The Nullarbor plain

i Australien,

Det finns en väg att köra om man vill ta sig mellan Perth i väst och Adelaide i öst. The Nullarbor plain, som översatt skulle bli något i stil med slätten utan träd. Det är en resa många australiensare drar sig för att göra, man tar hellre den snabba vägen genom att hoppa på ett flyg än att köra bil. Slätten är nästan 200 mil lång, vi hade förväntat oss öken med sand vart man än såg, men det var mer av ett fjäll-landskap med gräs, låga buskar och några träd här och var (namnet till trots). Innan vi gav oss ut på vägen fyllde vi bilen med burkmat och vatten, med tanke på vad vi hört om Nullarbor så väntade vi oss att vara efter vägen i närmare en vecka. Det tog dock inte så lång tid och det var inte alls så långtråkigt som alla sagt, en natt spenderade vi ganska exakt på gränsen mellan South och West Australia. Inte så illa.
Det var många långa raksträckor varav den längsta var 160km, även Australiens längsta. Vi mötte några personbilar, många husvagnar och husbilar, en hel del lastbilar (eller road trains som de kallas, den klassiska amerikanska fronten med tre stora släp) men vi mötte också en som gick och tre som cyklade, helt otroligt och mycket inponerande! Skyltar varnade för kangurus, vombats och cameler men av dem såg vi inga, förutom döda kängurus på vägen. Däremot fick vi se tre stycken emus längs vägkanten. 

Kommentarer

Postat av: Maj-Britt Garneij

Publicerad 2014-04-07 17:44:25

Vad jag har väntat på att få höra ett livstecken från dej. Vilka underbara äventyr du har att berätta när du kommer hem. Njut nu riktigt ordentligt den sista tiden, vad jag har förstått ses vi väl i början på juni.
Kramar
Farmor

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela