Perth

i Australien,

Western Australia är Australiens, till ytan, största stat vars största stad är Perth (landets fjärde största). Just nu sägs Perth vara den som underhåller flest byggkranar, och det kan jag nog skriva under på. Det byggs och renoveras överallt, det är också en hel del vägarbeten.

Det är en livlig stad, de två shoppinggatorna är fyllda till bredden av  gatumusikanter, barnen är lyriska över "fontänen" de är tillåtna att leka i och alltid är det någon som ställt upp en vagn där de säljer något, både ätbart och icke ätbart. Den finaste platsen är Kings Park en solig dag. Parken ligger på en kulle vilket ger dig en underbar utsikt över staden och vattnet (Swan River). Detta kan nog vara min favoritpark just av denna anledning.
Det finns många fina hus och ekvationen är 'ju närmare vatten desto flådigare'. Åker man ut en bit från centrum mot havet till så hittar man många stora, nybyggda villor. Men även i staden finns det många lyxiga hus och lägenhetskomplex, i området kring Kings Park har vi spanat på en del boenden som har allt man kan önska.

Vi har inte gjort några aktiviteter i Perth utan mest bara njutit av att vara i en storstad igen. Promenader och konstprojekt, lite arkitektur, människor som går förbi och något kallt att dricka eller en glass räcker lång väg.

Kommentarer

Postat av: Mamma o hela påskmiddagsgänget

Publicerad 2014-04-20 18:22:54

Fantastiska bilder, som vanligt! Ser riktigt härligt ut! Ha de fortsatt bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela