Schoolies

i Australien,

När vi åkte ifrån Gold Coast och Surfers Paradise så hade precis några hektiska veckor börjat för alla företagare och invånare. Här i Australien har de något som heter Schoolies vilket är en vecka av festande och firande av att man har gått ut High school och de populära resmålen för detta är Surfers Paradise, Byron Bay och Bali. Så nu i Surfers var det ungdomar som gått ut i Queensland, nästa vecka kommer de från New South Wales och veckan efter det kommer man från Nya Zeeland.

I lördags var vi ute och gick och på varje hörn stod det festarrangörer som ska locka in folk till nattklubbarna. I alla souvenirbutiker hade man tryck in det vanliga sortimentet i ett hörn för att ge rum för kläder, väskor, hattar och annat spännande med "Schoolies 2013" tryckt på. Det var även erbjudande i var och varannan butik, allt ifrån mat till mopedhyror. 

Och sedan, ungdommarna.  Dagarna är ett evigt festande där sjunger kampsånger från hotellbalkonger, shoppar loss i butikerna och hänger på stranden. Det var en aning galet, många tyckte synd om oss som var i Surfers samtidigt som Schoolies-arna men jag tycker att det var kul att få vara med några dagar.

Kommentarer

Postat av: Maj-Britt Garneij

Publicerad 2013-11-22 15:56:29

Vilka underbara dagar ni ser ut att ha. Här går vi runt i höstrusket och bara fryser. Men snart är det adent.
Kramar

Svar: Visst har vi det! Ja, jag har förstått att det är kallt hos er nu och att snön är påväg -om den inte redan kommit? Vi pratade med en busschaufför i Hervey Bay och den lägsta temperaturen han upplevt här är 3 grader. KRAM
Adreamer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela