28 november

i Allmänt,

Japp, jag överlevde stormen. Jag kände mig mycket säker i min källare/bunker under gårdagens stormvindar, jag tände en massa värmeljus, var invirad i ett antal filtar och zappade mellan olika tv-serier och filmer.

I lördags var jag på skolan i egenskap som elevambassadör då vi hade Öppet Hus. Jag måste själv säga att det var väldigt lyckat då det var väldigt många som var intresserade av vårat Teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö, alltså LBS Arkitekt. Det populäraste programmet hos oss, och kanske på alla LBS's skolor, är Spel-programmen, så det var skönt med lite omväxling. Dock så pratar jag inte så mycket om vilka kurser som programmen innehåller utan är mer inriktat på att visa runt besökarna i skolan, förklara hur saker fungerar, svara på frågor och tala för skolan. Efter skolreformen, GY11, så handlar det numera om att välja vilken skola man vill gå på snarare än vilket program. Tidigare fanns det ju hur många olika program som helst, men nu är det nerbantat och läser man teknik-programmet till exempel så är det exakt likadant på Sveriges olika gymnasieskolor förutom den lilla inriktningen och programprofilen på ca 700p av totalt 2500p. Och när det då kommer till att tala om skolan så finns det inget illa att säga; på alla LBS's skolor ska det aldrig gå mer än 300 elever, detta för att elever ska kunna få den hjälp de behöver och för att man ska kunna ha en relation till lärarna och inte bara vara ett namn som ibland är på lektionerna och ibland inte -inte vara en i mängden helt enkelt. På vår skola har vi väldigt fräscha lokaler med INGEN förstöring, och hur mysigt är det inte att komma ut ur en lektionssal och höra någon som spelar gitarr? Att vi dessutom inte fick en enda anmärkning på Skolinspektionens rapport säger ju också en del!

Haha, ja, lite smygreklam där. Men ni vet ju att när man gillar något så vill man ju gärna berätta om det. Dagens enda lektion är slut sedan länge och jag sitter nu och trixar med en film till mitt UF-företag. Men jag tänkte snart gå hem och baka lussekatter. Jisses, aldrig tidigare har jag varit julig redan dryga månaden innan julafton. Men när jag och mamma var på Tivolis (underbara!) julmarknad för två veckor sedan så gick det inte att inte få julkänslor. Så sedan dess har tre små söta ull-tomtar fått stå på min fönsterbräda och ovanför dem hänger en fin vit julstjärna.

Nej, nu ska det bakas, och i jäs-pauserna ska jag träna på mitt tal jag skall hålla på onsdag. Jag ska prata om en bok som ligger min varmt om hjärtat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela