Darwin

i Australien,

Eftersom att vi sålde bilen i Perth var vi tvungna att hitta ett annat färdmedel till nästa destination. Enklast, snabbast och billigaste var en flygbiljett till Darwin.

Darwin är en ganska liten stad, både sett till antalet invånare och utbudet av butiker, restauranger med mera. Liten stad till trots så byggs det väldigt mycket nytt, framförallt bostäder i form av lägenhetskomplex. Deras 'Waterfront' är väldigt fint planerad med grönområde och badmöjligheter och mysiga uteserveringar. Men man åker inte till Darwin för att shoppa eller för att få kulinariska smaksensationer, nej man åker till Darwin för att se nationalparkerna med deras vattenfall. Man åker heller inte hit för att kela med koalor och kängurus utan för att få se en och annan krokodil.

Jag hade gärna kört runt i parkerna och campat, men eftersom att vi sålt bilen och flög till Darwin fick det blir en annan lösning. Vi tog en guidad dagstur där vi först fick se vilda krokodiler (och två vita havsörnar!) i Adelaide river och sedan besökte vi två vattenfall i Litchfield-park, och i det andra fick vi bada i. Dagen avrundade vi med att gå på Darwins 'Sunset Market', där man gör iordning ett marknadsområde vid stranden. Man kan köpa något att äta och dricka, konsthantverk och krimskrams samtidigt som solen går ner. 
I Darwin kan man också lära sig lite mer om andra världskriget, om hur Australien påverkades (till exempel att norra delen av Australien var hårt drabbat och att det släpptes fler bomber över Darwin än över Pearl Harbour) och om deras medverkan. Det finns ett museum och lämningar i form av bland annat en tunnel och landningsbanor för flygplan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela