Kapitel 7, 1:a stycket

i Allmänt,

"Vogonpoesi är trots allt bara den tredje värsta i Universum. Den näst värsta är den som skrivs av azgoterna på Kria. En gång när deras störste poet, Grunthos den Väderspände, reciterade sin dikt Ode Till En Liten Grön Klet Som Jag Hittade I Armhålan En Midsommaraftons Morgon avled fyra personer i publiken av inre blödningar och Presidenten för Mellangalaktiska Konst- och Dopningsällskapet överlevde endast genom att gnaga på sitt ena ben. Grunthos blev, berättas det, lite besviken över mottagandet av dikten och skulle just börja med en uppläsning av sin tolv band långa episka dikt Mitt Älsklingsgurgel På Strandkanten när hans egen tjocktarm, i ett desperat försök att rädda liv och civilisation, hoppade rakt upp genom halsen på honom och ströp hans hjärna.
Alla tiders värsta poesi gick under samtidigt med sin skapare, Paula Nancy Millstone Jennings från Greenbridge, Essex, England i samband med utplånandet av planeten Jorden."

Ännu ett utdrag ur Liftarens guide till galaxen, och detta stycke får mig att skratta flera gånger om. Typisk Cissi-humor.

Kommentarer

Postat av: emmali

Publicerad 2009-10-28 23:19:11

sv: haha men nä, cissi! Han gör det ju sjukt bra :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela