Kyla

i Allmänt,

Bara för att jag är från Norrland så betyder inte det automatiskt att jag gillar när det är minusgrader, inte heller att jag tycker att det är "varmt" fast det är -10 grader (som det var idag), trots att vissa tycks tro det.. Jag lider, huttrar och suckar precis lika mycket som alla andra här nere (om inte mer, mina händer och fötter är ofta kalla som is..). Det enda är att jag är van att en vinter innehåller snö och kyla. *PUNKT*

Jag ville bara förtydliga detta.

Fullt upp

i Allmänt,

Hajdi!

Klockan har passerat 21:00, för en timme sedan kom jag hem från den sista teorikursen. Det känns skönt att det är bortgjort nu så jag kan bocka av det. Nu ligger jag i sängen och skriver på en artikel om Vampyrer, sängläge är dock inte så smart för jag tror att jag kommer somna vilken minut som helst! Jag är riktigt trött, jag var på äventyr i helgen vilket gjorde att det blev lite mindre sömn än vanligt och i kombination med en heldag i skolan, läxläsning och två timmars teorikurs tycker jag nästan att jag förtjänar att sova nu. Men så funkar det tyvärr inte, jag har alldeles för mycket som måste göras. Suck.

Här får ni en liten teaser på vad jag gjorde i helgen, jag berättar vad senare, när jag får tid.

Inför körkortet, utmaning och Shakespeare

i Allmänt,

Idag har jag varit på teorikurs inför körkortet, lektion 2 av 3, den första lektionen var ju i måndags och den sista är nästa måndag. Imorgon ska jag iväg på min första körlektion! Jag är nervös redan nu men jag vet att jag inte har något att vara orolig för (möjligen vädret, idag har det varit snorhalt på vägarna, eller iallafall trottoarerna), jag har träffat min körlärare och han verkar jättebra, stor och glad! Jag har kört tidigare, det är ju faktiskt inte första gången jag sätter mig framför ratten, varken någonsin eller här i Halmstad för den delen. Jag har fått in tekniken med det kritiska "gå-från-avstängd-bil-till-vara-ute-på-vägen-utan-motorstopp", att backa känns heller inte helt omöjligt. Men ändå är jag nervös 24 timmar i förväg.. Det är inte okej, men jag ska göra mitt bästa och citerar en mycket läsvärd (eller hörvärd, jag har bara hört den som ljudbok) bok; "Det finns inga själ att hysa gott mod inför framtiden, därför måste vi utan själ stiga in i framtiden med gott mod". Jag vet inte om citatet passade in riktigt, men lite iallafall.

Jag fick en (anonym) kommentar angående utmaningen, att skriva en text varje dag i en månad till en given rubrik. Jag hade tänkt att allt ska hamna i min dagbok och att det bara ska vara till för mig själv, som någon slags komma-igång-med-skrivandet, men det är inte alls möjligt att någon text publiceras här med. Det beror helt enkelt på vad det är för ämne och hur nöjd jag blir med det jag skrivit.

Nej ni, nu ska jag fortsätta skriva på min bokrecension om En midsommarnattsdröm av William Shakespeare och sedan stänger jag ner för dagen, jag vill ju vara pigg och vaken imorgon när jag ska köra bil!

Over and out!

Utmaningen

i Allmänt,


Jag fick respons angående skrivande av både min kära farmor, en kändis (alltså en person som jag känner inte en kändis som en offentlig person) och en anonym person, det var bara snälla kommentarer och det var kul att läsa! Jag har inte påbörjat utmaningen ännu utan tänkte spara det till nästa månad (som ju är här om bara några dagar!) eftersom att jag har jullov ungefär halva december så tror jag att jag kommer ha mer tid och ro till att skriva då. Jag kommer som sagt skriva i min dagbok (som ni ser ovan), men är ni med mig ändå?

Personlig almanacka

i Allmänt,

Jag satt precis och klagade för mamma över hur mycket jag ha att göra den närmaste tiden, förutom inlämningar, redovisningar och prov så har jag nu också påbörjat studierna inför körkortet, idag var jag på teorikurs (nummer 1 av 3) och senare i veckan börjar jag med körlektionerna.. Usch, det är jobbigt att tänka på allt som ska göras. Precis efter att jag avslutat mitt och mammas samtal och jag börjat skriva på min rapport om Jeanne d'Arc så fick jag ett mail med en väldigt trevlig nyhet, nämligen att jag vunnit ett personlig almanacka från personligalmanacka.se i en tävling hos Susanne - kandy.se! Jisses vad glad jag blev, ett ljus i höst(vinter?)mörkret, en perfekt present på namnsdagen för ja, idag har ju Cecilia namnsdag! En perfekt avslutning på denna dag och perfekt start på denna vecka :)

Jacka

i Allmänt,

Jag är på jakt efter en lite finare jacka att dra på sig nu när vintern är här, en som passar att ha över en klänning. Jag tror jag hittade den idag, eller iallafall så hittade jag en supersöt jacka på Ellos, titta och avgör själv! Lite kul är det ju att den heter Zizzi, mindre kul är att den bara finns kvar i storlek 54/56..


Writing

i Allmänt,

Jag älskar att skriva, det är skönt att se ett papper fyllas med ord, det är som om man förstår bättre då. När man ser det. Kan läsa det om och om igen. När jag lär mig nya glosor skriver jag dem om och om igen. När jag ska lära mig nya fakta skriver jag det om och om igen. Jag minns när jag fick min första dagbok, den var lila med hästar på och jag fick den på min födelsedag (jag vet dock inte vad jag fyllde). Sedan dess har jag alltid haft en bok till hands så att jag kan skriva ner nödvändiga saker, även en hel del onödigheter. Hemma finns en byrålåda fylld till brädden med diverse anteckningsböcker.

Min blogg finns för att jag ska kunna skriva i den. Jag har en dagbok för att jag ska kunna skriva i den. Men just nu, och den senaste tiden har jag varit väldigt dålig på att skriva för min egen skull. Det har helt enkelt varit så mycket annat som ska skrivas som gör att jag inte orkar skriva något utöver det. Det är trist. Jag har så mycket i huvudet som skulle behöva komma ut, sättas på pränt, glömmas bort ett tag och sedan när jag har tid återupptas, tänkas på, reflekteras över.För att få mig att skriva för min egen skull igen har jag åtagit mig en utmaning. 30 rubriker som man ska skriva 30 texter till, under 30 dagar. Jag kommer inte dela med mig av mina texter här, en del är alldeles för personligt och därför hamnar utmaningen i dagboken med lås. Men jag kan dela med mig av utmaningen, här är rubrikerna:

Dag 1 – Presentera mig själv. Dag 2 – Min första kärlek. Dag 3 – Mina föräldrar. Dag 4 – Det här åt jag idag. Dag 5 – Vad är kärlek. Dag 6 – Min dag. Dag 7 – Min bästa vän. Dag 8 – Ett ögonblick. Dag 9 – Min tro. Dag 10 – Det här hade jag på mig idag. Dag 11 – Mina syskon. Dag 12 – I min handväska. Dag 13 – Den här veckan. Dag 14 – Vad hade jag på mig idag. Dag 15 – Mina drömmar. Dag 16 – Min första kyss. Dag 17 – Mitt favoritminne. Dag 18 – Min favoritfödelsedag. Dag 19 – Detta ångrar jag. Dag 20 – Den här månaden. Dag 21 – Ett annat ögonblick. Dag 22 – Det här upprör mig. Dag 23 – Det här får mig att må bättre. Dag 24 – Det här får mig att gråta. Dag 25 – En första. Dag 26 – Mina rädslor. Dag 27 – Min favoritplats. Dag 28 – Det här saknar jag. Dag 29 – Mina ambitioner. Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Homework

i Allmänt,

Som ni vet är stormen här, alltså inte utomhus utan i skolan, det är inte en sak utan flera! Jag sitter nu och försöker göra klar en sak men det går liksom inte, det är så mycket annat som lockar, andra skoluppgifter (!?), bloggar, photoshop, tv:n, garderoben som behöver en rensning, till och med dammsugaren lockar mer än att få ordning på denhär rapporten och powerpoint presentationen om Isaac Newton..

Men imorgon är det iallafall helg och jag ska få vara ledig! Mamma kommer nämligen hit och vi ska ha en mor och dotter helg, vilket betyder att jag tyvärr måste låta skolböckerna vila. Hur ska jag överleva? Nej, men det ska bli roligt att få mamma på besök, vi har lite planer smidda!

Nu ska jag göra klart något, powerpointen känns lättast att få ordning på.

Over and out!

Efter lugnet

i Allmänt,

kommer stormen.

Imorse tittade jag genom min kalender för att se vad som händer nu de närmaste veckorna, där har ni stormen! Utöver allt skolarbete så ska jag snart börja göra mig redo för att ta körkortet, alltså börja ta körlektioner samt gå en teorikurs. Jag har även något uppdrag som elevambassadör att ta itu med. Ouf, just nu sitter jag och skriver på en rapport om Isaac Newton som ska vara inlämnad nästa måndag tillsammans med en till rapport som jag inte ens börjat titta på, detta har orsakat att" för-mycket-plugg"/"för-stressigt-huvudvärken" har kommit. Jag som härom dagen sa att det var länge sedan jag hade någon huvudvärk, där fick jag..

Det är fint väder idag, kallt och soligt. Det är bara synd att det blir mörkt så snabbt och att jag har annat jag måste göra, vill så gärna ta en promenad och andas härlig, kylig Halmstadsluft. Alldeles strax ska jag gå en sväng genom affären innan jag går hem, såg igår när jag kom hem att jag behöver fylla på mitt matförråd.

Höstlovet

i Allmänt,

Redan är lovet slut, gud så fort det har gått! Nu är jag påväg tillbaka till Halmstad efter en vecka i Norrland. Jag har haft fullt upp alla dagar, jag har varit personlig tränare, jag har tittat på hockey, varit på konsert, stekt amerikanska pannkakor till frukost, bakat, förberett julklappar och stöpt ljus -bland annat! En vecka hemma är helt enkelt för kort, tur att det blir fyra nästa gång då jag kommer hem på jullovet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela