Sista mars

i Allmänt,

- Inställd engelska, vilket ledde till kortspel. Vi (jag, Bea, Lollo och Alex) dammade av tecken, var verkligen hundra år sedan jag spelade det sist. Var riktigt kul, och såklart så vann jag och Bea :)

- Nationella matte, den muntliga delen. Var ljöligt nervös innan och under dom ca 40 minutrarna som de höll på, men jag tror det gick bra. Stefan sa att det gjorde de, och trots hans Timrå-hjärta så litar jag på honom den här gången.

- Hann med 14:40 bussen eftersom att so:n blev lite kortare än vanligt. Skönt att komma hem några minutrar tidigare än vanligt.

En glad dag

i Allmänt,

Gud vilken kul dag det har varit. Inga speciella händerlser jag syftar på, utan bara det att jag (och Bea) har varit på sånt här härligt flum-humör som ibland infinner sig i kroppen. Okej, jag ska inte ljuga för er, för det finns en viss händelse som också är kopplad till mitt stora leende idag. Så vad är det då? Jo, vi fick se resultaten på matteprovet vi gjorde härom veckan, och jag fick full pott. Så otroligt härligt! :))

Morgondagen bjuder också på matte, men då i form av nationella och då den muntliga delen. Är såklart väldigt nervös, och håller tummarna på att det ska gå toppen för mig och dom andra tre i min grupp. Men det faktum att den här delen ger 9p, vilket är lite mindre än en tiondel av vad man kan få max på hela matten, gör att pressen inte är lika stor.

Vad bjuder tisdagen på mer? Flöjtlektion. Jag har lite ångest eftersom att jag har glömt att träna på att andas. Inte de att jag inte kan, utan att jag måste träna upp lungorna så jag orkar spela längre stycken innan jag måste andas igen. Min lärare sa att jag skulle göra det ett par gånger per dag, men det har jag såklart inte gjort. Himla korkat, för det låter så mycket bättre om jag lyckas fixa andningen.

Nej, hörrni. Jag har otroligt lite att säga så de är nog bäst att jag avrundar här innan jag berättar något otroligt trist som får er att somna. Hej på er!

Svinglish

i Allmänt,

Att översätta ortsnamn ordagrant till engelska är rätt kul. Vemdalen blir tex. Who-valley och Björnrike blir Bear-kingdom. Dom har jag kommit på själv, men det är säkert någon som har knäckt dom namnen tidigare, men jag har inte hört dom innan jag själv sa dom. Fick dock höra en ny översättning häromdan. Den svenska orten är Grillom, och på engelska blev det Barbeque-if. Haha, så himla klockrent!

Nej, det får avsluta den här dagen. Imorgon är det ju faktiskt dax för en ny vecka.
Hej på er!

Nya bevis

i Allmänt,

Kära läsare, nu har vi fått det svart på vitt ännu en gång. Vad är det då jag talar om? Jo, de faktum att jag inte är en kvinna eftersom att jag är oförmögen att göra två saker samtidigt. Men den här gången var det dock dömt att misslyckas redan i förväg. Jag menar, de jag hade problem med sist (att kombinera skrivandet och spelandet av wow) är snarare en vanesak, och det har jag blivit rätt duktigt på nu måste jag säga. Men tillbaka till det som hände för några minuter sedan:

Jag kom glad i hågen ut ur badrummet efter en dusch, och innan jag går in på mitt rum för att ta på mig pyjamasen hämtar jag hudkrämen som är i badrummet på övervåningen (duschen är på underväningen). Även fast jag har flaskan i handen så glömmer jag bort vad jag ska använda den till -råda bot mot mina torra ben och armar- och börjar istället snacka lite på msn.
Efter några minuter tittar jag på flaskan och kommer på vad jag ska göra. Utan att tänka mig för så slänger jag upp mitt ena ben på skrivbordet och börjar smörja in mig, och helt plötsligt ligger jag på golvet! Orsaken? Jo, jag har ju då en pilatesboll som skrivbordsstol. Kombinationen balansera på en boll med ett ben på skrivbordet och samtidigt hålla en konversation i liv funkade inte riktigt. Men jag menar, hur lätt är de? Testa så får ni se.

Earth-hour

i Bilder,

Så, nu var den igång. Jag fick ingen klarhet i om det bara var lamporna, eller om det var allt som skulle släckas. Men hos mig lyser det inga lampor iaf, utan fyra värmeljus och datorn går på baterierna. Känner mig duktigt ^^ Måste säga att det är otroligt mysigt i mitt lilla rum. Jag ska nog lägga på mig sängen och läsa. Köpte ju två böcker (för 5kr/st !) när jag var i Hudik förra helgen, och har börjat läsa den ena idag. Bergdorf-blondiner heter den, och påminner om Gossip Girl, fast lite sämre. Har du läst den? Vad tycker du?


Over and out!

Lugn helg

i Allmänt,

Godmorgon!

Ni vet sånna här kulor som man tar fram runt jul? Dom man skakar också yr det "snö" inuti? Sånt väder har vi idag. Jag tycker det är så otroligt mysigt, men jag är faktiskt lite less på snön nu, och längtar efter våren. Sol som skiner, snö som smälter bort och tussilago i dikeskanten.
Iaf, pga väderleken så stannar jag inne idag. Hade i tanken att fota större delen av dagen, jag har inga läxor hemma vilket är otroligt skönt, och kan därför ägna helgen åt precis de jag vill. Känns som om det var ett tag sedan jag hade en sån ledig helg.

Ikväll är det earth-hour, ska ni ansluta er till den? Jag vet inte hur jag gör, är nämligen sugen på en helkväll med romantiska-komedier, tända ljus och lite karra. Men för att kunna genomföra det måste jag ju ha tv:n igång, och då sket de sig ju. Eller? Ska man släcka allt -lampor, tv, dator osv, eller är det bara lamporna? Måste kolla upp det.
Ikväll, eller snarare inatt ska vi ju dra fram klockan en timme för att få sommartid, de får vi inte glömma!

Ska skruva upp volymen på radion och ägna några timmar åt att fota. Skriver kanske några rader lite senare, kanske jag lägger upp en bild också? Ja, vi får se.

Ha en trevlig lördag!

Som en dans

i Allmänt,

Så var det slutdansat i säsong fyra av Let's dance. Vinnaren blev M. Samuelsson, rikets starkaste man. Helt rätt tycker jag, visst Laila har varit superduktig från första till sista (gud vad otroligt fin den var!) dansen. Men hon har på något sett haft det i sig. Lite annat känns det ju med en 150 kg tung tyngdlyftare som ska dansa i klackat. Nä, jag är nöjd med hur paren blev placerade, och ett stort grattis till glasskon, Magnus och Annika!

Håller med en person om att glädjen som alla danspar utstrålar när dom dansar smittar av sig. Under och efter varje program har man varit sugen på att själv ta sig en sväng om. Synd att de är så långe kvar tills det är vår tur. Har då balen i åtanke. Fast det är ju egentligen inte så länge kvar, men vill man dansa nu på studs så är ju två månader väldigt lång tid!



Ps. var inte Annika för söt i klänningen hon hade på sig när hon dansade bugg? Mm, är så kär i den ^^

R.I.P

i Allmänt,

Idag somnade min favoritkatt in för sista gången. Det är min farmors katt, eller egentligen pappas katt, som jag talar om. Lilla Igor blev 19 år, och dog antagligen av ålder och någon sorts cancer.


 


<3

En dag i fjälls

i Allmänt,

Så, nu är jag tillbaka på hemmaplan. Dagen började redan 05:00 idag, men har verkligen rusat iväg. Kanske inte just dom timmarna som tillbringades i bussen, men i backarna gick det fort -både tiden och jag. Ja, trot eller ej, men idag lade jag mina säkerhetsspärrar på hyllan och racade om den ena efter den andra. 15:45 på minuten kom jag tillbaka till värmestugan och slängde av mig pjäxor och täckbyxor och rusade sedan vidare till bussen då vi skulle samlas för hemfärd på nämnda klockslag.

Bra precis 4h senare svänger bussen in på busstationen i Bollsta. Vi packade snabbt in våra saker i bilen, skjutsade hem Erika. Sedan väntade en skönt dusch och lite fika och nu sitter jag här. Ska vilken minut som helst logga ut och lägga huvudet på kudden. Lär nog slockna som en lampa.

Tack för en toppendag, over and out!

25 mars

i Allmänt,

Hej på er!

Tiden rusar verkligen iväg, idag är det onsdag vilket betyder att veckan praktiskt taget är över. Att vi åker till Bear kingdom imorgon gör inte att veckan känns längre häller. Idag gjorde vi bort den sista delen av dom nationella i engelska (eller iaf jag då jag gjort min muntliga del), vilket känns otroligt skönt, "bara" matten och no:n kvar. 08:10 satt vi i sal 4 och fick instruktioner om hur det skulle gå till och när vi fick gå. Det fanns två saker att skriva om, kommer inte ihår vad den första var, men den andra var iaf Crossroads, den uppgiften jag valde att skriva om. Min text blev drygt 3 A4 och jag måste säga att jag känner mig nöjd med min prestation. Det gick lätt att skriva och jag hittade orden. Men nu har jag lite svårt att hitta dom rätta orden för att förklara hur lättad jag är över att det gick bra.

Det var nog dagens händelse, på musiken hade vi teori, eller vi går igenom rockens historia som vi sedan ska ha prov på. Svenskan ägnades åt at slutföra den mutliga delen av dom nationella proven samt bokprat. Sista timmen hade vi no då vi jobbade med jonföreningar och grejer. Dom sista 5-10 minutrarna blev det dock lite moral-snack. Vad som är "rätt" och "fel" när det gäller dödshjälp.

Nu har jag nyss avslutat dagens wow-spelande och tänkte ta mig en varm, skön dusch. Sedan väntar packning inför morgondagens tripp. Tror det blir en tidig kväll, bussen går ju 06:00. Tror det får räcka för idag.

Hej då!

v.13

i Allmänt,

Måndag: Lugn dag utan några speciella händelser. 18:00 infann jag mig på Kulturskolan för att repa inför musikcafét som äger rum den 6 april.

Tisdag: Ingen kickboxning då vi bara var 3 st, tråkigt! kände mig riktigt laddad. Jacke tog sig en titt på min lilla gnom och fixade det som orsakat min död så många gånger. Det var något om class trainer, hade inte trainat sen jag var level 20, och nu är jag 53. Det var alltså ett tag sedan.

Onsdag: Sista delen av dom nationella i engelska. En uppsats som ska skrivas, håller tummarna på att fantasin och det engelska-hjärncentrat är med!

Torsdag: Skolresa till Bear kingdom (Björnrike). Otroligt roligt! :D

Fredag: En helt vanligt fredag, mamma är ledig så jag hoppas hon kanske kan hämta mig efter att vi har slutat 12:10, har verkligen ingen lust att vänta till 13:20 på bussen.

Domingo

i Allmänt,

[x] bädda ren sängen
[x] skriva klart so:n
[x] börja spela på temakonsertlåtarna
[ ] läsa Ett öga rött
[ ] se på OTH

Saturday

i Allmänt,

så var jag tillbaka på hemmaplan igen. halv nio rullade vi ut ur Nyland imorse, och vi kom hem för ca en timma sedan. dagen har gått fort, om man räknar bort bilresan som gick väldigt segt. när vi kom fram blev det fika och sedan en sväng på stan. trot eller ej, men jag hittade faktiskt ett par jeans! även en tröja och två böcker inhandlades. runt fyra satte vi (jag, mamma, pappa, brorsan, mormor, morfar, moster och Kjell) ner vid vårat bokade bord på en, medelhavsrestaurang? jag tror de var det. jag åt grekisk pita, väldigt gott men jag är proppmätt! när alla var mätta och belåtna gick vi tillbaka till moster och Kjells lägenhet en stund och sedan vände vi hemöver.

är rätt trött och funderar på om jag ska lägga mig nu. imorgon väntar det sista av religionsuppgiften samt OTH. hörde också något om att det kanske blir en sväng till Sollefteå då min kära faster fyller år :) ja, vi får se hur det blir. godnatt!

Anna Nalick - Breathe

i Musik,

tänkte avsluta dagen med denna. imorgon väntar Hudiksvall vilket betyder en bilresa som tar sin början 08:00. tror de får bli en tidig kväll.

Idrottslärare?

i Allmänt,

har varit planerat rätt länge att jag ska kickboxning/bodycombat med mina klasskamrater i 9b samt halvklass med 8:orna, och ja. idag kom den dagen. vaknade tidigt, strax innan sex, av vad jag tror är nervositet. jag låg kvar i sängen till ungefär halv sju för att sedan genomgå dom vanliga morgonrutinerna som gick ovanligt fort just idag. redan tio över sju var jag klar. helt klart rekordtid!

en timma senare står jag i idrottshallen med nästan hela 9b framför mig. lektionen började med att dom fick värma upp. näst på tur var genomgång av slag och sparkar, efter att ha visat fick dom testa på några olika och sedan blev det en cirkelträning och till sist blev det streching och yttepyttelite avslappning.

näst på tur var 8:orna. lektionen började och slutade på samma sätt som den innan, men det i mitten blev lite annorlunda. vi gick genom slagen och sparkarna tillsammans, och sedan blev det lite situps med slag, en sorst cirkelträning + en liten kondis-övning.

de var otroligt nervöst att hålla i lektionerna, och det var svårt att bedöma hur länge man skulle hålla på med en övning, men i det stora hela känner jag mig nöjd, och hittills har jag bara fått povitiv respons. vilket känns skönt. Bim (min mentor och idrottslärare) tyckte de var så kul och skulle höra med Korpen (det är dom som rår om utrustningen) om det inte gick att hyra fler gånger så jag kunde ha halvklass två gånger till.

så, vad säger vi, är idrottslärare ett yrke för mig? NEJ

Motgång föder framgång

i Allmänt,

- blev inte klar med so:n, fick härdsmälta i hjärnan vilket betydde att jag inte fick fram några ord som reflektrade över arbetet. har dock suttit med de en stund nu och tagit igen tiden som gick till annat på dagens lektion.

- jag dör hela tiden när jag spelar nu för tiden (snackar om wow) vilket får mig att tappa suget på att spela. måste ta mig ett snack med mina wow-spelande kompisar för att höra varför min damage är så låg. tror nämligen att det är de som ligger bakom det hela.

- jag har fått ett hål i mina favoritjeans! tur att vi ska till Glada Hudik imorgon, då kanske jag hittar ett par nya. men antagligen inte, vet inte varför men att hitta ett bra par jeans är verkligen jättesvårt ;o

Zzz!

i Allmänt,

gah, va trött jag är! somnade runt två och vaknade ungefär vid sex. jippie! de gick bra på morgonen, men legom till engelskan letade sig tröttheten fram, och runt lunch kom huvudvärken. dagen har annars rullat på bra, blev ingen idrott eftersom att jag skulle till Kramfors på möte inför temakonserten. vi åt pizza, lyssnade på låtarna som ska vara med och vi lärde känna varandra. och nu kan jag knappt bärga mig tills det är dags att slå sig ner i sal 1 och repa låtarna. en av vårens bästa händelser helt klart :)

nu innan jag somnar ska jag fortsätta med religionen. de är så lite kvar nu och jag vill ju som jag sa tidigare gärna lämna in det imorgon så helgen blir fri. men om det ska vara möjligt borde jag nog börja nu. så hej på er!

Solsemester skänkes?

i Bilder,

blev plötsligt så sugen på att åka till varmare bräddgrader, njuta av värmen och bara slappa från allt vad skola heter. vet ju att de inte går, men det blir inte mycket bättre av att titta på bilder från när vi var på Gran Canaria.  tänkte avsluta dagen med en av dom första bilderna som togs med min Olympus där på ön. go'natt och sov gott!

Kanske, kanske

i Allmänt,

jag har nu skrivit så tangenterna blivit varma och det ser faktiskt ut som om jag hinner klart med denna religionsuppgift till på fredag! kan nästan inte beskriva hur lättad jag känner mig. känns som om jag har suttit med det här 24/7 hur länge som helst men inte kommit nån vart, och allt som jag läst har inte fasnat i hjärnan som tanken är med att arbeta så inriktat på en sak.

nej, jag har inte tid med att skriva om ingeting för er när jag kan få mer gjort på min jämförelse mellan hinduismen och judismen (judendomen). undra vart all denna glada energin kom ifrån? spela roll, det är en otroligt skönt känsla :))

18 mars

i Allmänt,

den bästa medicinen är Roxette. och några timars sömn. och en ipren. och några körsbärstomater. men vad är de bra mot då? jo, förkylning, huvudvärk, trötthet och snart-kommer-jag-svimma-känslor. okej, huvudvärken har inte riktigt försvunnit, men det är betydligt bättre än tidigare idag. jag var med på matten, so:n och spanskan sedan åkte jag hem med 11:25 bussen och tog min "medicin-kur". 
 
nu letar jag febrilt efter en gnutta kocentration så jag kan skriva vidare på hinduism-rapporten. skulle vilja lämna in det på fredag och ha en lugn helg utan att ha det hängande över mig. men om det ska bli möjligt måste jag lägga på ett kol. hej så länge!

Tisdag

i Allmänt,

håller i skrivande stund på att nörda sönder Losing you, tycker den är så himla bra!  gör även ett tappert försök att jämföra hinduismen med judendomen. kan inte påstå att de går snabbt, men sakta och säkert går det framåt. kocentrationen är bortblåst och ja, då är de som de är. dock så letade den fram sig genom dimmorna lagom till matteprovet, och det kändes som att det gick rätt bra :) 

ska fortsätta med jämförandet, sedan blir det att träna. ska bli så skönt att få röra på kroppen, hoppas det blir ett jobbigt pass! när jag kommer hem blir det duschen och dr. House, en lagom avslutning på denna dag. nej, nu måste jag byta om, blev till att åka och handla innan vi träningen. hej på er!

v. 12

i Allmänt,

mm, en tung start på nya veckan. inte så att lektionerna har varit jobbiga, men jag har en ny förkylning i kroppen (undra vilken i ordningen det är denna höst/vinter?) vilket idag har resulterat i en kittlande hals, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. hoppas att det går över till imorgon då det är dax för matteprov, och då vill jag gärna att hjärnan ska vara på alerten.

vad har hänt mer idag? jo, jag är en erfarenhet rikare, jag lödde för första gången på tekniken. var inte speciellt lätt, men jag tror jag fick till det. upp till bevis nästa vecka! gick några minuter tidigare från nämnda tekniklektion för att ta 3-bussen till Nyland och besöka käftis. varken goda eller dåliga nyheter, jag ska fortsätta att ha tandställningen tills min hörntand har vuxit ner en bit, vilket han trodde skulle vara till sommarn.

när jag var färdig så åkte jag och mamsen till Sollefteå och gick in på Övergård/Kläd extra för att kolla om dom fått in några sommarklänningar, vilket dom hade. kan meddela att det följde med mig en hem som jag ska ha på balen. gud va de känns skönt! är förresten denna klänning, såg den på Nelly.com och blev lite småkär i den, men var rädd att den skulle vara för kort, men det var den inte. är nöjd med precis allt (ibland är faktiskt turen på min sida) och hoppas att jag inte börjar tokväxa nu innan balen. känns inte speciellt troligt, jag menar dom två senaste åren har jag växt 1 ynka cm.

nej, om jag skulle ta och ägna mig åt engelskan, har förhör imorgon på 15 glosor som vi ska beskriva. jippie, beskrivningar som verkligen är min grej.. nej, de är de inte, gissar att ni förstog ironin. försökte mig nyss på revben, alltså rib. och då började mamma asgarva, hoppas att det inte berodde på hur jag beskrev de, utan för att jag använde en himla löjlig röst när jag gjorde de.

jaja, spela råland. ska tvätta av mig, kura ihop mig i duntäcket och plugga nämda engelska. hej på er!

Far och son

i Allmänt,

härom kvällen lyckades jag snappa upp denna konversation:

Calle: pappa, hur lång är du?
Pappa: tja, så jag räcker upp till huvudet
Calle: hm, visst. nej men seriöst
Pappa: okej, så pass att jag räcker ner till golvet

pappa, pappa, vart får du allt ifrån? ;)

09:24

i Allmänt,

god morgon! idag vaknade jag halv sju av att radioan hade gått igång, hade visst glömt att stänga av timern på den. tror det var If I were a boy som spelades, men ändå var det Elton Johns Crocodile rock som snurrade i skallen. väldigt märkligt, sist jag hörde den var för typ två år sedan när vi repade inför temakonserten. min hjärna är som jag sagt så många gånger; en repeat-knapp ;p

nej, klockan börjar närma sig halv tio, och tio börjar ju hockeyavslutningen. så om jag skulle ta på mig kläder och fixa mig så man kan visa sig bland folk? känns som en rätt bra idé. hej på er!

De som göms i tö, kommer upp i tö

i Allmänt,

eller vad är det mansäger? btw, gissa vad jag hittade idag? jo, mina två försvunna expansionspaket (nattliv och prylpaket -glitter och glamour)! och vart var dom då? jo, på Calles rum bland alla andra möjliga data- och tvspel. känns skönt att dom är tillbaka, har känts lite "naket" att spela utan dom eftersom att man vant sig vid vissa saker som paketen innehåller.


Nu är det faktiskt lördag

i ,

VARDAG:

Din livsglädje och längtan efter något mer i livet ökar.


KÄRLEK/RELATIONER:

Du är snygg! Glöm inte det när du går ut genom dörren idag! Du är snygg och du är du och det finns ingen som kan ändra på det!


PENGAR/ARBETE:

Prova att se med nya ögon på chanserna på ditt arbete, det kan ge dig glädje och ny energi.


DAGENS CITAT:

Noel Coward - Äktenskapet är det mest omtyckta misstaget här i världen.


LYCKONUMMER:

20

Here she is

i Allmänt,

tänke visa er hur min fina lilla gnom ser ut. hon heter Crystaliized (om ni inte kommer ihåg) och är level 51. tror inte man kan berätta så mycket mer, eller de kan man säkert. men jag är ju inte så insatt i vad allt heter. men längre fram kanske jag kan göra en riktig "presentation" av henne ;)

Fredag den 13:e

i Allmänt,

nu är nästan alla engelska np's bortgjorda, bara uppsatsen kvar. tror (framförallt hoppas) att det gick bra, läsningen gick helt okej medans hörförståelsen var lite klurigare. men jag gjorde iaf mitt bästa och nu är det bara till att se hur långt de räcker.

11:25 åkte vi hem, jag och Bea hämtade hennes dator hos hennes mamma, sedan gick vi till ICA och köpte munkar för att sedan placera oss i min säng och fixa och trixa med Sims. när man planerar att göra sådana saker så går det sällan den lätta vägen, utan det måste bli lite problem först, och idag var inget undantag.

hon åkte hem för en tag sedan och nu tänkte jag skriva lite på so:n. har för mig att jag sa att jag skulle göra det igår, men så blev det inte. blev först lite wowspelande med Pontus och Tobbe, och sedan med brorsan. vid typ åtta gick vi ner och såg på film och strax efter nio gick jag och la mig i sängen för att få en lång natts sömn och vara utvilad till dagens prov.

ikväll får vi besök, och då blir det god mat, skratt, lite pilkastning och Lets dance. ser ni på de? och om ni gör de, vem är eran favorit? min är antingen Laila Bagge eller Magnus Samuelsson. har inte följt så aktivt dom senaste gångerna eftersom att a-lagsmatcherna har varit samtidigt.

sitter också och letar efter musik som går bra att träna till. ska ju ha kickboxning med klassen nästa vecka och skulle behöva något med rätt hög "puls" i. har ni några tips så är dom varm välkomna! :)

Torsdag

i Allmänt,

så var ännu en dag avklarad, inga speciella händelser, hade muntligt np i engelska och började med fördjupningsuppgiften i bild. på idrotten spelade vi bandy. kul som vanligt, men eftersom att jag var så smart att jag glömde skorna hemma, så resulterade allt springande i brännblåsor under fötterna. ajajaj! kan knappt gå, men är huvet dumt så får ju kroppen lida.  

nu hade jag tänkt wow:a lite. var bra länge sedan sist. vet inte om ni har fått intrycket av att jag har blivit en no-lifer och bara lirar, men så är faktiskt inte fallet. har inte spelat sen före sportlovet. vet inte varför jag inte har spelat, men de har helt enkelt inte blivit av.

imorgon väntar två np i engelska, läs- och hörförståelse. slutar 11:10 så då hinner jag med 11:25, härligt! då följer Bea med mig hem och så ska vi lira lite Sims. hoppas mina expansionspaket kommer fram från sitt fiffiga gömställe bara. kan för mitt liv inte förstå vart dom tagit vägen!

ska som sagt spela. sedan ska jag fortsätta med so:n och sedan blir det nog sängen. hej på er!

Live från

i Allmänt,

fotöljen framför den varma brasan. har fått en "kyl-atack" och har kurat ihop mig i en filt i fotöljen framför brasan med datorn i knät och på tv:n är det Kärlek på menyn. ska snart ta tag i so:n. har skrivit alla punkter och ska renskriva de på datorn innan jag börjar med nästa del: jämförelsen mellan hinduismen och judismen (judendomen). 

imorgon väntar en helt vanlig torsdag. längtar till bilden, vi har dragit igång ett fördjupningsarbete och de ska bli riktigt kul. vet att jag ska använda mig av kameran, men vet inte riktigt till vad. har en liten idé, men jag får se hur det blir med den.

men gud vilken blogg-torka jag har hamnat i. förhoppningsvis går den över snart.
jaja,  hej på er!

Torka

i Allmänt,

mitt skrivhumör är lika bortblåst som min fantasi. ush! dagen har rullat på som vanligt, när jag kom hem väntade 5-6cm snö som skulle skottas och sedan var det äntligen dax för kickboxning! var otroligt länge sen sist, nästan skönt att vi var så få, eftersom att träningen blir intensivare då. fast 5 pers är nästan lite väl lite. när vi kom hem väntade inspelningen av Mästarnas mästare, ett glas o'boy och ett äpple. nu ska jag se på Scrubs och sedan tänkte jag sova. morgondagen har inget speciellt att erbjuda, förhör på 36 grundämnen och musik.

som sagt, Scrubs. go'natt!

Slut på lov

i Allmänt,

så var första dagen avklarad, bara 5 veckor och 4 dagar kvar till nästa ledighet. ingenting hade förändrats sen vi gick på lov och allt rullade på som vanligt. fick veta att vi har engelskanationella på fredag. läskigt, engelska är inte precis mitt ämne. håller tummarna på att det går min väg den här gången!

så, vad har jag för planer inför kvällen. jo först ska jag göra bort lite skola, alltså plugga på no:n och skriva lite so. sedan tänkte jag faktsikt spela lite Sims 2. installerade de igår och skapade mig en familj, men inget mer. så idag blir det till att återuppväcka lite fusk (ajjabajja! men vissa klarar man sig inte utan) och försöka finna expansionspaketet natt liv. kan för mitt liv inte förstå vart de är. man skulle ju kunna tycka att de borde vara med dom andra spelen, men icke sa nicke. jaja, får som sagt leta.
tänkte inte göra så mycket mer idag, klockan nio är det ju 2½ men som vanligt, därefter My name is Earl och om vi har tur så blir det också Scrubs. ska hjälpa mamma med maten, skriver kanske lite senare. hej så länge!

Hockeysäsongen 08/09

i Allmänt,

jaha, så var lovet slut. något mer som är slut är hockeysäsongen för Modos och IFK Nylands del. idag var jag på U16's sista match (slutade 5-6) och i fredags vad a-lagets sista (6-6). känns som om de var en väldigt kort säsong, har för mig att det burkar räcka fram till påsklovet iaf, men tydligen inte.

vad ska man säga om Modo tro? det började ju bra i höstas, men så kom det skador, tiden efter jul vill man nästan glömma och dom sista omgångarna var en kamp mot kvalsträcket. men som tur var slapp vi att kvala, fick dock ingen chans till guldet och sommarlovet blev längre än väntat, men det känns skönt att inte behöva kvala och riskera att hamna i allsvenskan. Nyförvärvet Mats Zuccarello Aasen har skrivit på för tre år till, men Harri Rindell fick packa sina väskor.
Känslan jag fått av säsongen 08/09 är att det inte kan bli mycket sämre, och att det därför inte kan inte bli värre nästa utan bara bättre, och de känns bra.

i höstas började kameran följa med på a-lags matcherna, och sedan även på U16's. i min hockey-mapp finns det lite drygt femhundra bilder, och jag håller på att ladda upp en del på Nylands hemsida. på lördag blir det sista gången jag står vid sargen och kikar genom sökaren, då har dom en gemensam avslutning. spelare från alla lag mixas och spelar match, och jag tänkte också avsluta min "säsong" då.
vad ska jag säga om lagens matcher då? förlusterna har varit fler än vinsterna tyvär. men på något sett tycker jag ändå de är otroligt kul att titta. något jag absolut kommer att sakna om jag flyttar ner till Halland.

Rubrik?

i Allmänt,

jag sköt inte upp det nödvändiga (städningen) till imorgon, utan gjorde det idag. och gud vad de känns härligt, ordning och reda samt sval mars-luft efter att ha haft fönstret öppet halva dagen. är sådär proppmätt som man brukar vara efter att ha besökt farmor, och efter en tur i varma bilen och en stund i soffan lär jag nog slockna rätt snabbt när jag loggat ut och stängt ner för dagen.

imorgon väntar
- återupptagande av skolarbete
- hockey
- oth
-
och Beck

ska som sagt sova (hahaha, fyra s i rad). go'natt!

Lördag

i Allmänt,

god morgon!

sitter nu och blickar ut över det totala kaost som råder i mitt lilla rum. en rejäl storstädning vore nog på sin plats. men jag känner mig inte på något städhumör, men ibland måste man göra saker man inte vill göra. men innan jag tar mig an detta projekt ska jag nog klä på mig och uträtta mina ärenden Kramfors, och så kanske jag letar fram dammtrasan och snabeldraken när jag kommer hem igen. fast jag skulle ju kunna skjuta upp det en dag till, jag menar. jag har ju bott i detta bombnedslag i nästan en hel vecka, så jag ska nog kunna stå ut en dag till.

borde kanske ta en titt på vad som händer i skolan också, för på måndag är det ju dax igen vare sig man vill eller inte. och bara för att vi har haft lov så har ju -tyvär- inte alla prov och inlämningsuppgifter gått upp i rök -otur.
nej, nu måste jag lägga på ett kol för nu är mamma och pappa klara. hej på er!

6 mars

i Allmänt,

och jag som inte trodde att jag skulle hinna blogga idag, de här måste vara den bästa vettiga uppdateringen på länge! kom nyligen hem från hallen. mötet mellan Nyland och Team Härnösand slutade sex lika. matchen var spännande, och hemma laget började med att ta ledning med 2-0 sedan kom gästande laget ikapp och gick om, och sedan i sista perioden var det jämt. de slutade som sagt 6-6, men jag önskade ju såklart att Nyland hade fått kammat in tre poäng men som vanligt så får man inte alltid som man vill.

nej, tro om jag ska ta och göra kväll? är fortfarande otroligt trött, och de vore kanske smart att lägga sig och sova innan jag kommer in i andra andningen. ska bara se vem som ryker ur Lets dance först.
imorgon ska jag och mamma åka till Kramfors. främst för att kolla efter en ny skidjacka och införskaffa en ny skrivbord/data-stol, då i form av en pilatesboll. sedan bär det av till Sollefteå då vi är bjudna på middag hos farmor.

jag ska sova gott i natt, hoppas ni gör det med!

Letar i minnesbanken

i Allmänt,

såklart jag hinner klämma in ett inlägg till idag! kom nyss hem från Hallsta och om en stund blir det en varm skön dusch. backarna var näst intill perfekta, det var inte alls kallt men solen sken tyvär inte, men man kan ju inte få allt. men något vi fick var värkande fötter. en till sak vi fick var ett prov på våra engelskakunskaper. det var en utlänning som började prata med oss, och såklart så blev vi helt stumma och kunde bara säga yes och skratta. det visade sig att han läste på SFI, och de visste vi inte alls vad de var, jag trodde att det var någon slags byggutbildning men det stog för svenska för invandrare..!   haha, så de kan va.

ush, jag känner mig gammal när jag skriver de här. men jag blev himla sugen på att testa åka skidor igen, och när jag tänker tillbaka på när jag gjorde de sist, så visade de sig vara 10 år sedan! jag menar, jag är 16 och så säger man att de var 10 år sedan man gjorde något senast. alltså, de låter så knäppt i mina öron.
men iaf, för tio år sedan började jag åka bräda och jag minns de rätt väl. vi var i Björnrike (bear kingdom) tillsammans med en annan familj och då överraskade mamma och pappa mig och Calle genom att hyra en bräda åt oss. dagen efter tog vi av våra egna pengar och hyrde igen, och på den vägen är de. vi gick på snowboardskola i lilla Nylandsbacken.
de är inte så att jag är less på brädan, utan jag tycker de är kul, men de vore kul och se om man kan åka efter så många år. kanske jag ska ta och hyra nästa gång? himlans sugen är jag iaf :)

nej, om jag ska ta och hoppa in i duschen då. hej på er!

Prinsar, Hallsta och hockey

i Allmänt,

mina märkliga drömmar fortsätter. men inatt hade de ingenting med wow att göra, utan med med Victoria och Daniels bröllop, jag gifte mig nämligen! och inte med vem som hellst, utan en prins från Hawaii (men med utseendet av en jag känner). fast jag kom aldrig till själva tager du.. och nu kan du kyssa bruden, för de kom lite märkliga saker emellan.

ja, så kan de vara. nu ska jag dra på mig varma kläder och sedan är det Hallsta som gäller tillsammans med Johanna. vet inte om det blir så mycket mer bloggande idag, för är vi kommer hem blir de duschen och sedan ska vi till mormor och morfar och äta middag. och sedan halv åtta är det ju a-lags match.

ha en bra dag!

Snart slut på lovet

i Allmänt,

mmf, jag är galet trött, har sovit taskigt dom senaste nätterna (bara för att de är lov och man har tid att sova ut så kan man inte göra de) och att simma och sedan basta har inte precis ett uppiggande effekt, iaf inte på mig. 

btw, var ju på bilskolan i eftermiddag/kväll. jag vet inte vad jag ska säga om de egentligen, de känndes som om vi bara hade kunnat få våra papper och sedan läsa genom ett häfte med vad man ska tänka på. stämningen i rummet vi satt i var barndomskompisar som träffade varandra efter många, många år som disskuterade faror i trafiken. gjorde iof inte så mycket, hade ju inte precis mycket bättre för mig, men jaja. om några veckor gör jag vägarna osäkra. tycker fortfarande att de är lite läskigt, men kan inte hjälpa att de ska bli kul att sätta sig bakom ratten.

hade föresten en toppen bra lösning på att undvika krock i en korsning. du kommer och kör, du kommer till en fyrvägskorsning och ser inte att det kommer en bil från höger och kör dit den ska -vilket är in på vägen där du kör-, det tar en sekund innan du flyttar  foten från gaspedalen till bromsen. hastigheten du håller är ca 50 km/h ,eller var de 30, iaf på sekunden de tar för dig att reagera förflyttar du dig nio meter framåt, vilket betyder krock med den andra bilen. och hur var man lösning då? jo, ta ingen risk, istället för att åka rakt fram, sväng höger så undviker du detta problem. visst, de kan bli en rejäl omväg om du har otur, men du kanske sparade ett liv. hängde ni med i beskrivningen?

nej, nog om de. ska polera garnityren och krypa tillsängs. go'natt på er!

Aktivitet

i Allmänt,

är iskall om både händer och fötter, vilket brukar vara ett tecken på för mycket stillasittande (eller, inte i mitt fall eftersom att jag alltid är kall, men eftersom att jag bara har suttit hela dagen så vet jag att det är därför jag fryser den här gången). men snart ska jag faktiskt röra på benhögen. iaf några hundra meter ner till hallen. men de är ju bättre än ingenting.

imorgon funderar jag på att åka och simma igen. var så skönt i måndags och jag är sugen på att basta! :p på fredag blir det backen som gäller, och då följer Johanna med, skojskoj! :D

nej, om jag skulle leta fram lite kläder. funderar på att ta på mig modotröjan, Nyland spelar mot Timrå, men de vette fasen om jag vågar. jag menar, en ca 160 cm lång tjej med kamera och modotröja nere vid TIK:s utvisningsbås och omklädningsrum. de kanske blir som när tjurar ser rött? haha

hej på er!

Onsdag

i Allmänt,

sitter och skriver på religionsuppgiften, går sakta men säkert framåt. känns lite trist att hålla på med skoluppgifter när man har lov, men jag vill inte stressa med arbeten och då får man offra något annat -i detta fall ledig tid. har suttit med de här i 2-3h så jag ska snart ta och avsluta, jag menar all min lediga tid ska ju inte behöva gå åt. 

ikväll är de hockey på programmet och imorgon kväll ska jag till bilskolan för att gå en kurs för att sedan få börja övningsköra. gud va läskigt! visst, okej att köra moppe, men bil. jag är ju bara barnet än ;o tur att det dröjer några veckor till innan jag får ge mig ut på vägarna. kanske hinner skaffa mig lite mod tills dess.

nä, nu ska jag skriva klar den här punkten och sedan ska jag hitta på något annat. hej så länge!

Inlägg nr. 824

i Allmänt,

efter en hel dag i backen är jag sådär lagomt trött i kroppen som man brukar vara. tiden rusade iväg och backarna var otroligt sköna. rådde bot på en liten rädsla idag, vilket känns bra. det är egentligen jättelöjligt, men jag brukar vara de ibland. i början av skidsäsongen så hade jag lite problem med liften (jag+dagdrömmer+grop=fall=släpades upp i benet=ajaj), och sen dess har jag inte åkt upp för hela backen själv eftersom att jag varit rädd för att det skulle hända igen. men idag tog jag mig i kragen (jag menar, himla löjlig grej) och lyckades då ta mig upp utan några missöden. pust!

strax börjar Scrubs (tredje kvällen i rad som jag ser på de! ;p ), och när de är slut ska jag be om att få sova ut imorgon och sedan ska jag sussa.

sov gott hörrni så hörs vi imorgon! :)

3:e mars

i ,

VARDAG:

Även om inte alla i din omgivning visar det, så behövs du! Tänk på det om det känns jobbigt och ensamt ibland.


KÄRLEK/RELATIONER:

Du är snygg! Glöm inte det när du går ut genom dörren idag! Du är snygg och du är du och det finns ingen som kan ändra på det!


PENGAR/ARBETE:

Det finns risk för att någon person försöker utnyttja din hjälpsamhet. Ställ dig genast på bromsen.


DAGENS CITAT:

Eddie Cantor -Han har inte en enda fiende i hela världen - men alla hans vänner hatar honom.


LYCKONUMMER:

5

Från sängen

i Allmänt,

för en halvtimma sedan låg jag halvdöd på soffan, så sa mamma att jag skulle gå och lägga mig i sängen ist, så jag gick upp tvättade av mig, bortstade tänderna ja ni vet. och så när jag kryper ner under täcket är jag hur pigg som hellst. suck, varför är de så? jag som tyckte att de skulle bli så skönt att sova! hmf, de är som de är. förhoppningsvis är jag tillräckligt pigg för att hålla mig vaken och se på Scrubs.

helt otroligt, jag vet inte hur jag lyckades, men lyckades gjorde jag iaf. och vad är det jag har gjort nu då? jo, jag lyckades få bort all klor-lukt efter dagens bad i poolen. jag tycker alltid att man kan ana lukten efteråt hur många gånger man än tvålar in sig, men idag känner man inte ett uns av badhuslukt på min kropp. yes!

vad bjuder morgondagen på då? jo, en heldag i Hallsta. först åker vi på dan, sedan blir de pizza på Önstabaren och sedan tillbaka till backen för lite kvällsåkning. otroligt härligt :)

nej. nu är det My name is Earl som gäller. go'natt!

En vecka och en dag senare

i Allmänt,

kan inte o ord uttrycka hur glad jag är, det är nämligen så att nu funkar nätet till 100%. en vecka, en dag, en miljon uppdateringar och lika många suckar senare så funkar det. otroligt skönt! :)

nu ska jag packa badkläder och grejer, sedam åker jag till Kramfors och simmar. ska gå in på Expert och kolla om dom har någon snygg väska av något slag till min älskling (alltså min Vaio). om dom inte har de så ska jag nog sy mig ett eget.

btw, hade en väldigt märklig dröm inatt. jag var i vår älskade huvudstad på något hotell, och helt plötsligt var det en massa wow-"monster" som dödade mig, och i nästa stund satt jag och mamma och spelade en sommarsång på piano. tänk vad drömmar kan vara konstiga ;o

jaja, hej på er!

Efter nyheterna kl. 22

i Allmänt,

go'kväll. sitter nu i sängen med datorn i knät och tittar på Beck -den japanska shungamålningen. hänger dock inte riktigt med i handligen, har tankarna på något annat ställe.
större delen av dagen har -som jag sa- ägnats åt hinduismen. känns dock inte som om jag kommit längre än när jag började. ett himla stort arbete, drygt tio punkter att skriva om och sedan jämföra med en annan religion på fem av dom, och sedan skriva en raport på de. men vi har som tur är rätt gott om tid på oss, sista inlämningsdag är fredag v13.
läste ut Babbeldrottningen också. vad ska jag säga om den mån tro? jag gillar Meg Cabbot, och inget undantag denna gång. den här boken var hennes första vuxenbok, men jag tycker inte att den skiljer sig så mycket från dom som är riktade mot ungdomar.

funderar i skrivande stund på om jag ska åka till Kramfors imorgon, är sugen på att simma några längder. och eftersom att boken tog slut så går jag nog in på biblan och letar mig en ny. har ni något boktips?

nej, ska rikta uppmärksamheten mot tv:n igen, så hörs vi imorgon. hej på er!

1:a mars

i Allmänt,

god morgon! sovit gott? det har jag, iaf dom timmar jag sov. låg vaken bra länge och läste och vaknade runt halv åtta då jag plockade fram boken igen. nu har klockan passerat tio och jag hade tänkt ägna några timmar åt so-arbetet om världsreligioner. jag har att jobba med hinduismen och jag har kommit en bit på vägen, men är långt ifrån klar. har slagit upp två sidor på nätet och har två böcker uppslagna framför mig så nu är det bara att köra igång. de enda som saknas är riktigt bra musik så innan jag börjar läsa, stryka under och anteckna så ska jag sätta ihop en playlist. ha en trevlig dag allihopa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela