inte in på mig.

nej nu ska jag leta fram ett par jeans. hej på er!

22 januari

i Allmänt,

att gå hemma gör mig galen. jag har ingen ork att göra något vettigt -vill säga plugga, men att ligga på soffan och bläddra mellan alla talk-shows och tv-shoppar av olika slag är så otroligt tråkigt. men febern har iaf gått ner, och jag får nu dras med en rinnande näsa, hosta och huvudvärk.

jag vet inte varför jag skriver, jag menar, hur kul är det för er att läsa om hur förkylningen åker bergodalbana i min kropp? de måste vara otroligt tråkigt. så därför sätter jag punkt för stunden och återkommer när jag har något vettigt att säga. hej på er!

Inget speciellt

i Allmänt,

det snöar, jag är trött, jag fryser lite, jag ska gå till vårdcentralen och ta en snabbsänka(?) nu, skriver mer senare.

19 januari

i Allmänt,

hej igen. nu börjar dagen lida mot sitt slut. sen imorse när jag skrev har de inte hänt mycket kan jag säga. jag duschade, pluggade lite spanska och såg sedan på film. tog sedan itu med engelskan och no:n. har även lyckats fixa en vit kant på naglarna. alltså medvetet; med hjälp av mallar och vitt lack. absolut inget att granska på nära håll, men håller man ut armarna och tittar så ser de rätt bra ut.

har inte så mycket mer att säga, är hemma imorgon också så de blir väll några rader då också. hej på er!

Måndag morgon

i Allmänt,

eftersom att ni läser de här, så märker ni att jag inte är i skolan idag. febern har visserligen gått ner och huvudvärken(som kom igår kväll) är borta. hostan är däremot inge vidare, och jag tror jag har cement i näsan. men de är lika bra att stanna hemma och återfå lite krafter. men dagen kommer -lixom gårdagen- att ägnas åt skolarbeten.

åter till min näsa. igår satt jag och snät mig för hundrade gången, och klagade över att den inte skulle klara av mer. och vad händer då? jo, näsblodet forsar, ner på tröjan och ner i svaljet. ush! jag "rusar" in på toan och letar fram bomullstussar. jag vet inte hur många jag får byta, och hur många minuter jag trycker över näsryggen. under dom minutrarna får jag en snilleblixt; näs-tamponger! de måste vara de ultimata, för bomullstussar är nästan värdelöst. funderar på att sälja idén till något företag.
mamma tog dock ner mig på jorden och sa att det fanns sådana redan, fast dom hette ju då inte näs-tamponger. de var synd, för jag hade nog kunnat jäna en hacka på de.

nu ska jag ta mig en dusch, och sedan sätta mig i soffan och titta på film. efter de ska jag ägna mig 100% och spanskaglosorna, engelskaläxan och no:n.
hej på er!

Hycklare

i Allmänt,

jag är en motståndare mot repeatknappar, men nu lever jag inte riktigt som jag lär. för just nu spelas Jose Gonzalez Heartbeats non' stop. kan inte hjälpa de. tycker den är så bra (:

Still on the couch

i Allmänt,

go'morgon! haft en god natts sömn? de har jag, har bara vaknat några gånger, och fick sova till åtta :o ojojoj

idag blir det ännu en dag på soffan, ända skillnaden är att jag ska försöka göra någon sorts nytta, genom att ägna mig åt skolarbete (no, spanska och engelska). en till skillnad är att min förbannade huvudvärk är borta! så otroligt skönt, men dagen är ju inte över, och den hinner ju leta sig tillbaka till hjärnans inre än.. feber har gått ner lilte också, vilket såklart är skönt, men det ser ändå inte ut som om det blir någon skola för mig imorgon.

men orka! lyckades precis logga in på FC:n för att kolla in spanskamappen som Claudia skulle fixa så att vi kunde komma åt alla glosor och sånt, så även om vi hade glömt boken i skolan så kunde vi komma åt dom. men gissa vad? den mappen finns ju inte! och vi har förhör på onsdag på 35 verb tror ja de var, och jag har glömt mitt papper.. när ska saker bara flyta på utan att ta en massa jobbiga och besvärliga omvägar?

jaja, de är som de är. ska slänga ihop en playlist och sedan inta soffan. hej på er!

Andra dagen på soffan

i Allmänt,

har inte gjort något speciellt idag, duschat, rensat upp på rummet och jävlats med datorskärmen. inte så energikrävande i vanliga fall, men har man 39 graders feber så är det verkligen de. och därför jag har tillbringat den senaste timman/timmarna på soffan. men så blev ju klockan fyra och då lämnade jag mitt varma, sköna hörn och satte mig här på pallen för att följa mötet mellan Djurgården och ModoDIF:arna leder med två mål mot noll. men de är ju bara första, hela två perioder kvar, dom hinner ju komma ikapp och gå om.

hinner inte skriva mer för stunden, ska nämligen äta middag. lax och potatisgratäng. mums! hej så länge!

Sjukling

i Allmänt,

den lätta febern nådde igår nya höjder: 39,5. ush! hostan och huvudvärken fick mig inte precis att känna mig mycket piggare. därför har dagen tillbringats hemma på soffan, halvt sovande, halvt vaken. tempen har sjunkit och ligger runt 38 nu.

hmf, jag brukar nästan aldrig vara sjuk, men den här hösten/vintern tycker jag att jag har snörvlat och hostat mest jämt..

ska återvända till soffan, så hej på er!

15 januari

i Allmänt,

de första jag och Bea mötte imorse var en flagga på halvstång. första tanken som slog mig var att de var för han som tog livet av sig för några veckor sedan. men de kändes lite märkligt, jag menar, de hände ju som sagt för några veckor sedan, men han gick ju inte häller på vår skola. när vi kommer in i skolan får vi veta vad som hänt på, ja mintre än en minut. de var en lärare som gått bort. knall och fall igår. kände honom inte alls, visste inte vad han hette äns, men de är ju såklart otroligt tråkigt.

dagen har flutit på bra annars, först bussades vi till Kramfors för att se på esteternas musikal. vi kom tillbaka vid cirkus kvart i tolv. lektionerna drog igång halv två..! ett mycket drygt och livat hål. och med mitt "bomulls-huvud" kändes de inge vidare. halv två gick jag på elevrådsmöte och sedan väntade idrotten. var inte med utan satt på läktaren och läste no. jag ångrar att jag gjorde de, för dom spelade lacrosse. jag tycker de är så otroligt kul! men jag känner inte riktigt för att anstänga min hals. vill inte gärna dra på mig nån mer skit.

har inte speciellt mycket mer att säga. orkar inte säga så mycket mer häller. dom få sovande timmarna jag fick i natt börjar ta ut sin rätt. ska sätta mig framför brasan, dricka isande kallt vatten och se på film tror jag. hej på er!

Nattliga aktiviteter

i Allmänt,

jag vet inte riktigt vad jag gör om nätterna, men nu har jag flera blåmärken och ett rivsår. mest förvånad är jag över blåningarna, jag brukar ju inte få de så lätt. märkligt.  i natt vet jag iaf vad jag inte har gjort: sovit! har dragit på mig en ny förkylning (innehållande hosta, huvudvärk och lätt feber), som i natt orsakade att jag vaknade ca halv fyra och kunde inte somna om. suck, när jag väl har sovmorgon får jag aldrig utnyttja den.

var lur på om jag skulle stanna hemma idag, men eftersom att vi bara ska se på esteternas musikal och sedan ha två lektioner så blir det att jag åker ändå. ska ta och blåsa håret, och vid 10-5 i nio kommer Bea och plockar upp mig. lär nog skriva några rader ikväll. ha en bra torsdag!

3 poäng

i Allmänt,

hade egentligen hunnit skriva några rader igår eftersom att det blev ändringar i tidsplanen. de var på svenskan ändringarna skedde. jag och Jacke läste våra "5-minuter-riktad-skrivning-texter" för varandra och så börjar det vibrera i bänken. de visar sig vara min mobil som ringer. jag trycker upptaget. de ringer igen, och jag trycker upptaget igen. detta upprepas då ca 5 ggr! irriterande, när man trycker upptaget så betyder de att man inte har tid att prata. varför försöker man då ringa flera gånger till inom loppet av en kvart?! jaja, jag messade mamma och frågade om det var hon, men jag kände på mig att svaret var nej. vilket de också var. men hon gissade på att det var käftis som villa ändra min tid som var 15:40. mycket riktigt, tiden blev ändrad till 15:00. vilket resulterade i att jag fick mer tid på mig att fixa maten så att den var klar tills när Bea och Erika kom.
17:00 stog vi och väntade på att bussen skulle komma. vi fick vänta ännu en kvart och sedan stå i bussen till Lugnvik där vi fick byta buss. vi kom fram i tid men det var visst inte bara vi som hade ståplats biljetter. smockat är ordet. jag och Bea fick stå en bra bit ifrån dom andra, men vi hade bra sikt iaf. inga långa framför oss. i andra hamnade jag bakom trumman. ojojoj, var bara centimetrar från att få en blåtira. men de fick jag som tur var inte ;p i sista hamnade jag några deciemtrar åt vänster och "blå-öge-risken" var över.
matchen slutade iaf 2-1 till Modo. yes! och nu ligger vi över både Timrå, Rögle, men framförallt strecket!
kom hem vid 23 ungefär, då blev det sängen. skrev några rader i anteckningsblocket och såg på Scrubs tills jag somnade. inte speciellt aktivt, men jag har sett dom avsnitten förr.

imorse hade jag sovmorgon, och möjligheten att sova en timma längre än vanligt, men kunde jag göra de? nono. så jag hade god tid på mig till morgonrutinerna. gick till bussen 08:15 som vanligt, och sedan började ännu en dag innanför skolans väggar. svenska, engelska, epa, matte och no. efter no:n skulle vi egentligen haft so, men då kom esteterna från Sollefteå och "visade upp sig".

och nu sitter jag här, känner mig "bomullig" i skallen och gör inget speciellt. letar reda på typsnitt och penslar, som jag var så dum att inte spara -häller.. ikväll ska jag träna. både fysiskt och på spanskaglosorna som är till imorgon. fick även engelskaläxa idag som jag ska ta och göra. en ganska lugn kväll alltså.
ska fortsätta leta, hej på er!

11.01.09

i Allmänt,

min bedrövelse har börjat sjunka in nu, känns inte precis bättre men jag får leva med de. bilderna på mig är återfunna, men inte dom andra. suck. blir till att skriva av sig all besvikelse i anteckningsboken ikväll. ni ska inte behöva läsa de.

har nyss installerat iTunes, och de var nog de sista som skulle matas in.
tänker strax hoppa in i duschen, sedan blir det Irene Huss i soffan, hade även planer på att locka håret. ska höra med söta lilla mamma och hon kan tänka sig göra de på mig.

orden tar slut, blir nog inget skrivande imorgon eftersom att de blir rätt stressigt efter att vi slutat till att vi ska hoppa på bussen. och sedan blir de nog rätt sent så ni får nog vänta till på tisdag med att läsa. men jag tror ni överlever. hej på er!

Mer än 100.000 ord -borta!

i Allmänt,

jag upptäckte just till min fasa att dom bilder som betyder mest, och inte går att ersätta på något jäkla sätt är borta! alla hundra bilder på tjejerna finns inte på nån cd och inte på stickan häller! jag tror jag dör. så otroligt många minnen som inte går att beskriva med ord är borta. jag villa bara vakna och inse att det bara var en mardröm.
fattar inte hur jag kunde vara så dum och inte kolla genom så att jag fått med mig alla bilder.
mappen med bilder på mig är också borta, men de gör ju fanken desamma.. åh, jag vill bara gråta! :'(

En tom burk

i Allmänt,

igår blev det storstädning av datorn, vilket betyder att idag ägnas dagen åt att fylla dumburken igen. bilder ska tillbaka, lixom musik. program ska installeras och favoriter måste hittas igen. de kommer ta bra många timmar vill jag lova.
de där med favoriter kommer nog ta längs tid, att komma ihåg vilka jag hade och vilka adresser de var. otroligt kokat att jag inte sparade de samtidigt som jag sparade allt annat! men men, men kan ju inte alltid komma ihåg att använda hjärnan..

det är nog vad dagen kommer att ägnas åt, ska också börja träna på glosorna men annars blilr det en dag framför datorn. tror dock inte att det blir mycket skrivande, men vi får la se.

imorgon är det en ny vecka igen. skola hela dagen fram till tre, sedan skajag till tandläkarn och sedan blir det Modo - Timrå 19:00. och då inte framför datorn utan i Swedbank Arena. ska bli otroligt kul, hoppas bara dom har kvar samma spel som dom hade mot Södertälje.

nej, jag ska fortsätta med de jag håller på med, så jag blir klar nån gång. hej så länge!

Tjuv

i Allmänt,

Hade lite småtråkigt så jag snodde en lista av Sofia

1. Namn? - Cecilia Garneij
2. Exakt ålder? -  15 år, 11 månader, några veckor och nån dag, typ
3. Vart bor du? - Nyland, Kramfors kommun
4. Bor tillsammans med? - Mamma, pappa och brorsan, samt dammråttorna under sängen
5. Husdjur? - Nix
6. Färg på ditt hus? - Gult med vita knutar
7. När är du född? - 22 februari
8. Klass? - 9b
9. Vilket år tar du studenten? - 2012 om jag inte räknat helt galet
10. Något jobb? -  Några småjobb ibland
11. När gick du upp i morse? - Runt nio
12. När ska du sova ikväll? - När jag är så trött att jag inte kan vara vaken längre
13. Duschat idag? - Om en stund
14. Kramat någon idag? - Nej
15. Pussat någon idag? - Noep
16. Vad har du ätit idag? -  Frukost
17. Dagens klädsel? -  Mjukisbyxor och ett linne
18. Dagens smink? - Inget alls hittills
19. Dagens sötnos? - Tja, säg de.
20. Dagens roligaste? - Att de är lördag?
21. Har du många vänner? - Beror väll på vem man jämnför med.
22. Hur många har du kysst? - Ska man räkna?
23. Hur många har varit otrogna med dig? - Ingen hoppas jag
24. Vem pratade du med i telefon senast? - Mamsen
25. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - Från Johanna, som sa: "Huva :P"

FAVORIT :
26. Film? - Ingen aning, finns många som är bra.
27. Låt? - I skrivande stund är det Samson.
28. Mat? - Beror lite på, men wook är alltid gott
29. Dryck? - Portello
30. Färg? - Gillar alla färger, beror på humör
31. Stad? - Tror jag måste svara vår huvudstad på den
32. Land? - Har inte varit i speciellt många, så jag vet inte
33. Ämne i skolan? -  Har ingen favorit, gillar många

SENASTE :
34. Personen du tänkte på? - Måste vara mig själv eftersom att princip alla frågor rör mig
35. Gången du spydde? - Kommer inte ihåg datumet, men de var bra länge sedan
36. Gången du grät? - Måste ha varit typ igår, fast då av skratt.
37. Pizzan du åt? - Söndags
38. Gången du var i Göteborg? - Två somrar sedan tror jag
39. Gången du var i Stockholm? - Novemberlovet
40. Gången du var full? - Har aldrig hänt
41. Gången du var hög? - Samma som på 40
42. Personen som såg dig gråta? - Av skratt, så var det väll dom jag skrattade tillsammans med

ANTINGEN ELLER :
43. Svart eller vitt? - Omöjligt val
44. Hund eller katt? - Katt
45. Ut och festa eller hemma och mysa? - Beror på sällskapet
46. Tv-spel eller datorspel? - Lite av båda
47. Hångla eller ha sex? - Beror på
48. Lunarstorm, helgon eller Playahead? - För två år sedan hade jag sagt Lunar, nu säger jag inget
49. Ragga eller bli uppraggad? - Bli uppraggad
50. Big Brother eller Paradise Hotel? - Inget av dom
51. Har du svart hår eller blont? - Brunt?
52. Har du blåa ögon eller bruna? - Blåa
53. Choklad eller lakrits? - Absolut inte lakrits
54. Göteborg eller Stockholm? - Sthlm
55. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger
56. Coca cola eller fanta? - Coca cola
57. Pizza eller kebab? - Inte kebab iaf 
58. Randigt eller prickigt? - Ingen aning
59. Älska eller älskas? - Båda
60. Leva eller dö? - Leva

ANTAL :
61. Personer du älskar? - Dom är några stycken
62. Personer du hatar? - Ingen
63. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? -
64. Glassar du ätit på en dag? - Inget jag lägger krut på att komma ihåg precis
65. Gånger du ätit kött? - Men snälla, varför ska man hålla koll på de?
66. Gånger du haft minnesluckor? - Har hänt några gånger
67. Gånger du varit hög? - Noll
68. Gånger ditt hjärta brustit? - Vill man komma ihåg?


VEM
69. Ska du träffa imorgon? -  Ingen aning
70. Sjöng du senast för? - Mig själv
71. Hade du senast en msn konversation med? - Säg de, kommer inte ihåg
72. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Ingen?
73. Förtjänar att dö? - Inte vet jag, ingen jag känner iaf

VAD :
74. Gör dig glad? - Många saker
75. Gör dig ledsen? - Betydligt färre saker än dom som gör mig glad
76. Vad vill du helst göra nu? - Vara någonstans där det är varmt och bara få njuta av solen
77. Vill du ha nu? - Pengar så jag kan köpa mig min dator
78. Önskar du dig i julklapp? - Är ett tag kvar tills julen är här igen, så jag har inte börja tänka på de än
79. Längtar du till? - När jag får veta om jag har kommit in på LBS eller inte
80. Ångrar du i ditt liv? - Inte vet jag, inget speciellt

Grattis!

i Allmänt,

igår tog Nylands a-lag emot HKH. jag var på plats tillsammans med Mirka, och min kära kamera.
en sak till som Nyland tog var tre poäng. jajjemensan dom vann över gästande laget med 5-3. otroligt kul, grattis får jag lov att säga! (:


A-lags match ikväll

i Allmänt,

nu kan vi bocka av första skolveckan på nya året. tycker de är precis lagom att bara gå 2-3 dagar första veckan. känns lite väl tungt annars.

idag är det som dom flesta vet, fredag. och fredag innebär tre lektioner; idrott, no och so. på idrotten blev det lite planering och sedan spelade vi badminton. på no:n var det lekstuga i fysiksalen. vi skulle göra ballongdrivna "bilar". men det blev mest att vi lekte med ballongerna. var en liten tävling så den grupps som fixat "bilen" som kunde åka längst vann. och gissa vilken grupp som vann? min! ;) när vi lekt färdigt var det lunch och sedan so som visade sig vara inställd. och de fick vi veta precis efter att Nylands bussen åkt. suck! de blev då till att vänta till 13:20, alltså ca 2h. men jag och Bea låg inte på latsidan, så vi gick hem. vi kom hem ca en timma tidigare än vad vi skulle gjort om vi väntade på bussen. när vi kom in tog vi oss ett glas julmust och satt oss sedan och spelade guitar hero. vi hade väldigt kul, även om de inte gick så bra för Bea ;p

ska snart, om en liten stund gå ner på ICA och lösa ut biljetter till Modo - Timrå matchen. och sedan vet jag inte riktigt vad jag hittar på. spelar lite mer guitar hero kanske? ikväll blir det iaf hallen för min del. vet inte riktigt om jag sällskapar med kameran eller inte, har inte riktigt bestämt mig än.

ordvågen börjar övergå till ett litet kluckande. har inte så mycket mer att säga för stunden så hej på er!

8 januari 2009

i Allmänt,

första gången hittills som jag haft strul med inläggen. skrev bra många rader imorse, men dom ville tydligen inte visa sig för omvärlden. jaja, så jobbigt är de ju inte att skriva om.

igår sa jag ju att jag skulle kapa naglarna och sedan börja titta i ackordtabellen och försöka mig på några ackord. så blev de dock inte, jag blev nämligen stoppad när jag skulle hämta gitarren på brorsans rum. han frågade om jag inte ville ha ett acc(?) på wow. först tänkte jag lixom, varför i hela friden ska jag ha de, och sa nej. men han lyckades övertala mig, och nu har jag en gnom på level 4. haha ;o lättpåverkad. själva poängen med spelet är -som jag upplever de- att döda en massa månster typ, och göra uppdrag. inget speciellt koncept. vill inte riktigt erkänna de, men de var rätt kul (: men innan jag kom in i de, så hade jag stora problem med att gå.. haha (;

ja, de blev ju då inte mycket gitarrspelande igår, men jag ska ta tag i det nu så fort jag skrivit klart. annars blir det en lugn kväll. ska skriva upp glosorna vi fick idag, ta mig en varm dusch (fryser ju som vanligt) och sedan blir det nog tv-soffan som väntar.

på skolfronten har det inte hänt mycket, på engelskan pratade vi lite om hur vi vill lägga upp terminen med texter, arbeten mm. på spanskan fortsattte vi med horoskopen vi påbörjade igår, fick även en lista med egenskaper som är till nästa vecka. efter lunchen begav vi oss ut till bildsalen. vår gamla bildlärare var tillbaka -hon har varit mammaledig som så många andra. vi berättade vad som hänt sedan vi hade henne sist (vårterminen i sjuan), och gjorde sedan en ganska lätt övning. vi var i grupper om 3-4 st. tillsammans skulle vi komma på en refräng som vi skrev ner på en lapp. hon samlade ihop lapparna och seda fick vi dra en, och skulle rita en bild som beskrev refrängen vi fått. sedan skulle vi titta på dom andra gruppernas bilder och försöka gissa vilken refräng det var, och vem som skrivit den.
efter bildlektionen väntade epa då jag räknade matte -kvadratrötter. inte min starkaste sida precis. efter 40 minuters epa var det dax för årets första idrottslektion. vi sprang mest hela tiden. otroligt skönt, var ett tag sedan sist.

ska nu hämta guran och slå igång webbradion. Modo tar ju emot Rögle. hoppas att gästande laget inte får ta med sig tre poäng, för de är verkligen vår tur nu! kan inte mer än hålla tummarna, även om de blir lite svårt att spela samtidigt :p

hej på er!

Back on track

i Allmänt,

lovet är nu över, och det är dax att ta itu med sista terminen i nian.
första dagen var lugn iaf, vilket var skönt. möttes dock av en väldigt glad mattelärare som frågade hur det gick för Modo i måndags.. jaja, nån gång måste ju han få säga så. dagen började med phytagoras sats, fortsatte med andra världskriget och sedan en spanskalektion som faktiskt var helt ok. vi planerade mest hur vi ville ha med läxor, prov och sånt den kommande terminen. men vi läste också våra horoskop. jag och horoskop.. jag är rädd för att läsa dom, men jag måste ändå göra de varje dag. som en drog, ett beroende. de jag är rädd för är hur väl dom oftast stämmer in på mig. de som vi läste idag tycker jag inte gjorde de så jättemycket, men en del saker gjorde så att hakan for i bänken.

efter spanskan blev det lunch, en ovanligt lång sådan eftersom att musiken var inställd -igen! fattar inte hur vi kan få betyg i de egentligen, jag menar, hon har ju varit borta kanske hälften av alla lektioner :o
efter de långa hålet väntade svenska och diskussioner om våldtäckter och sedan no då vi mest gick igenom mekanik och bestämde när proven skulle vara.

tog 3-bussen hem, och möttes då av något oväntat; en affisch som sa att Revival hade spelning den 31:a. spelningen gjorde mig inte förvånad eftersom att jag visste om de, och att jag ska dit och fota. utan de som gjorde mig förvånad var att det var affischen som jag gjort till dom. visste dock också att dom skulle använda sig av den, men jag blev ändå glatt överraskad när jag såg att den hängde där (:

just för stunden gör jag inget speciellt, ska ta och leta fram en gitarr och ta mig an mitt, uppdrag? nej, inte uppdrag. men jag har bestämt mig för att lära mig att spela gitarr, till en början bara ackord, men sedan ska jag lära mig mer.  igår drock jag iaf ut text, ackord och en ackordtabell. hoppas bara de inte är allt för svårt, för då kommer jag ge upp på en gång. och då har jag ju gjort en sak helt i onödan; nämligen klippt naglarna tillräckligt korta för att kunna använda fingertopparna riktigt. hatar verkligen korta naglar, men ibland måste man ju offra något för att få något annat.

det tog ett tag innan jag däckade igår. låg nämligen och skrev -jag vet inte hur många sidor i mitt anteckningsblock- bra många timmar. var skönt att få skriva av sig, hade en massa ord som snurrade. när orden väl var ute somnade jag snabbt och fick sova tills radion gick igång. tror dock att det slår tillbaka inom några timmar och jag blir supertrött ikväll ist. tur att vi har sovmorgon imorgon!

ordvågen hänger visst kvar från igår, var ett tag sedan jag skrev ett så pass långt inlägg som jag gjort nu. nej, jag ska ta och leta reda på nagelfilen och sedan börja klinka på guran. hej på er!

Efter middagen

i Allmänt,

har inte somnat än, så de blir några rader till innan jag stänger ner för idag.
är nu proppmätt, och skulle inte få ner en endaste tugga till, hur gärna jag än velat. under mina illamående dagar har det varit lite av den varan, mat alltså. men nu känns det bra igen, vilket känns väldigt skönt.
ska vänta en stund, låta maten landa, och sedan träna. ush vad besviken jag blir på mig själv, jag kommer igång i ca en vecka, men sedan faller de bara bort. de är något jag ska bli bättre på i år, att träna mer regelbundet.
sedan blir det en varm, skön dusch, och sedan lär jag nog däcka i soffan.

ja, några rader blev det iaf. tack och hej!

Dåtid, nutid, framtid

i Allmänt,

har börjat vända på dygnen dom senaste dagarna, taskig tajming med tanke på att imorgon ringer väckarklockan igen. kan dra hur många svordomar som helst, men det hjälper ju inte, så då låter jag de vara. jag har haft ett skönt, välbehövligt lov utan några skolarbeten i sikte. men som alltid så rinner tiden iväg när man har roligt.

på tal om roligt, så var det bara förnamnet på vad vi hade igår. vi skrattade i massor, fotade, sjöng, lagade mat tittade på film och höll oss vakna till j-vm matchen. kändes dock lite bortkastat att vara vaken till efter fyra och mest bara bli irriterad. canadesarna körde med sina egna regler och domarna inte följde dom riktigt. innan matchstart sa man klart och tydligt att målvakten inte skulle vara tacklingsbar på något vis, och ändå så hamnar Markström på isen av en canadensare flera gånger, och dom fick en utvisning, när de egentligen skulle ha varit 3-4? suck!

nog om de, filmerna vi såg på var 100 Feet, Eden Lake och The Blair-witch project. den sistnämnda tycker jag var dåligast av dom. det ska tydligen ha varit en sann historia, men jag tyckte inte att det kändes som de. och när vi googlade på det imorse så kom det fram att det inte var det häller, eller så kanske jag hörde vad jag villa bara? var inte vaken till 100%.

hinner inte skriva mer för stunden för det vankas mat och det luktar underbart. skriver kanske lite senare, om jag inte somnat. hej så länge!

Vecka nr. 2

i Allmänt,

och så är de måndag igen. ynka två dagar kvar av jullovet. känns det inte som om de här lovet har varit ovanligt kort? de tycker jag iaf. men nu ska vi inte tänka på de, för idag/kväll/natt/imorgon ska jag ha så jäkla kul med tjejerna (:
har nyss packat väskan med det jag kan tänkas behöva, och väntar nu bara tills klockan ska närma sig ett.

hmf, inläggen blir allt kortare och kortare. men jag har ju inte så mycket att säga för tillfället, får se om jag skriver några rader från Erikas dator, jag tror inte jag gör det, men vi får se.
hej så länge!

Några rader

i Livet i norrland,

nej, ni. jag tror jag slår igen butiken för idag. har försökt att skriva hela dagen, men orden har varit helt borta. inte för att dom har hittat tillbaka nu, men ja.. har inte hänt speciellt mycket idag, har mest tittat på TV. men imorgon händer det grejjer. jag, Bea, och Johanna ska till Erika och ha så otroligt kul som man kan. om jag har fattat det rätt så ligger vi över alla tre också, och då lät det som om kvällen skulle innehålla skräckisar, vilket jag känner mig väldigt laddad för. de ska bli så kul (:

nu ska jag ta mig en lång, varm dusch. och sedan hamnar jag nog framför TV:n igen. tack och hej!

Flower (?) power

i Med kameran i hand,

yes! Sverige vann igår över Slovakien, vilket då resulterade i att jag fick mig en god natts sömn, som jag hoppats på. såg på Scream innan jag slog igen ögonlocken, men inget av det som hände i filmen förföljde mig i mina drömmar. tror filmen slutade runt två, och ändå fick jag bara sova till halv tio. hade hoppats på något timma till, men man kan ju inte få allt.

hittills idag har jag inte gjort så mycket. letade fram mina gröna fingrar och planterade om en blomma, eller är det en blomma, suckulent? strunt samma, den var med i en av dom miljoner julgrupper som har stått i vårt hus. jag blev riktigt nöjd, hoppas bara jag lyckas hålla den i liv. har ju misslyckats ex antal gånger tidigare, både med fredskallor, kaktusar, suckulenter, hjärtan-på-tråd, ja you name it. men det här är kanske vändpunkten i mitt "blom-dödande-liv"? haha ;p

känner mig uppåt och full av energi idag, men ändå lite neråt pga illamåendet som inte vill ge sig av. jobbigt.


God natts sömn

i Livet i norrland,

nu börjar dagen lida mot sitt slut, och jag tänkte inte skriva nå mer idag. ska sätta mig i soffan och titta på j-vm. håller tummarna på att Sverige tar hem även denna match. då kommer jag att få mig en väldigt god natts sömn, först att Modo vann, jag fick klar min design och då blir ju den vinnsten som pricken över i:et.

idag tog jag mig i kragen och satte upp mina hyllor -som jag gjorde i slöjden för typ, två månader sedan- som legat på andra hyllor allt för länge. det blev riktigt bra tycker jag. på dom hamnade tre ljus och bilden på mig och Bea som vi tog på statsfesten i somras (: tror inte jag kommer visa er resultatet, men kanske.

nej, snart släpps pucken ner på isen, så hej då och go'natt! (:

Plötsligt händer det

i Livet i norrland,

och nu är det inte triss jag snackar om, utan att Modo har brutit trenden, efter nio förlorade matcher så kom idag vinsten! 3-2 mot Färgestad. tre poäng till, vilket då betyder att vi inte ligger sist. tjoho!

3 januari 2009

i Livet i norrland,

nu när alla bilder, all musik och alla dokument är sparade är totalrensningen av dator nära. jag känner på mig att den är välbehövlig. det tar hundra år att öppna program, och det är ofta dom inte svarar. skärme har också fått sig en knäpp, och är verkligen knäpp. pga detta vet jag inte hur det blir med inlägg den närmaste framtiden. men de lär vi väll märka ;)

idag städas julen undan, skönt. jag vet inte varför, men jag blir ganska snabbt less på julen. det är mysigt att förbereda, köpa julklappar och hela baletten. men när juldagarna är över så räcker det för min del. hade inte så många juliga saker framme på mitt rum - en liten tomte och en vas med julgranskulor och glitter-, så det ganska fort att få undan de.

just nu visar termometern att det är -17,6 ute. vilket betyder att jag håller mig inomhus idag. har en liten foto-idé som jag ska försöka genomföra. annars tror jag att det blir en lugn dag. känner mig lite illamående, men jag hoppas det går över.
ha en trevlig lördag!

Fredag

i Livet i norrland,

idag styrde kosan söder över, ca 10 mil. och då hamnar vi i Birsta. hade inte tänkt handla något speciellt, fick julklappspengar som gjort att min älskade, efterlängtade dator inte alls är speciellt långt borta. beräknar att kunna köpa den i februari, så nu blir det snåla av kan jag lova. men det följde ändå några påsar med hem. en annan sak som också följde med hem var en ny TV. så ikväll blir det tv för hela slanten. mamma köpte Wall-E så den ska vi snart sätta oss ner och se.

köpte sista julklappen idag. det är en vit disktrasa med röd text som säger TIMRÅ IK. och vem är det som ska få denna då? jo, min kära matte och no-lärare som då hejjar på detta lag. vi har haft några diskussioner kring ämnet hur dom kan sälja något sånt, och sälja i sin egen shop. det hade varit lite komiskt och MODO hade gjort det, men inte när dom själva gör det.
för att han inte ska förstå att det är denna disktrasa så letade jag fram en lite större låda, nämligen en Paradis-ask. och då kom jag på en ganska kul sak; man brukar ju säga att man inte ska döma hunden efter håret, och de tycker jag stämmer den här gången till 100%. Asken brukar ju vanligtvis innehålla god choklad, vilket egentligen betyder att det är en bra julklapp, men när man sedan får se innehållet så blir den det motsatta. hahaha, jag skrattade åt mitt lilla påhitt i bra många minuter ;p

jaja, så är det. har inte mer att säga för stunden. så jag säger tack och hej! (:edit: haha, har noll koll på dagarna just nu. detta inlägg blev ju skrivet igår, och då var det ju fredag, och inte lördag som jag skrev i rubriken ;p

Zzz

i Livet i norrland,

nu finns alla bilder och all musik på cd-skivor. pust! en sak mindre att göra, det tog mer eller mindre hela dagen. men jag hade ju lite strul med programen också. som de brukar vara, något ska alltid jävlas.
har ju varit några -fyra för att vara exakt- timmar i Bollsta och inventerat. väldigt drygt, men tiden gick rätt fort ändå. och jag fick ju 200kr, så jag ska nog inte klaga.
nu slår tröttheten tillbaka, vaknade strax innan tio och var då superpigg, men det är tydligt att jag fått för lite sömn. tror jag ska ta mig en varm dusch, och sedan krypa till sängs tillsammans med en film. mamma fick Mamma Mia i julklapp, så jag tror att jag ska sno den. känner dock på mig att jag inte alls kommer att se hela. även fast den är bra, så väger ögonlocken nog tyngre ;p

nu har jag inga fler ord på lager, så hej då!

Enligt stjärnorna

i ,

så blir mitt 2009 såhär:

Kärlek: Som en bild har du seglat på en långresa på kärlekens alla hav under förra året. Nu för Neptunus dig hem igen efter alla äventyr som har berikat ditt sinne och mättat dina känslor och behov. Du har ju någon här hemma som väntar på dig och vill vara din fasta punkt i livet. Men det var du själv som ville pröva dina föreställningar för att se om sanningen fanns att finna på annat håll. Den finns överallt!


Hälsa: Frusenhet är Fiskarnas signum liksom lågt blodtryck enligt sedvanliga astrologiska tolkningar. Det medför i sin tur att du har lätt för att drabbas av förkylningar och allmän trötthet. Känner du igen det så är det något du får lära dig att leva med men inte för. Det vill säga att du ska inte ha trötthet som orsak att inte göra något du inte vill. Du behöver äta mycket varm mat och motionera mera.


Jobb: Många av Fiskarnas barn hamnade utomlands under det gångna året. Var du en av dessa globetrotters som driven av att söka meningen med livet, har du nu fått erfarenheter att ta med dig hem igen. Du kan nu förnöjd välja ett jobb som ger dig god ekonomi och utbyte och som ger dig möjlighet att resa iväg då och då. Under mars och senare även i oktober finns det tecken på utbildningskurser som du ska delta i.

(hämtat här ifrån)

Nytt år

i Livet i norrland,

nya möjligheter. ja nu har vi äntligen fått ett nytt år, och vi har 365 dagar framför oss.

gårdagen tillbringades som jag sa i Bollsta, tillsammans med en annan familj. vi åt god mat, såg när Sverige vann över Ryssland och tittade på nån Bond-film som gick på 3:an. på tolvslaget skålade vi och strax efteråt stog vi ute och tittade på alla fyrverkerier som flög över himlen. jag struntade i något löfte, har aldrig hållit på med sånt tidigare, så varför börja nu? blev det några löften för er del?
vid två-snåret åkte vi hem. det var väldigt skönt att få tvätta av sig, byta till pyjamas och krypa till sängs men jag kunde inte somna, så därför letade jag fram papper och penna och började skriva på en novell. det gick rätt bra, jag fick ihop 3-4 sidor, men ca halv fyra så fick det räcka, ögonlocken var tunga och jag kunde somna.

idag blir en sån här typisk slappardag, eller iaf fram till tre då det är dax att inventera på ICA i Bollsta. men det är ju inte ett speciellt jobbigt jobb.
just nu sysselsätter jag mig med att säkerhetskopiera alla mina bilder och låtar. det tar tid vill jag lova, men det är helt klart värt de. jag skulle dö om datorn krashade och alla bilder försvann. låter som om det är fika på g i köket, tror jag ska kolla om det stämmer. hej så länge!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela