31 mars

i Allmänt,

Idag inledde jag mitt påsklov med högskoleprovet. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig eftersom att det var min första skrivning och att jag har fått höra att man ofta brukar skriva två gånger, så lite nervös var jag allt då jag letade efter rätt hus och sal på Halmstad högskola. 5*55 minuter plus raster och lunch sprang snabbt förbi och den nervositet jag kände innan försvann helt och ersattes istället för en rädsla av att titta på klockan under skrivningarna, för om jag gjorde det skulle tiden gå ännu snabbare. Jag har iallafall rättat mitt prov och ja, jag är inte nöjd. Därför får vi se vad som händer till hösten -om det blir en skrivning nummer två eller om jag redan hamnat där jag vill.

28 mars

i Allmänt,

För ett tag sedan berättade jag om hur mitt ommöblerade rum var så oerhört inspirerande, just nu är det bara rörigt och jag har hittat en ny inspirationsplats: skolan. Jag har suttit kvar länge nu tre dagar i rad och jobbar med allt möjligt och allt flyter bara på, så skönt! Igår var det naturkunskap och idag det nya arkitektprojektet där vi ska rita penthouses på redan befintliga byggnader inne i stan. Jag har gjort färdigt allt datorarbete så nu ägnar jag mig åt kalkering (jag tycker att en linje ritad med en 0.25 tuchpenna är såå mycket finare än en linje gjord i datorn!) och jag sitter själv i skolans bildsal. Jag dricker lite (läs: massa) te, lyssnar på lugn rogivande musik samt hur stormen utomhus sliter i knutar, träd och flaggor. Det är ganska mysigt faktiskt.

13 mars

i Allmänt,

Igår, den 12e mars, infann sig en bubblande känsla i min kropp. Solen sken och jag satt i ett klassrum fullt med klasskamrater med stora leenden på läpparna och inget kunde stoppa oss, verkligen ingenting. Vi hade veckans religion lektion och vår lärare förklarade hur många måndagar som skulle försvinna på grund av ledighet och ville planera våren och när provet på hinduism och buddhism skulle vara, vecka 19 kom han fram till skulle vara lägligt. Detta innebär då att detta är vårt sista moment i Religion A eftersom att studenten sedan bara är en månad bort och att det då händer en hel del annat.

Det kändes helt galet, och det kändes ännu galnare idag när vi rusade till vaktmästarens krypin för att få ta emot våra studentmössor! Senare än många andra skolor, men den som väntar på något gott!

Tänk, det är inte förrän nu jag känner pirret inför studenten, men det känns fantastiskt (så länge man inte tänker på vad som ska hända sedan)!

1 mars

i Allmänt,

Efter att ha varit upp och vänt i Norrland för sportlov så är jag nu tillbaka i Halmstad. Snön är försvunnen och har ersatts av snödroppar vilket ska innebära att våren är kommen. Dock inget som märkts av än; ett disktrasa till himmel och blåsigt..

Idag hade jag redovisning av ett stort projekt som vi jobbat med sedan vi började terminen så i veckan har jag ägnat mig åt de sista detaljerna på min plansch. För att göra detta var jag tvungen möblera om lite, så jag flyttade lite på mitt skrivbord och vips så fick jag världens kick! Genom att vrida bordet och flytta det några decimeter så har mitt rum blivit så mycket mer inspirerande även om det ser ut som ett bombnedslag. Nu när projektet är redovisat så har jag tagit med mig nästa hem, vilket är att bygga en modell av ett romerskt tempel. Jag har valt Portunus tempel och håller nu på med joniska pelare. Det känns så skönt att vara pysslig och kreativ!

Till helgen kommer jag fortsätta på samma spår, eftersom att arkitektprovet nu är publicerat ska jag och min kära brainstorma, jag har redan några ideér och det ska bli spännande och kul och sätta sig ned och leka fritt! Det är dagar som dessa jag känner att jag verkligen har hamnat rätt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela